Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Temat: symbol silnika sie swieci

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Co do aku łatwo zmierzyć prąd i prąd ładowania. Wiadomo jak akumulator pada różne rzeczy się dzieją i może wywalać błąd. Pierwsze oznaki to przygasające kontrolki, resetowanie daty w kompie itd. Miernik w rękę i szybki pomiar.
    Dziwi mnie to że ludzie u Arnolda serwisują, ale cóż.
    Przy padającym aku błąd wywala co jakiś czas, tymczasowy. Z tego problemy z diagnostyką.
    W Twoim przypadku raczej na 99% padł jakiś czujnik i tylko gdy ecu przeprowadza diagnostykę wyrzuca komunikat. Jak nie masz miernika lub nie wiesz co i jak, zawsze możesz podjechać do kwikfita czy halfordsa i oni sprawdzą w jakim stanie aku.

masaqqra
    Gość

Domyślnie

i tak wlasnie zrobie, podjade dzisiaj do halfordsa, sprawdzilem ze sa dzisiaj otwarci. chociaz cokolwiek bede juz wiedzial

---------- Post dodany o godzinie 09:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:18 ----------

nie wiem czy to ma znaczenie, prawdopodobnie niewielkie dnia kiedy sie to stalo zatankowalem jakies inne paliwko takie z serii super, nie pamietam nazwy stacjii. kilkanascie kilometrow pozniej ta cala akcja. juz czytalem opinie na temat paliw i jestrem juz troche madrzejszy, wiem zeby tankowac paliwo z jednej stacji np shell...

---------- Post dodany o godzinie 10:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:24 ----------

ako w bardzo dobrym stanie. kolesie z halfordsa proponowali mi reset bo twierdza ze to moze byc jakas pierdola...ale ja nie chce resetowac, chce zobaczyc co odczyty pokaza

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto

Domyślnie

Prawdę mówiąc w uk jeszcze się nie spotkałem z paliwem złej jakości, ale nigdy nie mów nigdy.
    Jak chcieli ten reset zrobić? Odpiąć klemy? Raczej egzaminera nie posiadają, chyba że w Londynie jest inaczej.
    Musisz poczekać na kabelek, lub na otwarcie serwisów.

masaqqra
    Gość

Domyślnie

odlaczyc akumulator na 15 min i ponoc resetuje sie

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto

Domyślnie

Jasne, mózgi się im zresetują. Widać jakich fachowców te sklepy zatrudniają. Sposób dobry dla starszych aut i starszych komputerów. W nowszych, tak tylko radio zresetują.
    Nie ma to jak wykwalifikowany personel od wszystkiego.

Keeperek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał masaqqra Zobacz post
    odlaczyc akumulator na 15 min i ponoc resetuje sie
    Haha nie żartuj sobie. Dostałeś na forum dobre rady. Trzymaj się ich i nie kombinuj. Pare dni Cie nie zbawi. A jak jesteś taki niecierpliwy to możesz pokolei wymieniać w aucie co popadnie...

masaqqra
    Gość

Domyślnie

dlaczego przypisujesz to mi? odpowiedzialem na pytanie jak sie to PONOC robi, ja tak szybko w byle pierdole nie uwierze i jak napisalem wyzej 'nie zamierzam nic resetowac bo chce znac odczyty
    zgadzam sie, wasze rady sa pomocne i dzieki za opinie w tej sprawie

p.s. ufam ale zawsze sprawdzam

Keeperek
    Gość

Domyślnie

Sorki tak o mi sie napisało. Poprostu nie daj sie naciągnąć, poczekaj spokojnie , odczytaj błędy i napisz na forum, wtedy bedzie można coś więcej powiedzieć.

masaqqra
    Gość

Domyślnie

loozik.
    wlasnie wrocilem z krotkiej przejazdzki i odkrylem cos...
    np na 2 biegu czuje jak przyspieszam plynnie az osiagne 3000 obrotow i jest stop - koniec przyspieszania, to samo na 3 biegu, na wyzszych nie sprawdzilem bo nie mialem gdzie.

---------- Post dodany o godzinie 14:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:09 ----------

na jakich obrotach zzczyna pracowac turbina?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto

Domyślnie

To teraz odłącz przepływomierz i się przejedź.