Czy ma ktoś pomysł jak poprawić wygląd porysowanych wewnętrznych uchwytów do zamykania drzwi. Czy można je zdemontować z tapicerki. Okropnie wyglądają te porysowane, łuszczące się uchwyty![]()
Czy ma ktoś pomysł jak poprawić wygląd porysowanych wewnętrznych uchwytów do zamykania drzwi. Czy można je zdemontować z tapicerki. Okropnie wyglądają te porysowane, łuszczące się uchwyty![]()
te uchwyty są wlutowane w boczek drzwi. Jak znajdę chwilę czasu postaram się to rozłączyć i pomalować plasti dip-em
Plastidip może być zbyt mało wytrzymały choć aplikacja bardzo łatwa. Te części w zasadzie ciągle się dotyka - przy plastidipie niewiele trzeba żeby go zerwać.
Wyczytałem (Boże broń) na forach VAGowskich, co z tym zrobić.
W VW jest z tym spory problem - pewnie nie mniejszy niż w naszych Alfach. Oni używają sprayu strukturalnego do plastików marki Boll.
Widziałem fotki i wygląda to na prawdę nieźle. Puszka na Allegro za jakieś 30 zł.
Jednak czekam na odpowiedź jednego z zakładów z którymi pracuję (oni malują takie części na co dzień), chcę dopytać jakiej farby używają, jakie są etapy i czy można zrobić to u siebie w domu.
Może to wcale nie jest jakoś skomplikowane a farby mogą być dostępne wszędzie :-)
Zobaczymy.
Pozdrawiam!
Łukasz
A co o tym sądzicie ? trochę drogo, ale można pomysł zrealizować domowym sposobem.
http://www.ebay.pl/itm/ALFA-ROMEO-GT...item415b99b691
Jakoś wykonania nie jest niestety najlepsza.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Zaryzykuję stwierdzenie - brzydkie...
Pozdrawiam!
Łukasz
Zakupiłem i właśnie czekam na przesyłkę Boll - lakier strukturalny.
Na fotach wygląda nieźle : http://allegro.pl/struktura-do-napra...507311124.html
Jak przyjdzie w tygodniu to w sobotę zabieram się do roboty ;-)
Pozdrawiam!
Łukasz