Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Temat: czy tęsknisz za autem

kolorowy
    Gość

Domyślnie

moja miłość doczekała się części miejmy nadzieję że już jutro ją odbiore bo inaczej oszaleje bez niej to już 3 tydzień

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

A ja ze swoja w ogole sie nie rozstaje

Italian
    Gość

Domyślnie

Tęsknota za autem - jeśli naprawdę kochałeś swoje auto zawsze będziesz o nim pamiętał ,nawet kiedy już jeździsz innym. Miłości motoryzacyjne nie kończą sie do pierwszego szrotu...
    Dla mnie po wieki nieodżałowanym jest mój pierwszy samochód jaki miałem, nie za pierwszeństwo w historii takim pozostał lecz za styl, wygodę, pewną awangardę, technologię jak i za jego niepokorną i krnąbrną duszę - Citroen XM rocznik 90 23 luty, wersja Ambiance - prosto ze Szwecji. Pojechał do nowego właściciela do Łodzi ( kiedy to nie miałem pracy ) potem ślad zaginął.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

a co ja mam zrobic jak mam strzaskaną kosc lewej stopi i alfica stoi już od poniedziałku nie przepalana i przegoniona po trasie Mam ochote sie przejechac, ale nie umiem... stopa mnie straszliwie nap***a i sprzegła nie wcisne Bidulka sie mi rozładuje, ale ma roczny aku, wiec powinna wytrzymac

Użytkownik Romeo Avatar maciejbydg_87
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 147 & 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Krzyśko Zobacz post
    A ja już dwa razy podchodziłem do sprzedaży mojej żeby kupić 156 i kurde 2 razy się wycofałem bo mi jej szkoda po prostu, nie wiadomo co by się z nią później działo u następnego właściciela. Jak oddałem do mechanika na wymianę rozrządu (tylko 2 dni) to myślałem że mnie trafi w domu...
    Cytat Napisał pafcioooo Zobacz post
    Wczoraj wystawiłem belle na sprzedaż, dzisiaj ją sprzedałem... i już za nią tęsknie chyba dlatego że zbyt dużo razem przeszliśmy i nigdy mnie nie zawiodła...ehhh na prawdę żal było ją sprzedawać
    Cytat Napisał Italian Zobacz post
    Tęsknota za autem - jeśli naprawdę kochałeś swoje auto zawsze będziesz o nim pamiętał ,nawet kiedy już jeździsz innym. Miłości motoryzacyjne nie kończą sie do pierwszego szrotu......
    pociesza mnie ten temat i posty powyżej bo myślałem że tylko ja jestem tak bardzo związany uczuciowo z Alficą
    Ale wciąż jestem na rozstaju dróg - Alfa się sypie i jej totalne odnowienie ktore zamierzałem zrobić TOTALNIE sie nie opłaca ;( - za blache z 3-4 tys minimum remont silnika 2-3 tys do tego porzadne malowanie 5 więc 11 jak nic a jak nowe papcie jeszcze to 13..... a wszyscy doradzają - kup inną - i maja racje bo za 1000zł kupie w lepszym stanie do odmalowania tylko ew jakaś kosmetyka.

... TYLKO ŻE TO JUŻ NIE BĘDZIE "MOJA" ALFA... moje pierwsze auto które bezawaryjnie przewiozło mnie przez cała europe, w ktore włożyłem tyle serca, czasu no i kasy mimo krytycznych wypowiedzi i "dobrych rad" znajomych.

więc dylemat: SERCE vs ROZUM (bo nie wiem czy się wyrobie finansowo nawet)

...trudno jest sprzedać rozumem coś co kupowało się sercem

a za Bellą tęskniłem podczas każdej rozłąki warsztatowej ( najdłuzsza 1,5 miesiąca jak poszła elektryka cala) wtedy się czułem jak bez przyrodzenia... ) a czasami jak mam gorszy dzień to przed spaniem biore kluczyki i ide posiedzieć w Imolce wczuć się w nią i powiedzieć sobie " kurde.... to jest moja własna ALFA ROMEO" i od razu jest mi lepiej !

(jeździć wieczorem nie jeżdżę bo zaraz by mi zajeli miejsce parkingowe )

Moje Belle:
    Alfa 33 Imola 1.4 BX 1993 ( '08 - '11 )
    Alfa 155 Sport 1.8 TS 8v 1995 ( '11 - '12 )
    Alfa 164 Super 2.0 TS 8v 1997 ( '12 -'14 )
    Alfa 147 1.9 JTD 2003 ('14 - )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 115km 2002 ('14 - '16 )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 110km 2001 ('16 - '18 )
    Alfa 159 SW 1.9 JTD 150 Q-tronic 2010 ('18 - )
    Alfa 33 Q4 1992 ('18 - )

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    a co ja mam zrobic jak mam strzaskaną kosc lewej stopi i alfica stoi już od poniedziałku nie przepalana i przegoniona po trasie Mam ochote sie przejechac, ale nie umiem... stopa mnie straszliwie nap***a i sprzegła nie wcisne Bidulka sie mi rozładuje, ale ma roczny aku, wiec powinna wytrzymac
    to daj sie komus nia przejechac albo prawa wcisnij sprzeglo daj na luz i tylko odpal ;]
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

ja po 3 miesiącach rozłąki sprzęgła wyczuć nie mogłem i mi gasła przy ruszaniu
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

kolorowy
    Gość

Domyślnie

a ja znów jestem rozczarowany moja ukochana dalej stoi u mechanika jednak i zawory poszły wsiadłem sobie do niej u mechanika i mi łzy peleciały że ją tam musze zostawić cieszko było ja tam tak samą zostawić

f_u_n_k_y
    Gość

Domyślnie

ja z moją rozstałem się 7 sierpnia.. od tamtej pory stała i czekała na opinię rzeczoznawcy..a od ponad 2 tygodni montowany jest nowy silnik i ciągle coś..:/ już się nie mogę jej doczekać..

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a co ja mam napisać ?

patrz - na dole