Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: za ile mozna kupic nasze alfy??

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Czy ja wiem? Z tego co widzę, a z niemieckim za pan brat nie jestem. To 159 w rocznikach 2007-2008 chodzą w granicach 4000-6000 Euro. Do tego koszt transportu i rejestracji. Ale to i tak taniej niż u nas. No chyba, że te są akurat w niespecjalnym stanie. Ale akurat oglądam takiego dieselka, a wiadomo, że za diesla trzeba trochę więcej wyłożyć przy zakupie

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał kt0sfajny Zobacz post
    http://www.donedeal.co.uk
    http://www.usedcarsni.com/
    http://www.utvdrive.co.uk
    http://www.gumtree.com

- - - Updated - - -

Cytat Napisał pepe146 Zobacz post
    Hej a co z przeróbką na lewą strone kierownica? Tu dopiero klocki zadna wiązka nie pasuje.jak podrutujesz kable i coś w elektryce nawali to zaden elektryk nie chce z tym robic i szukać po całym aucie złego styku . HEH anglik jako dawca części jedynie.
    Odgrzałeś kotleta
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Abidibi1509 Zobacz post
    Czy ja wiem? Z tego co widzę, a z niemieckim za pan brat nie jestem. To 159 w rocznikach 2007-2008 chodzą w granicach 4000-6000 Euro.
    Gdzie za te pieniądze 159 w Niemczech? mobile i autoscout jest pełne ofert oszustów. Odrzuć te oferty i popatrz na całą resztę. Najtańsze golasy 1.9 jtdm 16v z dużym przebiegiem lub z jakimiś defektami dopiero rozpoczynają się od 6000E. A dobrze wyposażone to 8-9 tys. i więcej.

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Przy tych najtanszych jak wyslesz zapytanie to na iles tam % jest pewne ze dostaniesz cos takiego tylko po ang. "witaj auto jest w niemczech, ale ja jestem w UK nie chce jechac na darmo wiec wplac 1000euro na wester union z odbiorem w niemczech ktore tylko Ty mozesz odebrac zebym mial pewnosc ze chcesz kupic ten samochod" jako potwierdzenie gosc chcial dane +skan platnosci i dzieki temu bez problemu wyplacal
    a potem ktos przyjezdzal po auto a tu ani goscia ani kasy

tutaj ktos opisuje "
    Witam
    Prawie dałem się nabrać na atrakcyjną BMW 320d e46 w pełnym wyposarzeniu za jedyne 4000€... Gdybym nie zaczął szperać na google to straciłbym kupkę kasy...
    Cała konwersacja toczyła się po angielsku. Gość niby nazywał się Alexander Jorgensen a jego żona Cristine, mieli pochodzić z Danii z przepięknej miejscowości Aalborg. UWAGA!!! Tacy ludzie naprawdę tam mieszkają, ktoś się pod nich podszywa, albo poprostu to oni, lecz chyba nie są tacy głupi. Pisałem z gościem przez tydzień, pisał mi pikne maile że miał dom na lato w niemczech lecz tydzień temu go sprzedał i jeszcze auto chce sprzedać, bo w Danii zbyt droga rejestracja... Zdjęcia mi powysyłał najpierw z zewnątrz, później jak sobie za życzyłem to ze środka również. Później chciał się upewnić że napewno dojdzie do naszego spotkania, gdyż już dwóch kupców się nie zjawiło, dlatego w ramach dowodu chce żeby zrobić przesyłkę pieniężną 2000€ w WESTERN UNION przez kolegę na siebie i wysłać mu skan dokumentu jako dowód że będę musiał przyjechać po ta kasę w miejsce spotkania czyli Hamburg. Zaczęło mnie dziwić że z każdym mailem bardziej nalegał na przesyłkę pieniędzy i parę razy wysyłał mi instrukcję jak tego dokonać. Ale zacząłem myśleć, interesować się prywatnością takiego przelewu i nie można nikomu udostępniać wypełnionego pisma z Wester Union, co dziwne gościu przesłał mi swoje dawno i nawet rezerwację z hotelu bo chciał już być tam dzień prędzej. Ale ja zarządałem jego zdjęcia i jego żony na tle sprzedawanego auta... Chciałem mieć pewność że to auto wogóle istnieje i ludzie też będą ci sami których udało się mi znaleźć na FaceBooku. No właśnie i tu już była ściema, więc odpisała mi niby ta żona że mąż wyjechał w interesach do holandii tym autem i przyjedzie prosto do Hamburga. Więc poprosilem o ich wspólne zdjęcie bo chcę wiedzieć jak wyglądają (a znalazłem właśnie rodzinę o tym nazwisku na FaceBooku). Do dziś niema maila powrotnego ani zdjęcia. UWAŻAJCIE LUDZIE, TAKIE PRZEKRĘTY DALEJ SIĘ DZIEJĄ JUŻ OD DAWNA I W DALSZYM CIĄGU!!! Też początkowo myślałem że to życiowa okazja, ale o mało bym nie stracił kasy..." /http://no-wunion.com/pl/historia-oszustwa-western-union.html
    Ostatnio edytowane przez kt0sfajny ; 31-10-2012 o 09:53
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Abidibi1509 Zobacz post
    Czy ja wiem? Z tego co widzę, a z niemieckim za pan brat nie jestem. To 159 w rocznikach 2007-2008 chodzą w granicach 4000-6000 Euro. Do tego koszt transportu i rejestracji. Ale to i tak taniej niż u nas. No chyba, że te są akurat w niespecjalnym stanie. Ale akurat oglądam takiego dieselka, a wiadomo, że za diesla trzeba trochę więcej wyłożyć przy zakupie

