Próbowałem Twoim sposobem i przy jeżdzie nic się nie dzieje ani przy dodawaniu gazu ani przy puszczaniu - więc raczej poduszka. Pytanie brzmi tylko która ale to już sprawa dla mechanika... A części od tego gościa to nowe czy używki?
Próbowałem Twoim sposobem i przy jeżdzie nic się nie dzieje ani przy dodawaniu gazu ani przy puszczaniu - więc raczej poduszka. Pytanie brzmi tylko która ale to już sprawa dla mechanika... A części od tego gościa to nowe czy używki?
Używki, ale lipy nie wciska, na PW poszedł numer do niego. Ja mam walniętą poduchę u góry, jak się otworzy maskę to po lewej stonie silnika, jest na wykończeniu ale jescze daje radę więc z wymianą poczekam. Miałem historię po kupnie auta, bo coś zaczęło stukać i trząść autkiem, mechanior powiediał, że to dwumas, więc koszt ponad 2000 tysie, bo i sprzęgło odrazu, a okazało się, że to przegub wewnętrzny, więc sprawdź u kilku mechaników zanim wpędzisz się w koszta.
Mechanik też twierdzi, że to typowe objawy dla poduszki. Jutro umówiłem się na sprawdzenie co i jak. A przegub wew. może być za to odpowiedzialny?
Nie powinien, ale zawsze warto sprawdzić, bo nigdy nic nie wiadomo, ale jak będziesz miał Bellę na kanale to niech mechanior zerknie dla pewności
.Pytanie do zorientowanych w temacie .czy koła dwumasowe w 1.9 i 2.4 są takie same?bo z tego co patrzyłem w eperze to tak by wynikało?
czy przy walnietym przegubie wew. moze byc w czasie jazdy przy zmianie biegu slychac od strony skrzyni taki charakterystyczny dzwiek jakbys delikatnie tarł łyżką po pustym metalowym garnku, takie "chłe chłee", cos jakby flakowata opona kulala sie po asfalcie
Dobra, poduszka tylnia zamówiona w środe wymiana - dam znać jakie efekty
Co do 2-masy to nie wiem ale podobno sprzegło do 1.9 JTD pasyje z 1.8 TS - dziwan sprawa więc może i 2-masy w dislu są takie same