Najprostszy termo, Lanos/Nubira itp, śr.48mm, trzeba zeszlifowac do 40+-, materiał miękki dlatego idzie jak po maśle, szczerze Wam powiem ze robiłem to wczoraj o godzinie 18, śnieg padał mi na plecy, czas pracy około 1,5h ale udało sięw razie pytań proszę pisać, chętnie odpowiem
---------- Post dodany o godzinie 11:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:09 ----------
![]()
W którym dokładnie miejscu go zamontowałęś? Na gurnej rurce biegnącej do chłodnicy? Rozcinałeś ją? Co ze starym termostatem ? Wypatroszyłeś go?
Tak na górnej rurce.. po prostu włożyłem i zacisłem opaską, metoda na wywalenie starego wkładu? Przecinak i młotek 2 uderzenia i nie masz mocowania tego ustrojstwa w środkuja nie zdołałem wyciągnąć go całego tylko lata mi w środku ale przelot jest na każdy kanał także ok
![]()
Nie da się jeździć na 2 termostatach? Mój oryginalny się otwiera przy 82* i jakby dodać jeszcze taki 87* to chyba by było elegancko?
Teraz trochę techniki: Założenie 2 termostatów o różnych temperaturach otwarcia spowoduje uszkodzenie jednego z nich (tego z niższą temperaturą otwarcia. Niby po co stosować taki zabieg? Jeszcze mogę zrozumieć jak ktoś ma jeden termostat uszkodzony (ciągle otwarty) i dokłada drugi który będzie pełnij własciwa rolę. Nie bez znaczenia jest również fakt że zakładanie termostatu o innej niż założona przez producenta charakterystyka pracy może prowadzić do przegrzania i uszkodzenia silnika. Pozdrawiam rzeźbiarzy-druciaży
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Yyyy? w ITALAUTO termostat do mojej za 70 zł mi dali i już 1,5 roku chodzi jak należy stopnie co do celcjusza idealne
chyba że im się cena powaliłaale tyle zapłaciłem
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Dokładnie, nie ma sensu zostawiać starego wkładu, w lecie będzie cieplej przegrzejesz silnik i inne cuda na kijuJak już robić coś takiego to wywalić "wnętrzności" i działa
![]()