Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Alfa 147 skrzypienie...

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał Wróbel Zobacz post
    Kolego sprawdziłem sobie tą osłone co sprzedajesz...i mam pytanie czy miska jest w 147 też tak nisko że trzeba osłone zakładac?
    147 ma na pewno twardsze zawieszenie, ale jak to jest z prześwitem to już musisz sobie zmierzyć, bo wszystko zależy od zużycia zawieszenia, rozmiaru opon itp. My w M-Jetach mamy np. dodatkowo niżej poprowadzony wydech, szczególnie w 2,4 20V jest on bardzo nisko.

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    W osłonie chodzi raczej o to, żeby chronić silnik przed błockiem i solą.
    Do pierwszej zaliczonej miski - ja już mam jedną na koncie i kilka przytarć osłoną

huragan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    kolego!!weź zmień tego mechanika bo coś mi się zdaje że on lepiej się zna na naciąganiu ludzi na kasę niż na naprawianiu aut.

powodem skrzypienia są tuleje metalowo gumowe w górnych wahaczach.wystarczy unieść samochód do góry psiuknąć siliconem w sprayu w tuleje górnych wachaczy i na jakiś czas skrzypienie powinno zniknąć.
    Gosciu a czy ty tak robisz jak masz wykonczone wahacze psikasz w nie silikonem zeby nie skrzypialy???? Oryginalny dplny wahacz kosztuje ok 500 zeta gorny 200.Plus stabilizator i laczniki stabilizatora.Dodaj do tego robocizne i wyjdzie ok 2 tys.Mozna tez inaczej kupic shit zaplacic polowe mniej jak kto woli.Albo popsikac az przestanie skrzypiec moze i luzy znikna......

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał huragan Zobacz post
    Gosciu a czy ty tak robisz jak masz wykonczone wahacze psikasz w nie silikonem zeby nie skrzypialy???? Oryginalny dplny wahacz kosztuje ok 500 zeta gorny 200.Plus stabilizator i laczniki stabilizatora.Dodaj do tego robocizne i wyjdzie ok 2 tys.Mozna tez inaczej kupic shit zaplacic polowe mniej jak kto woli.Albo popsikac az przestanie skrzypiec moze i luzy znikna......
    kolego,proponuję przeczytać jeszcze raz wątek ale ze zrozumieniem...

żeby się wypowiadać na temat zwieszenia w AR radzę zapoznać się z jego budową i działaniem!

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

Wróbel
    Gość

Domyślnie

Witam, właśnie wymieniłem zawieszenie z przodu (koszt 2500zł ;/ ) i powiem szczerze że nie ma takiego komfortu jak myślałem..prawdopodobnie jest to też wina opon ( nawiasem mówiąc mam do sprzedania komplet felg i opon bridgestone 205/45R16). A co do skrzypienia mechanik patrzył na ten tył i mówi że wszystko jest ok i póki co nie skrzypi więc mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok