Witam
Chciałbym poprosić o propozycje radia do auta do 500 pln. Radio musi być nowe najlepiej z zielonym podśw.
Cuda słyszałem o radiach z mosfetem. Czy pioneer bedzie dobrym rozw??
Witam
Chciałbym poprosić o propozycje radia do auta do 500 pln. Radio musi być nowe najlepiej z zielonym podśw.
Cuda słyszałem o radiach z mosfetem. Czy pioneer bedzie dobrym rozw??
Jak chcesz naprawdę dobre radio to szukaj Firmy Alpine lub Clarion,oni się specjalizują w sprzęcie samochodowym.Nie dawno był już poruszany podobny temat,tylko kwota była mniejsza zainteresowanego kupnem.
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Nie ma co ukrywać że alpine produkuje sprzęt naprawdę wysokiej jakości jeśli masz wydać 500zł kup sobie ich radyjko. Ja miałem kenwood kdc w4034, to było radio z nizszej półki cenowej bo około 250zł ale w połaczeniu ze wzmacniaczem blaupunkt gta 4 + głośnikami hertza + wytłumieniem drzwi bocznych w moim goooolfie grało to naprawdę miło i basik nawet był z zewnątrz jeśli ktoś nie wiedział to myślał że mam tam jakąś tubę lub inną skrzynię.
Cieszyłem sie tym jakies 3 miesiące, w grudniu przychodze na parking a tam wyrwany zameczek i elegancko wszystko wykręcone...
czyli zakup pioneera również odradzacie?
No cóż pojade dzisiaj do sklepu a temu ********* co mnie pozabawił radia oby rece uschły.
ja polecam clariona. Sam niedawno kupiłem clariona z zielonym podświetlaniem,ładnie się komponuje we wnętrzu i do tego ładniutko gra.![]()
ale czy miesci sie w tej cenie??
Pozdrawiam
w poprzednim aucie eksperymentowałem z car audio i od tamtej pory tylko ALPINE. Ewentualnie w przyszłości możesz dorzucić jakiś wzmacniacz dla poprawienia głębi i dynamiki dźwięku /wiec nie musi być jakiś super mocny, grunt żeby był też markowy np. Pioneer/
nie kupuj Kenwooda ja go mam i zadowolony nie jestem :!: tym bardziej że mam wzmak i skrzynie basową zmienione okablowanie i lepze głośniki i sobie z nimi rady nie daje gadałem ze znajomym co specjalizuje się w montowaniu sprzętu car audio i też polecał alpine albo pionek
Alpinie ale z z serii CDA bo CDE grają powiem szczerze przeciętnie. Clarion porządne radia ładnie grające ale mi sie nie podoba ich wyglądKenwood ma przetwornik Burrbrown i jeśli nie musisz używać MP3 a wystarczają ci zwykłe AudioCD to też gra naprawde przyjemnie. Pioneera do 500zł nie kupisz ładnie grającego - dźwięk niezwykle metaliczny i stanowczo coś mu brakuje - pionieery potrafią ładnie grać ale jeśli wydasz na nie od 1500zł.
Proponuje radio Safari tylko on nie ma CD :mrgreen:
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995