Ze tę kasę to możesz 75 szukać z dobrym silnikiem i w dobrym stanie (rocznik 1987-1988) . Generalnie jak się porówna, to samochody są droższe niż w Polsce. Co daje do myślenia, jak się spojrzy na ceny sprowadzanych u nas i odejmie jeszcze od tego zysk sprzedawcy...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

czego wy nie rozumiecie jak chodzi o ogłoszenia z niemieckich stron? to proste ze jest okazja to idzie od razu a drozsze wisza dłużej.nasze handlarzyki nie sa głupie i wychaczaja okazje zanim ty ja wypatrzysz prosty przykład wychodzi gazetka o nazwie autobazar w kioskach pojawia sie wczesnie rano(kiosk otwarty od 5:30-6:00) ty idziesz o 8 po gazetke patrzysz o jest fajne autko za fajna kaske to dzwonisz a pan ci mowi ooooo spoznił sie pan autko juz sprzedane jakis polak był po nie o 6 rano o 7 czy 8 rano te ogłoszenia sa poprostu nieaktualne w paradoksalnie swierzej gazecie a ty o 8 rano widzisz lawete zapakowana w 4 ładne okazje jadace do polski
    o co k'mon???

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    E90, Dedra, Berlingo

Domyślnie

Cytat Napisał Guto Zobacz post
    Witam,

ogłoszenia na niemieckich stronach: www.mobile.de, autoscout24.de , ale nie ma się co łudzić, alfa tam jest wyżej pozycjonowana (szczególnie w dobrym stanie) niż w Polsce, a co za tym idzie dobre zadbane egzemplarze są w kosmicznych cenach. To co do nas przyjeżdża: "igły, od dziadka, ze śmiesznymi przebiegami" to są auta bardzo niedoinwestowane, z wieloma brakami.
    Lepiej poszukać czegoś dobrego, zadbanego, wiarygodnego, nawet droższego, bo tak naprawdę ta droższa alfa, po jakimś czasie będzie tą tańszą w końcowym rozrachunku. Ale większość z nas, zna te bolączki.

Pozdrawiam
    Bzdura, włoskie auta nie są "wyżej pozycjonowane" niż w Polsce, porównaj ceny niemieckich aut i włoskich/francuskich z tych samych klas i roczników. Utrata wartości taka jak w Polsce.

Użytkownik Świeżak Avatar pepe146
    Mieszka w
    Bujaków
    Auto
    AR 146 1,6TS ,AR166 3.2 TI, AR166 3.2

Domyślnie

Ha jak jak kupowałem moją 166 FL to jak zem popatrzył na mobile.eu to zadbana na nasze 10-12 tys euro.
    A igła sprowadzona z małym przebiegiem 16tys PLN w dieslu.
    Każdy powinien w to wierzyć LOL.
    Nasi handlarze są żałosni ale jak kto kupi taką igłę to idzie w kraj opinia że alfa to złom i syf.

Pozdrawiam ja i moja BELLA.

Guto
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał vanisch Zobacz post
    Bzdura, włoskie auta nie są "wyżej pozycjonowane" niż w Polsce, porównaj ceny niemieckich aut i włoskich/francuskich z tych samych klas i roczników. Utrata wartości taka jak w Polsce.
    No cóż, fachowe stwierdzenie, tylko, że ja mam kontakt z alfami, z klubami alf z zagranicy od wielu lat i wiedzę swoja opieram na doświadczeniach, a nie na teorii.
    Każdy kto ma praktyczne doświadczenie z alfami, wie, że super zadbany egzemplarz łatwiej i drożej sprzedać np. w Niemczech, Austrii, niż u nas w Polsce.
    Super zadbana 166 V6 z np. 99r. w Niemczech może pójść nawet za 5000 EUR, a u nas ....

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

sa tez przypadki ze handlarze kupuja rozbite auto ktore jest klepane w PL i z powrotem wraca do Niemiec i sprzedaja je jako igla a Polacy kupuja
    trzeba tez uwazac na turasow bo oni sprzedaja jeszcze gorsze auta niz nasi handlarze
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P