No jakos nie kojarze ale ok.Jak przyjade to sie spotkamy.FlaY a jakie Ty masz tam problemy ze swoja niunia jestem bardzo ciekawy
No jakos nie kojarze ale ok.Jak przyjade to sie spotkamy.FlaY a jakie Ty masz tam problemy ze swoja niunia jestem bardzo ciekawy
hehe sporo by tu pisac Jak juz przyjedzieszto wtedy sie spotkamy o ile w zordzie mi prawko dadzą
bo ostatnio mnie oblali a Alfa od jutra na warsztat idzie na: regulacje zaworów wymiane pasków, sprzęgła poduszki,gum przegubów 4 szt poduszki mcpersona hehe cos tam jeszcze sie znajdzie i juz troszke zrobiłem
i sporo przedemną
kasa wtopiona No ale auto sie kiedyś odwdzięczy mam nadzieje
![]()
No to kupa rzeczy do roboty ale pociesze Cie ze u mnie tez troche rzeczy sie znajdzie.Ja dopiero zaczynam inwestowac w nia kase i powiem szczerze ze zawodzi mnie na tym czego nie robilem dlatego nie mam do niej pretensjia co do prawa jazdy to zepnij sie ziomus bo fajnie by bylo jak bysmy sie spotkali.Dobra koniec pisania w tym dziale bo nam zaraz kota pogonia ze piszemy nie na temat.Pozdro
Hehe oddałem auto do mechanika na regulacje zaworów i diagnoza jest taka Wytarty wałek rozrządu - wydechowyIle takie cudo kosztuje z używki ??
p.s Może ktoś z was ma na zbyciu wałek rozrządu-wydechowy do AR 155 2.0 TS 8V i chciałby wspomóc kolegę odsprzedając mi go![]()
A skad oni wiedza ze walek jest wytarty?Ja wiem tyle ze na kazdym walku jedne krzywki sa mniejsze i wygladaja jak niesamowicie wytarte.Kiedys jak to zobaczylem to sie wystraszylem ale jednak tak jest,bo widzialem juz to w kilku silnikach.Moge sie tez mylic.A co do silnika to mam takowy u kolesia w stodole tylko braciszek ociaga sie by po niego pojechac.Jak Cie mocno cos przypili to bede go scigal by tam pojechal i go przywiozl.Najpierw sprawdzcie dobrze ten walek.
powiedzieli ze jest wytartyssący jest dobry
i luzów na zaworach niema
a wydechowy jest wytarty
i mam luzy na zawaorwach
W tym warsztacie pracuje mój kolega a raczej 2
więc nieokłamali by mnie. Łukasz napisze do ciebie jutro na gg bo zaraz spadam do pracy
![]()
Ja też słyszałem że krzywki na wałkach są bolączką 155 bo się często wycierają![]()
Mi powiedział dokładnie ze ta utwardzana warstwa na wałku juz sie prawie wytarła i jak juz sie wytrze to raz dwa wałek sie skończy![]()
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6