Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: Alfka 147 1,9JTD po 6 miesiącach użytkowania

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Tak sie składa,że ja swoją Belle też użytkuje od 6 miesięcy i szczerze powiedziawszy nie miałem z nią większych problemów. Czy dobrze trafiłem? tego nie wiem w każdym bądź razie nie jest bardziej awaryjna niż moje poprzednie auto czyli Civic V gen. czy Golf mojego sąsiada. Wracając jeśli kupujesz auto używane zawsze jest w nim coś do zrobienia niezależnie jakiej marki bo jeśli chcesz kupic auto idealne to zapraszam to tylko nowe z salonu i to nie zawsze bo zdarzają sie ferelne egzemplarze. Jednego jestem pewien, bakcyla Alfy złapałem jeszcze w dzieciństwie i kolejnym moim autem będzie 159. W życiu nie przesiąde sie z Belli do stajni chociażby panzerwagena.
    Ostatnio edytowane przez Jony88 ; 07-12-2010 o 15:37

Użytkownik Rowerzysta Avatar khropek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała SB....
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0JTDm 170KM 07/2009

Domyślnie

Tak to już jest z używanymi, nikt nie sprzedaje sprawnego auta, nie przeszlo wam nigdy przez mysl jak się coś zepsuło że macie dość swojej Belli i że ją sprzedacie?? tak właśnie myślał poprzedni właścicel i tak to się kręci...

Też posiadam Alfe 147 115KM od troche ponad pół roku, i też wiele włożyłem (+/- 5000zł) ale pocieszam się że jest to 10 latek i niestety taki urok 190 tyś przebiegu. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał khropek Zobacz post
    Tak to już jest z używanymi, nikt nie sprzedaje sprawnego auta,
    No popatrz, a ja głupi sprzedałem pół roku temu sprawne auto bo chciałem się przesiąść na młodsze... lol

Użytkownik Rowerzysta Avatar khropek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała SB....
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0JTDm 170KM 07/2009

Domyślnie

Dobra są wyjątki, ale jest to znikomy % społeczeństwa...do kupionej używki zawsze trzeba dołożyć, zawsze trzeba coś zrobić

Użytkownik Pirat drogowy Avatar beligistino
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive

Domyślnie

Ja również kupiłem pół roku temu swoją pierwszą Alfę, od znajomego, egzemplarz super zadbany z oryginalnym przebiegiem 126 tyś za okazyjną cenę ponieważ mały wypadek losowy zmusił go do sprzedania autka.

Odbierałem ją z serwisu bo kolega nie miał już kasy żeby zapłacić rachunek.

Wymieniłem turbinę i jestem mega zadowolony z tego samochodu i nie zamienił bym jej na nic innego. Jazda to czysta przyjemność i już dzisiaj wiem że następna też będzie Alfa.

Inna sprawa kiedy trafi się na egzemplarz felerny, no bo chyba jeśli jest zatłuczony to widać na pierwszy rzut oka, parę lat jeżdżę już samochodami i motocyklami i z doświadczenia wiem że można takie sztuki spotkać którym nic nie jest w stanie pomóc, ale mówię tutaj o przypadkach które zakupione jako nowe powinny wrócić do fabryki i zostać złożone od nowa.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar bartstep
    Mieszka w
    Jelenia Gora
    Auto
    AR 147 1,9 JTD 116KM

Domyślnie

Ale kolega się tu użala, a przecież dostał ode mnie pierwszą i podstawową radę. Punkty masowe. Pierwsze dwa (i najważniejsze) są łatwe do znalezienia. Idź po przewodach minusowych od akumulatora. Jeden kabel pójdzie na silnik a jeden na karoserię.
    Te dwa połączenia jak wyczyścisz może się okazać, że problemy miną...

Czego koledze życzę
    alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl

Lejka
    Gość

Domyślnie

A wracając do trzeszczących plastików.. Co zrobić, żeby nie trzeszczały?

Użytkownik Ogier
    Auto
    147

Domyślnie

Podgłośnić radio

Lejka
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał turtil Zobacz post
    Podgłośnić radio
    he.. Tak też robię Tylko nie zawsze pomaga

Miss Alfaholicy 2011 Pirat drogowy Avatar Victoria
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD TI

Domyślnie

Tak to już jest z używanymi, nikt nie sprzedaje sprawnego auta
    Nikt??? No to pojechałeś po bandzie kolego
    Jest mnóstwo osób sprzedających fajne, sprawne, zadbane samochody a powodów może być wiele. Najczęściej jest to chęć wymiany na młodszy rocznik, nowszą wersję, bogatszą, z mocniejszym silnikiem, wiesz jak jest, zawsze chcemy WIĘCEJ a w końcu przychodzi taki moment, kiedy nas na to stać Inny bardzo częsty przypadek - szczęściarze, którzy dostali w pracy auto służbowe pozbywają się prywatnego bo bez sensu jest utrzymywać samochód i patrzeć jak traci na wartości, kiedy jeździ się wyłącznie służbówką. Albo sytuacja kiedy powiększa się rodzina i niewielki samochodzik już nie wystarcza... itp.itd...
    Nie można zakładać, że wszystkie używki wystawione na sprzedaż to powypadkowy lub nieprzeciętnie awaryjny szrot... aczkolwiek przy kupnie oczy trzeba mieć zawsze szeroko otwarte
    Pozdrawiam!

---------- Post dodany o godzinie 08:58 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:49 ----------

do kupionej używki zawsze trzeba dołożyć, zawsze trzeba coś zrobić
    z tym się zgodzę, podstawa to wymiana płynów i filtrów, a reszta? jeśli przy kupnie nie stwierdzasz żadnych usterek/awarii wymagających interwencji mechanika to dalej pozostaje już tylko typowa eksploatacja autka. Nie oszukujmy się, przy każdym samochodzie coś trzeba robić zeby było zadbane i sprawne.
    Z Alfą jak z kobietą - trzeba wiedzieć jak się z nią obchodzić