od zeszłego roku wraz ze swoja córka 2 razy w roku obchodzę urodziny , wiec jesli nie teraz to kiedy .Mam czekać aż się zestarzeje , zawsze marzyłam o v6 wiec czas na realizacje .
od zeszłego roku wraz ze swoja córka 2 razy w roku obchodzę urodziny , wiec jesli nie teraz to kiedy .Mam czekać aż się zestarzeje , zawsze marzyłam o v6 wiec czas na realizacje .
ja polecam V6 ale... przygotuj sie na minimum 12 litrow spalania... i to przy naprawde spokojnej jezdziekoszty napraw serwisu itd... sam fakt ze oleju wchodzi juz prawie 6 litrow
a tak pozatym to przyjemnosc z jazdy
tylko trafic dobry egzemplarz
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Jeśli moge dodać cos od siebie to mi tez pali 8 litrów w trasie a w mieszanym 70/30 miasto trasa spala mi 12 litrów. Tak jak kolega pisał Vka to nie tylko palio to także droższe częsci. Ja bym proponowął sprawdzić dokładnie tamtą alfę, przedewszytkim skrzynie biegów bo naprawa jej to pewnie z 5 tyś wyjdzie jak nie więcej.
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
Dzieki za opinie, co do spalania to jak najbardziej mam świadomość ze malutka może mieć wymagania powyżej przeciętnej, ale stać mnie na to(bynajmniej tak mi sie wydaje, a na gazie jeździć nie będę). CO do ewentualnych napraw - siostra kiedyś mi powiedziała "A czy samochód musi od razu się psuć", a tak poważnie samochód to maszyna i zawsze może cos sie stać - z tym trzeba sie liczyć.
A gdzie ty masz tam u siebie autostradę?
Co do jazdy na autostradzie to ostatnia podróż Poznań do końca tej autostrady na wschód z prędkością 170- 200 wyszło mi Lpg 12.8 l
Zgadzam się,że jazda na krótkich odcinkach jest okupiona większym spalaniem.A ile tego jest to kwestia indywidualna / nieszczęsna cegłówka/
Mam tez w domu 2.0TS i niestety ta szelma pali więcej od v6.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
Słuszne podejście, skądś to znam
Jednak co do realizacji, to jeśli szukasz w tym roczniku 2,5V6 to łatwo nie będzie. Ta z ogłoszenia coś za tania mi się wydaje.. porównaj z cenami takich w Szwajcarii i dodaj 20% (akcyza) i zysk handlarza. Z drugiej strony przypuszczam że są to wersje mniej poszukiwane właśnie z obawy przed awariami i umiejętnym serwisowaniem później... No nie wiem.
A ta skrzynia Q-system może być całkiem niegłupia. Mało bardzo o niej informacji, ja znalazłem tu:
http://www.serwisowy.pl/oferty.php?str=2&c=13
i tu:
http://www.cuoresportivo.pl/_m/index2.php/156/3
trochę.
Wydaje się że nie jest tak problemowa jak selespeed i może być całkiem całkiem, jeśli komuś na tej 1 sekundzie w przyspieszeniu do 100km/h bardzo nie zależy. No i jeśli będzie działać dobrze.
Bardzo bym chciał się taką przejechać kiedyś, niedawno była 156tkla SW z Q-system na allegro dość długo, ale sprowadzona, bez pełnej dokumentacji... jakoś nie budziła zaufania no i daleko miałem żeby choć zobaczyć.
Automat w mieście na pewno fajny, ciekawe jak te ręczne zmiany biegów wychodzą. No i to że jest ich mniej - dłuższe przełożenia to nie musi być źle, ja przyzwyczajony do stopniowego narastania coraz fajniejszego dźwięku w TwinSparku torchę zawiedziony byłem krótką 1-ką i 2-ką w manualnej 6cio biegowej skrzyni V6 - jakoś tak za szybko do 7tys dochodzi obrotomierz i nie ma czasu się nacieszyć tą zmianą brzmienia silnika od leniwego bulgotu do wrzasku![]()