Rozstaw śrub mocujących zacisk przy zwykłych zaciskach wynosi 150mm
Szanowni Inżynierowie,
w Alfach 159 (ogólnie) występują trzy rodzaje zacisków hamulcowych (przednich), dwa rodzaje zwrotnic- czyli jażm do których te zaciski są montowane.
Zacisk "pływajacy" Alfy do 2008 roku, po 2008 r wprowadzono "mały" zacisk czterotłoczkowy wraz z nowa zwrotnicą. Różnica jest w mocowaniu zacisku do zwrotnicy.
Istnieją zestawy tuningowe czyli adaptory mocowania do "starej" zwrotnicy "nowych" zacisków, osobiście nie polecam gdyż przy ekstremalnych warunkach hamowania może nastąpić urwanie zacisku (przez skręcenie).
O jednej rzeczy koledzy nie wspomnieli że zaciski Brembo w 159 są montowane radialnie czyli śruby przechodzą na wylot przez zacisk są przykręcane do odpowiednich adapterów.. stąd zwrotnica w tych autach może być taka sama bo poprostu są inne adaptery odpowiednio odsuwające zacisk do węższej tarczy 305mm i szerszej 330mm..
Brałem te zaciski pod uwagę do swapa do 147.. ale tarcza 330mm do 147 ma grubość 32mm a najszersza tarcza jaka wejdzie do większego zacisku Brembo od 159 to 28mm.. stąd musiałem odpuścić pomysł ale trochę info zebrałem..
Więc można sądzić że zwrotnice są takie same tylko adaptery dobrane odpowiednio pozwalają mocować różne zaciski i różne średnice tarcz.. to główna zaleta zacisków radialnych możliwość dopasowania gdzie się chce i na jaką tarcze się chce..dlatego u mnie w trakcie montażu są Brembo od 147 GTA.. również radialne tylko nieco większe od 159 przez co mieszczą tarczę 32mm grubości..
Innym przykładem zacisku jest ten 166 który ma mocowanie frontalne i wtedy trzeba rzeźbić przy wymianie zwrotnic itp.. ewentualnie można kombinować adaptery i pod takie zaciski.. ale powierzchni styku z zaciskiem jest mniejsza niż w przypadku mocowania radialnego i istnieje rzeczywiście ryzyko że jeśli nie adapter czy zacisk to pęknie zwrotnica.. bo zwykle adaptery są mocniejsze od zwrotnic![]()
Ostatnio edytowane przez CodeMaker ; 02-11-2012 o 21:06