Witam,zapaliła mi sie dzis kontrolka silnika i wyskoczył komunikat "motor control system failure".....co to moze byc,bo chce sie własnie wybrac do serwisu ale najpierw chciałbym usłyszec a własciwie przeczytac wasze opinie...pozdrawiam
Witam,zapaliła mi sie dzis kontrolka silnika i wyskoczył komunikat "motor control system failure".....co to moze byc,bo chce sie własnie wybrac do serwisu ale najpierw chciałbym usłyszec a własciwie przeczytac wasze opinie...pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 24-03-2010 o 23:17
To może oznaczać prawie wszystko, nie dowiesz się dopóki nie podłączysz auta pod komputer. A po za tym użyj opcji szukaj ten temat był wielokrotnie przerabiany na forum
ważna jest kwestia czy Twoje auto jeździ "na gaz" ??
jeżeli masz zainstalowana instalacje gazowo to jest to normalne i nie masz się czym przejmować, ponieważ przy podłączaniu gazu mechanicy "oszukują" komputer auta co skutkuje tą kontrolką. Też tak mam![]()
u mnie skończyło się na błędzie przepustnicy, wykasowałem błąd i po problemie.
jak kolega wyżej napisał "to może być wszystko"
Dobra rada, nie zastanawiaj się tylko zasuwaj zrobić test na kompie. Odradzam ASO, zawsze tam wymyślają.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Auto nie jezdzi na gaz...bład jaki sie pokazuje to "bład mieszanki"..ostatnio wymieniałem filtr powietrza ....czy to moze miec wpływ....w ASO powiedzieli ze leje słabe paliwo ale zmieniałem juz wache i dalej jest to samo.....samochód chodzi równo,nie szarpie i nie mam problemów z przuyspieszaniem wiec jestem troche zakręcony.
Nie masz gdzieś dziury w dolocie?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Amoze byc to kwestia filtra powietrza...ostatnio wstawiłem auto na warsztat na olej i przy okazji filtr powietrza i tak sie zastanawiam czy moze to byc to????
W moim przypadku komputer wykrył problem z 1 i 4 cewką co powodowały stare świece, cewki co prawda uratowałem ale świece trzeba było wymienić, po całej akcji wszystko w normie. pozdrawiam
ja mam ten sam problem..kontrolka się zaświeciła po wjechaniu w kałużę... mam nadzieję że to tylko wilgoć i bella ma po prostu focha... czekam na lepsze warunki atmosferyczne co by jechać i podpiąć ją pod kompa... trzymać kciuki
I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)