ja mam TS i jestem zadowolony. Ale u mnie jest silnik z 2003 r bo był zmieniany na nowy.
Moja alfa 146 z klimą jest na sprzedaż woj. pomorskie. myślę teraz nad alfą 156 2,4JTD albo 2,0TS
ja mam TS i jestem zadowolony. Ale u mnie jest silnik z 2003 r bo był zmieniany na nowy.
Moja alfa 146 z klimą jest na sprzedaż woj. pomorskie. myślę teraz nad alfą 156 2,4JTD albo 2,0TS
zapraszam na nasz kanał o samochodach
https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg
1.8 albo 2.0
Zdecydowanie 1.7 16V BOXERA.I neiwiem kto wymyslił to że boxery duzo palą??Pala tyle co kazda inna jednostka a nawet powiedział bym że mają tendencje spadkowąWnioski oczywiscie tyczaq się do jazdy spokojnej w przypadku przekroczenia 4000 sytuacja sie zmienia zresztą jak w kazdym innym silniku.
rasumujac wszystkie ALFY sa supernie wazne czy to BOXER,TS,V6.kazdy z tych silnikow ma cos.to cos co dla innych marek jest niedoscignione.w koncu ALFA ROMEO to auto z CUROE SPORTIVO
choc kazde z nich inne kazde jest SPORTOWYM SERCEM
wybor nalezy do ciebie,jak wiadomo decyduje nie tylko chec ale tez niestety mozliwosci :roll: ale grono alfistow nie zwarza jaka pojemnosc ma twoj silnik,nie to jest najwazniejsze :wink: liczy sie pasja.pozdrawiam i zycze trafnego wyboru <piwo>
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
No tak, ale T.S sa zdecydowanie mlodsze, a ja bym wolal mlodsze auto na przeyklad
Też miałem podobny dylemat najpierw podpałka na 1.7 Boxer, ale ktoś mi ją wykupił. Potem stwierdziłem że obojętne byle by conajmniej 1.6. Problem był w znalezieniu w miare taniego i dobrego egzemplarza. Kupiłem wkońcu 2.0 i jestem cholernie zadowolony. Jedyne co to rozdząd drogi a kupiłem kompletny oryginalny w Aso. Ponoć na alfie się nie oszczędza...![]()
Na boxera nie wykupi sie juz Autocasco... Są juz za stare.Co do silników to nie mam zdania. Boxer bardziej psuje mi do Alfy 33 niz do 145. Napewno nie zgodze sie ze zdaniem Remka,ze boxery są bardzo proste w budowie. Owszem , jest mniej osprzętu typu wariatory itd. ,ale chyba rzędówka jest mniej skomplikowana w konstrukcji. Właśnie dlatego większość mechaników jak juz widzi wjeżdżającą Alfe modli sie tylko oby to nie był boxer... :wink:
Moim zdaniem obydwa siliki są warte uwagi.
Pozdr. Tiga
2,0
Co do AC to na moją alfkę bez problemu mozna wykupić teraz mamy takie czasy ze mozna wszystkoA co do budowy boxera to sprawa jest taka jak z innymi silnikami jak ktos ma pojęcie na ten temat to kazdy silnik jest prosty.
http://pl.youtube.com/watch?v=G0QaiC6xOws
Ewentualnie jak chcesz posłuchać więcej wpisz na YouTube "alfa 145 sound"
pozdrawiam
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW