Mozna zawsze poszukac firm i zrobic caly uklad i spokojnie zmiescic sie w 2k zl ale to juz zalezy co kto lubi
Ja na allegro zamawiałem tłumik tunningowy proex i jestem zadowolony. Cena była też rozsądna, gdyż płaciłem trzy stówy z hakiem.
też mam proexa; kilku znajomy też ma w różnych autach - hihi nawet ojca przekonałem , zagorzałego wielbiciela serii i braku przeróbek
nad zmianą tłumika raczej bym się zastanawial zwłaszcza nad tymi uniwersalnymi za 100zl. Mialem przykład swojego kolegi, chociaż nie alfa a druga gen Astry ale , tak chcial zaoszczedzić na nowych tłumikach, powsadzane co było po ręką aby pasowało, wszystko szczelne . Jechałem tym autem szok, miało takiego muła , heh Później wyjazd do pana Henia zamówione tłumiki może nie orginalne, ale zamienniki "dedykowane" do auta. Samochód całkiem inny ożył doslownie heh
Raczej w każdej marce sprawdza się oryginał lub też dedykowany czy też szyty na miarę. Uniwersalne raczej tylko dźwięk paskudzą bo puste jak bębenki są, mało kiedy z obniżeniem mocy się spotkałem, no chyba że ktoś od mniejszego silnika kupił.
LUKI83 czy masz potrzebę w każdym poście "heh" wstawiać? mi się to z innymi forami kojarzy, powiedzmy fajnymi inaczej. Sorry z OT.
"heh" znaczy śmiech. Niewiem na jakich inaczej , bo raczej na nich nie bywam (: . Pozatym z tymi tłumikami to chyba niema reguły z jednym nic się nie dzieje a w innym nawet niewielka nieprzemyslana ingerencja powoduje niechciane efekty
Dzięki rzeczywiście fajny ten tłumik proexa, niedawno go zamontowałem i czuć różnice podczas jazdy, z montażem też szczególnie nie było problemu.
jeśli montowałeś do tej alfy co masz w podpisie i jesteś zadowolony to jestem ciekaw do czego ten gościu nie ma opracowań - przyznasz mi rację że 166 z silnikiem 2.0 V6 TB to nie jest zbyt częsty model u nas
Ja mogę polecić od siebie firmę LORBI aktualnie coś im strona nie hula jak powinna ale robią kawał dobrej roboty miałem w poprzednim aucie, są całe z nierdzewki zrobione, nie jest to jakiś targowy produkt po założeniu którego przy 120 nie słychać myśli własnych, ten tłumik miał świetny dźwięk na wolnych obrotach ale przy wysokich obrotach nie było go praktycznie słychać, no i 6 lat gwarancji, jak się troche odkuje to załoze znów od nich do JTD
Jak kształtują się ceny tłumików firmy Lorbi?
Pozdrawiam.
- Rafał