Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 67

Temat: W jaki sposób rozmawiacie z innymi o Alfach

DDEvil
    Gość

Domyślnie

Mnie osobiscie jak narazie przy takich rozmowach udalo sie przekonac wyszystkie osoby z ktorymi rozmawialem ze awaryjnsc alf to mit :mrgreen: a wrecz nawet jedn z kolegow stwierdzil ze jak chcialbym soja sprzedac to mam mu dac znac to chetnie ja kupi :mrgreen: wiec mysle ze to spory sukces przy takich rozmowach i po ogledzinach alfki dodam ze kolega jezdzi vw polo

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Paradoksalnie - najwiecej halasu robia ci co sie troche znaja, ktorzy cos robia przy autach, koledzy od BMW czy fordow. Z niedowierzaniem kiwaja glowa jak mowie ze nic sie nie psuje - byc moze wlasnie dlatego oni ze sami jako ze sie znaja to grzebia przy swoich "niezawodnych" autach.
    Dobra kontra ktora juz tu przytoczono to fakt ze wszystkie najbardziej awaryjne elementy w alfach sa marki BOSCH - niemiecki szit.
    pozostalym natomiast zazwycazj sie podoba - nawet bardzo a niewatpliwie jak narazie takich osob spotkalem wiecej.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Kończąc dyskusje motoryzacyjne na temat Fiata, chciałem zaznaczyć nie próbuję przekonać nikogo do tej marki, bo i tak pewnie większość z was woli 25-letnie Audi, którym jeździł hitlerowiec. cytat z jednej uczelni :mrgreen:

Numis
    Gość

Domyślnie

A ja nie znoszę rozmawiać o moim aucie/ o marce z ludźmi którzy się na włoszkach nie znają... Trudno przekonać innych do Alfy, a z zatwardziałymi fanatykami Golfów III na gaz to już wogóle nie ma sensu rozmawiać...

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD

Domyślnie

Ja na szczęście jeszcze nie miałem okazji polemizować z kimkolwiek na temat tego czy to dobre czy złe auto. Wszyscy z którymi rozmawiam na temat mojej Alfy podchodzą do tematu raczej z ciekawością niż z krytyką bo nikt z nich nie miał jeszcze styczności ( w sensie użytkowania) z tą marką. Nie usłyszałem jeszcze słow krytyki na temat mojego zakupu AR, być może z grzeczności a być może z innego powodu.
    Myślę że najlepszym rozwiązaniem na każdego kto próbuje nam wmówić że to złe auto, jest zabranie go na krótką przejażdżkę, której zapewne nie zapomni do końca użytkowania swojego, jakiegośtam autka.
    Z mojej Alfuni zazwyczaj wszyscy wysiadają ze zdziwionymi minami, i nie ukrywam że mnie to satysfakcjonuje.

Często wracam do tego cytatu ale bardzo mi się on podoba, został wypowiedziany przez gościa z Top Gear, Jeremy'ego Clarkson'a " Jeśli ktoś nie jeździł Alfą nie powinien się wypowiadać na temat motoryzacji".

Pozdrowionka

PS. A co do historii marki to można zagiąć prawie każdego. Mało jaki samochód ma tak bogatą. Z tego "pistoletu" można zastrzelić wszystkich nielubiących AR.
    Była: 145 - 1,3 Boxer
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD

Domyślnie

Dodam jeszcze że mój kumpel, z którym szukałem mojej fury, na dziś jeżdżący Peugeot'em, dość niedawno zapowiedział się że ma zamiar kupić 156 sportwagon'a, bo tak mu się Alfy spodobały.

Chyba nie trzeba nic dodawać (przewiozłem go może ze 4 razy moim).
    Była: 145 - 1,3 Boxer
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW

Użytkownik Ogier Avatar SEm
    Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    Brera + Alfa RWD

Domyślnie

Przekonanych do niemieckiej motoryzacji nie przekonuje sami się ślinią gdy widzą moją czarnulę. Zdziwił mnie mój mechanik, najpierw bardzo odradzał przed kupnem, teraz jest zachwycony samochodem i dodam że nie tym że się nie psuje. Nie kupiłem Alfy by robić wrażenie, kupiłem bo zrobiła wrażenie na mnie.

Tiga
    Gość

Domyślnie

Alfa Romeo to marka specyficzna. Nigdy z nie staram sie przekonać kogoś o wyższości włoszek. Kto wie ten wiedzieć będzie,a jajogłowych przekonać sie nie da. Ja mówie tylko raz ,a porządnie. Alfa Romeo jest dla entuzjastów i prawdziwych miłośników motoryzacji,a nie dla kogoś kto szuka tylko samochodu. Alfa to nie tylko samochód , to "lajfstajl" . Lecz takie samochody mogą opuszczać tylko włoskie fabryki... Może i niemieckie auta są solidne,lecz z pewnością brakuje im polotu. Swoją drogą jak można podziwiać samochody z kraju gdzie każde słowo z języka brzmi jak wyrok śmierci. Bardzo miłe wspomnienia mam z mojego byłego sportwagona - Fiat Marea Weekend 2.0 20V. Czarna perła, skóra, pedantycznie zadbana, fabryczna - zero tuningu. Silnik brzmiał jak gitara Santany.Pięć cylindrów wydobywało z siebie dzwięk podobny z boxera,aczkolwiek bardziej basowy i dostojny... mogłbym tak opowiadać w nieskończoność... Kolega (właściciel Golfa IV GTI) po przejażdżce aż zaniemówił... I o to chodzi. Robić wrażenie ,ale dyskretnie. Nic na siłe.

Pozdr TIGA

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał SEm
    Nie kupiłem Alfy by robić wrażenie, kupiłem bo zrobiła wrażenie na mnie.
    To zdanie Ci się chłopie udało :!:

A ja prawdę mówiąc nie lubię gadać o Alfach z ludźmi, którzy nie mają o niej za dużo pojęcia, bo nie mam ochoty walczyć z wiatrakami. Jak ktoś podejmuje temat, to owszem chętnie wytłumacze co i jak, ale np. nie zdarzyło mi się żeby kogoś na Alfę namawiać, żeby sobie kupił.