Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: 1.4 boxer kilka pytan

Addios
    Gość

Domyślnie

Wczoraj leciałem w trasę z GPSem i na kawałku wolnej drogi z trzema osobami na pokładzie licznik wskazywał ponad 180km\h a GPS 178km\h. Koła 15 i opony nisko profilowe. Myślę że to nie koniec jego możliwość tylko potem wolno się buja do wyższych prędkości. Tu masz dane: http://www.autocentrum.pl/dane-techn...i.e.-90km.html Chyba coś masz nie tak bo prędkość maksymalna jest za niska, może gdzieś Ci hamulce blokują?
    Ostatnio edytowane przez Addios ; 06-04-2010 o 10:01

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

hmm no to bede musiał sprobowac jak bede mial kawalek drogi (oczywiscie niemieckiej autostrady)
    wczoraj nie mialem juz gdzie jej dalej rozbujac,
    co prawda to dopiero bylo 3tys obrotów na piatce wiec moglbym jeszcze wykrecic ale no nie bylo gdzie,
    maniakiem predkosci nie jestem w alfie bo przy 130 juz traci sie komfort, ale z czystej ciekawosci mnie interesuje,

Addios
    Gość

Domyślnie

boxer moc maksymalną uzyskuje dopiero przy: 90 KM przy 6000 obr/min więc dlatego wyszła Ci taka mała prędkość. Boxery lubią obroty i żeby nim dość energicznie się poruszać to trzeba jeździć powyżej 3000 obr/min.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

dorwe dzisiaj kawałek prostej to zobacze, czy da rade cos wiecej,
    a pytanko jeszcze, jak zdjac zagłowki z foteli przednich

Addios
    Gość

Domyślnie

Myślę że da radę. Co do zagłówków to w alfie nie wyjmowałem jeszcze ale z tego co mi wiadomo są tam takie "zapinki" które trzeba namacać palcami przez poszycie fotela i je przekręcić o pewien kąt i wtedy zagłówki wyjdą.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

to jeszcze powiedzcie mi czy boxerek ma szanse z innymi autkami fabrycznymi w kategori do 1400cm namawiaja mnie zebym pojechal na 1/4 na otwarcie sezonu bo maja miejsce, ale w sumie jak mam tam szorowac tyły to wole posiedziec i poogladac, jak to jest w porównaniu do innych 1.4 ?

Addios
    Gość

Domyślnie

Na ulicy ma duże szanse, sam nieraz wygrywałem z mocniejszymi autami (większa pojemność silnika) ale myślę ze na 1/4 mili może być już gorzej. Tam samochody najczęściej są przygotowane do tych zawodów. Są albo wzmocnione silniki albo odpowiednio odchudzone auta. Dużo też zależy od kierowcy, jak czujesz że dasz radę to startuj, liczy się zabawa.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

no własnie wychodze z załozenia ze ma sie jedna mlodosc a no w moim wieku to trzeba zyc pelnia zycia,
    z tego co rozmawialem z chlopakami chca zrobic zeby auta z modyfikacjami startowaly w kategori wyzszej, wiec moze nie byloby zle,
    chociaz jest opcja druga ze wyciagne z garazu druga włoszke - fiata barchette, tam 1.8 ze ze zmiennymi fazami rozrzadu - daje czadu przy roadsterze

Addios
    Gość

Domyślnie

Odchudź trochę alfę i staruj. Wyjmij siedzenia, koło zapasowe itp. zawsze to parę kilo mniej. Co do fiata barchette, tam 1.8 to musisz wziąść pod uwagę że w tej pojemności też będą mocne auta ale masz duże szanse. Ja bym starował na przemian, czyli w jednych zawodach wypróbuj na co stać alfę a w drugich fiata.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

do krzywej pojade alfa, a jak bedzie jakas okazja to wezme wtedy barchette,
    co do odchudzania, i tak myslalem nad tym aby ja odchudzic troche, chociaz z dugiej strony najwiecej "nadwyzki" ktora montowalem to glosniki 8 x 16.5 + 2 niskotonowe owle, to troche wazy, a z drugiej strony pozniej na nowo to wkladac wpinac wszystko to mi sie odechciewa,
    to tak wracajac do pytan co do boxerka,
    czy jezeli mam zamykanie z pilota, pilot zwykly? czarny z jednym przyciskiem bez zadnych emblematów AR, wiec nie wiem czy oryginalny, to podlączenie alarmu wymagac bedzie tylko podpiecia sie pod to co jest ? czy jeszcze jakis dodatkowych bajerów, ?