Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Temat: kobietka prosi o rade

samul
    Gość

Domyślnie

od zeszłego roku wraz ze swoja córka 2 razy w roku obchodzę urodziny , wiec jesli nie teraz to kiedy .Mam czekać aż się zestarzeje , zawsze marzyłam o v6 wiec czas na realizacje .

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

ja polecam V6 ale... przygotuj sie na minimum 12 litrow spalania... i to przy naprawde spokojnej jezdzie koszty napraw serwisu itd... sam fakt ze oleju wchodzi juz prawie 6 litrow a tak pozatym to przyjemnosc z jazdy tylko trafic dobry egzemplarz

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    przygotuj sie na minimum 12 litrow spalania
    To zdejm tą cegłówkę z nogi.Bo to minimum w trasie do 100km/h jest 8l
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Wojce
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    A kto jeżdzi taką bryką do 100 km/h w trasie ,to profanacja jakaś jakoś nie moge uwierzyć ,że taka oszczędna mnie 1,4 tyle pali

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

rozbawiles mnie do lez... a wyjezdzajac spod domu/bloku jestes juz na autostradzie i jedziesz 100 km/h? a na koncu drogi masz odrazu parking? bo ja jezdze tylko w miescie i tylko krotkie odcinki wiec trzymajmy sie realnych warunkow... bo trasa to 1 na 15 wyjazdow...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

Jeśli moge dodać cos od siebie to mi tez pali 8 litrów w trasie a w mieszanym 70/30 miasto trasa spala mi 12 litrów. Tak jak kolega pisał Vka to nie tylko palio to także droższe częsci. Ja bym proponowął sprawdzić dokładnie tamtą alfę, przedewszytkim skrzynie biegów bo naprawa jej to pewnie z 5 tyś wyjdzie jak nie więcej .
    AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6

samul
    Gość

Domyślnie

Dzieki za opinie, co do spalania to jak najbardziej mam świadomość ze malutka może mieć wymagania powyżej przeciętnej, ale stać mnie na to(bynajmniej tak mi sie wydaje, a na gazie jeździć nie będę). CO do ewentualnych napraw - siostra kiedyś mi powiedziała "A czy samochód musi od razu się psuć", a tak poważnie samochód to maszyna i zawsze może cos sie stać - z tym trzeba sie liczyć.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    rozbawiles mnie do lez... a wyjezdzajac spod domu/bloku jestes juz na autostradzie i jedziesz 100 km/h
    A gdzie ty masz tam u siebie autostradę?
    Co do jazdy na autostradzie to ostatnia podróż Poznań do końca tej autostrady na wschód z prędkością 170- 200 wyszło mi Lpg 12.8 l
    Zgadzam się,że jazda na krótkich odcinkach jest okupiona większym spalaniem.A ile tego jest to kwestia indywidualna / nieszczęsna cegłówka/
    Mam tez w domu 2.0TS i niestety ta szelma pali więcej od v6.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001; Croma 1,9 16V 2005

Domyślnie

A gdzie ty masz tam u siebie autostradę?
    Co do jazdy na autostradzie to ostatnia podróż Poznań do końca tej autostrady na wschód z prędkością 170- 200 wyszło mi Lpg 12.8 l

Mam tez w domu 2.0TS i niestety ta szelma pali więcej od v6.
    sorry kolego ale jakos nie moge Ci uwierzyć ze 2,5 V6 pali niecale 13l LPG przy jezdzie z predkoscia powiedzmy ze w okolicach 200km/h. 18.2 to sie zgodze ale nei 12,8.
    moj 1,8 na LPG pewnie lyknalby 17 przy predkosciach oscylujacych wokol 170km/h a co dopiero 2,5V6 przy 200
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał samul Zobacz post
    od zeszłego roku wraz ze swoja córka 2 razy w roku obchodzę urodziny , wiec jesli nie teraz to kiedy .Mam czekać aż się zestarzeje , zawsze marzyłam o v6 wiec czas na realizacje .

Słuszne podejście, skądś to znam
    Jednak co do realizacji, to jeśli szukasz w tym roczniku 2,5V6 to łatwo nie będzie. Ta z ogłoszenia coś za tania mi się wydaje.. porównaj z cenami takich w Szwajcarii i dodaj 20% (akcyza) i zysk handlarza. Z drugiej strony przypuszczam że są to wersje mniej poszukiwane właśnie z obawy przed awariami i umiejętnym serwisowaniem później... No nie wiem.
    A ta skrzynia Q-system może być całkiem niegłupia. Mało bardzo o niej informacji, ja znalazłem tu:
    http://www.serwisowy.pl/oferty.php?str=2&c=13
    i tu:
    http://www.cuoresportivo.pl/_m/index2.php/156/3
    trochę.
    Wydaje się że nie jest tak problemowa jak selespeed i może być całkiem całkiem, jeśli komuś na tej 1 sekundzie w przyspieszeniu do 100km/h bardzo nie zależy. No i jeśli będzie działać dobrze.
    Bardzo bym chciał się taką przejechać kiedyś, niedawno była 156tkla SW z Q-system na allegro dość długo, ale sprowadzona, bez pełnej dokumentacji... jakoś nie budziła zaufania no i daleko miałem żeby choć zobaczyć.
    Automat w mieście na pewno fajny, ciekawe jak te ręczne zmiany biegów wychodzą. No i to że jest ich mniej - dłuższe przełożenia to nie musi być źle, ja przyzwyczajony do stopniowego narastania coraz fajniejszego dźwięku w TwinSparku torchę zawiedziony byłem krótką 1-ką i 2-ką w manualnej 6cio biegowej skrzyni V6 - jakoś tak za szybko do 7tys dochodzi obrotomierz i nie ma czasu się nacieszyć tą zmianą brzmienia silnika od leniwego bulgotu do wrzasku