Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Temat: Ile trzeba dać za przyzwoitą Alfe 156 ?

essentialman
    Gość

Domyślnie

Tak sobie kalkuluje i chyba wychodzi na to, że nie stać mnie, żeby kupić 156, w kwocie 15 tyś którą chciałem przeznaczyć jest już zawarty kredyt, a nie chce się zadłużać na niewiadomo ile.
    Poważnie zastanawiam się nad tym co zasugerował kolega Paweł156, czyli nad Alfą 146.

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł156
    Koledzy polecili www.alfaserwis.com.pl
    http://www.forum.alfaholicy.org/topi...tat-vt5026.htm
    Byłem tam odebrac auto od znajomego i facet wydawał sie konkretny, ja jeszcze nie miałem okazji u niego zawitać.
    dzięki masz piwo DD

cysio
    Gość

Domyślnie

Moją 1,8 SW 2000/2001 cenię na 25.000, przede wszystkim za stan i historię samochodu.
    Samochód czeka tylko wymiana gum drążka stabilizatora, może łączników i nie ma dupy żeby się do czegoś przyczepić. Reszta igła.

marek1975
    Gość

Domyślnie

Moja była ceniona na 16500 PLN, zapłaciłem 15000 PLN i jeszcze komplet opon na lato dostałem. Można się dobrze tagować, bo jak ktoś wspomniał wcześniej Alfę nie sprzedaje się tak łatwo jak passata, kupców niema wielu. Samochód bezwypadkowy, silnik suchutki i równo pracujący, zawieszenie nie stuka, także śmiało mogę powiedzieć że stan b.dobry.
    Rozrząd wymieniałem w serwisie AR (nieautoryzowanym) ponieważ chciałem mieć gwarancję dobrze wykonanej naprawy. Zapłaciłem 1700 PLN za: kompletny rozrząd, pompę wody, wariator, uszczelkę pod pokrywę zaworów, płyn chłodniczy.

csscss
    Gość

Domyślnie

Raczej każdy kto dba o swój samochód nie chciał by go tanio sprzedać. Ale ceny zaniedbanych egzemplarzy powodują spadek cen także tych zadbanych samochodów.
    Pamiętam jak sprzedawałem swój poprzedni samochód ( wówczas 14 letni) miałem wrażenie oglądając niektóre 5-6 letnie 156 gdy kupowałem swoją, że chyba wolał bym już pozostać przy swoim starym samochodzie.
    Przy takim zakupie proponował bym szukanie zadbanego egzemplarza, lepiej kupić zadbane 1.6 na stalówkach niż jakieś 2.0 z wypasem, które zaniedługo okaże się studnią bez dna.

dddarekj
    Gość

Domyślnie

i proponowałbym chyba coś swieżo zciągnietego? Lub autko od alfoholika...dieselka 2.4 jtd. Naprawde polecam!...Niedawno sprzedałem zadbana JTD 1998 rok....za ? 21 000. Ala miała lifta

Istvan
    Gość

Domyślnie

Moją 156 SW 1.9JTD z 2002 roku (po liftingu wnętrza) kupiłem miesiąc temu za 27 000.

dddarekj
    Gość

Domyślnie

A ja bede miał rok 2002 2.4 JTD po całkowitym lifcie...do sprzedazy za około 33 000... prosto z włoch...opłacona zakcyzowana tylko zarejestrowac....

belmondoo
    Gość

Domyślnie

ja swoja 2004 1.9jtd sw sprowadziłem za 37000 ale w naprawdę idealnym stanie

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał essentialman
    Tak sobie kalkuluje i chyba wychodzi na to, że nie stać mnie, żeby kupić 156, w kwocie 15 tyś którą chciałem przeznaczyć jest już zawarty kredyt, a nie chce się zadłużać na niewiadomo ile.
    Poważnie zastanawiam się nad tym co zasugerował kolega Paweł156, czyli nad Alfą 146.
    Kupisz za 12000 bez problemu ale 3000 musisz mieć w rezerwie.Chociażby 1000 na rozrząd i nie wiadomo co jeszcze wyleci.W komisach stoją w takiej cenie. Jeśli zawieszenie nie stuka to warto pomyśleć. Jeśli wolisz jednak taniej to 146 TS lub JTD z końca produkcji wiele 156 nie ustępuje.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia