Ja równiez przystawał bym przy wymianie przegubu miałem podobny problem i ten zabieg pomógł!!!
Wymiana kół to nie wszystko a wyważenie :wink:Napisał KKRZYSZTOF
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ja też walczyłem z wibracjami zarówno przy wyższych prędkościach >140 jak i ze sporymi wibracjami podczas hamowania. Brzmiało to nieciekawie.Krzywe tarcze wprawiają auto w wibrację, ale przy dużych prędkościach, rzędu 150 km/h i więcej, a przy ostrym hamowaniu czuć "wibre" na kierownicy, a nawet na całej budzie. Zależy to oczywiście od stopnia pokrzywienia tarczy.
Wizyta w ASO i diagnoza, że prawa tarcza pewno jest krzywa.
No to dawaj wymieniać tarcze i klocki. I tarcze i klocki przejeździłyby jeszcze ładnych pare tys km. Ale jeśli mus to mus. Wymiana, na nówki sztuki i dawaj w droge. I co :?: I wielka kupa. Jak drgało tak drga, żadnych zmian.![]()
I okazało się, że to nie tarcze tylko koło jest rąbnięte. Po założeniu na maszynę do wyważania "na oko" było widać jak koło "bije". Niemożliwe do wyważenia. Zamiana przednich kół z tylnimi i jak ręką odjął. Tylko zaczęło bujać tyłem..
Jeżeli macie w felgach pierścienie centrujące zobaczcie ich stan i czy w ogóle są. U mnie wibracje powyżej 140 km/h były spowodowane brakiem jednego takiego pierścienia bo panowie przy zmianie opon zapomnieli założyć -prawdopodobnie w maszynie do mycia felg został. Pierścienie takie sa koniecznością jeżeli otwór w feldze ma większą średnice niż piasta koła.
Wyważanie też byłoNapisał 75andrew155
a swoja droga to całę koła na zimę mam inne. Letnie są oddzielne alu i na zimę mam tez odzielne alu.
Myślę o tym przegubie by to jednak zobaczyć i zrobić.