Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: Ustywnienie AR 156

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Czasem szkoda klawiatury na takie podejście do tematu... Nie próbuj się teraz wykręcić z tych porad bo każdy chyba umie czytać i widzi, jaka jest puenta Twoich postów. Jeśli koszty mają być jedynym kryterium użytkowania auta to zakładajmy te gumy bo są tańsze niż wymiana amortyzatorów lub sprężyn, tankujmy olej opałowy bo tańszy od ON i jeździjmy na bieżnikowanych oponach autami o sportowym charakterze bo też taniej wyjdzie... W kwestii ratunku też nie bardzo wiem co by to miało ratować ale chyba tylko portfel właściciela.

Ty belfer zejdz ze mnie bo widze ze zabardzo sie wczuwasz... wykrecac sie? stary jakbym to mial na mysli to bym caly czas to popieral a nie wykrecal sie, jak mowie cos raz to ide za tym a nie ze zdanie zmieniam wiec skoncz temat panie sportowe charakter, pozatym porownywanie tego do lania opalu to rzeczywiscie Ci sie udalo...szok ze stresem. Pewnie mu odrazu odradz zamienniki innych czesci bo Alfa ma sportowe zaciecie i powinna jezdzic na oryginalach z FAP... napisalem ze znajomy mial takie cos w swoim aucie i sie sprawdzalo jak mial komplet osob bo nie dobijalo na dziurach itd ale Ty widzisz puenty, polecanie itd. wlasnie na takie posty jak twoj jest zal marnowac czas i klawiature... wiec prosilbym Cie nie wchodz w moja opinie i naucz sie czytac ze zrozumieniem po raz enty
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

To może i ja się wypowiem tylko każdy ma rozum i robi co chcesz więc tak odpowiednie gumy usztywniające do sprężyn żeby kupić to trzeba się naprawdę wysilić bo nie kupimy tego w pierwszym lepszym sklepie wiem to z autopsi te oferowane na allegro nie pasują ze względu na to (przynajmniej tak było u mnie) rozstaw zwojów sprężyn a mam Ebi czerwone -30 a dlaczego założyłem gumy usztywniające? Amortyzatory nowe kupione 1,5 roku temu Monroe i raczej to są już dobre amory wiadomo nie to samo co B6 wspomniane, wracając do gum założyłem bo auto jest obniżone i zmienione Camarro się kłania i nie chciałem tego urwać. Odczucia auto lepiej się prowadzi bardziej stabilniej jest sztywniej ale daje rade i spokojnie da się tak jeździć wiadomo że gwint czy B6 było by lepsze ale kupiłem już takie amory i nie będę co chwile zmieniał, druga sprawa nie wiem jak długo jeszcze będę jeździć autem a zawieszenie jest ok więc tak to zostawię.

Ale tak jak mówię każdy zrobi co chcesz i proszę jakoś bardzo nie brać do siebie tego co napisałem bo to moja opinia a każdy lubi inną jazdę

Pozdro

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

Ale panowie, spokojnie po co te kłutnie, kolega zapytał grzecznie na forum o poradę czy ktoś z nas by coś takiego założył do swojego auta i ewentualnie jak to by się mogło spisywać w samochodzie. Co kto sobie założy i na czym jeździ to chyba jego sprawa. Zawsze trzeba wziąć pod uwagę "za" i "przeciw" i ewentualnie wybrać jedną, a co kto wybierze to już jego problem
    Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

nie mi to tlumacz
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Auto
    Giulietta Veloce 1.75 TCT

Domyślnie

Krzysiek a jaka masz sprawnosc tych amorkow?? Bo ja mam 64% a wydaje mi sie ze auto sie jakos buja :/ tez juz myslalem nad wymiana amorkow, ale diagnosta stwierdzil ze 64 to jeszcze nie do wymiany... moze sprezyny sa zuzyte i auto nisko stoi...
    Najgorsze jest to ze w koleinach nie mozna jechac bo caly czas sie drze podwoziem...
    P.S. z Toba sie ostatnio mijałem na Jastrzebskiej?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    nie mi to tlumacz
    To nie ja straciłem poziom wypowiedzi i nie ja się zdenerwowałem, więc ciężko będzie zgadnąć do kogo pijesz...

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomas1907
    Mieszka w
    Ornontowice
    Auto
    BMW 320d, Giulietta

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem nie warto bo wygląda to tak że po założeniu tej gumy nacisk na sprężynę jest nie równy, do samochodu wsiadają 4 osoby jakiś bagaż do tego jedziesz,jakaś poprzeczna nierówność i któraś sprężyna pęka. Sprawdzone i nie warte na dłuższa metę, musiałem kupić dwie sprężyny. P.S dużo gorsze prowadzenie.

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał tomas1907 Zobacz post
    Moim skromnym zdaniem nie warto bo wygląda to tak że po założeniu tej gumy nacisk na sprężynę jest nie równy, do samochodu wsiadają 4 osoby jakiś bagaż do tego jedziesz,jakaś poprzeczna nierówność i któraś sprężyna pęka. Sprawdzone i nie warte na dłuższa metę, musiałem kupić dwie sprężyny. P.S dużo gorsze prowadzenie.

Zgadzam się ale jest jedno ale jeśli guma jest dobrze dopasowana po obwodzie i zaczyna i kończy się w tym samym miejscu sprężyny efekt który opisujesz nie wystąpi

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wodzisław Śląśki
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 2007 r. Alfa Romeo 147 JTD 8V 2001r

Domyślnie

Siema panowie spokojnie ja tylko spytałem o poradę, podpowiedź z gum zrezygnowałem szukam twardszych sprężyn także nie warto się kłócić! DieselJTD tak mijaliśmy się na jastrzębskiej chyba w niedziele, co do amorów to mam 72% . Pozdro
    Krzysiek
    Alfa Romeo 156
    2.4 20V JTD 175 km

Użytkownik Ogier Avatar Sewojtas
    Mieszka w
    Przyszowa
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 1999r

Domyślnie

Teraz nie wiem co robic...myslałem o tych gumach bo mam felgi z et 25, gdy jade sam to na muldzie lubi przytrzyć, a przy pełnym stanie nie da się jechać koła trą o nadkole praktycznie caly czas

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia