Dzięki kolego. Skoro wszystko jest pozgrzewane jak zdemontował te uchwyty whisky2012? Trudno, operacje dobierania się do uchwytów zacząłem więc musze to dokończyć - zdejmuje boczki i mam nadzieje, że jakoś uda mi się zdemontować te uchwyty (nie wiem jak inaczej mógłbym je potraktować papierem ściernym i farbą).

Odpowiedz z cytatem

. Lepiej nie obcinać foli do równa z krawędziami uchwytu tylko zostawić z nie cały cm i ładnie zagiąć na końcu. Zagięcia przy założeniu uchwytu są nie widoczne, chowają się ładnie pod tapicerką. Arkusz tej foli jest na tyle duży że spokojnie wystarczy na konkretne zkarbonizowanie Naszej alfy ale nie ma co przesadzać. Ładniej wyglądają same detale. Uchwyty, konsolka do szyb i lusterek ewentualnie można też obudówkę wokół kratek od nawiewu też ładnie wygląda. Uchwyty wyczyściłem z gumy papierem ściernym 120 a następnie wygładziłem wodnym 420 do idealnej gładkości. Jednak jeśli ktoś myśli kiedyś o malowaniu to niech gumę ździera papierem o trochej większej gradacji, później ciężko wyczyścić żeby rys nie było ale wszystko do zrobienia