Ja bym brał Brerę, ale kupuję Giuliettę :-D.
Ja bym brał Brerę, ale kupuję Giuliettę :-D.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
poddostawcy zawsze są zróżnicowani, chodzi o płyte i cały napędczy to co w brerze jest z GM
Brera masakruje Giuliette stylistycznie, to zupełnie inna liga. Jednak auto jest za ciężkie: to jego kluczowa i chyba jedyna wada.
---------- Post dodany o godzinie 21:26 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:23 ----------
Franek, masz u mnie piwo. Napisałeś dokładnie to, co ja myślę w tym temacie. 147 skopano strasznie poprzez FL: auto straciło całą swoją oryginalność.
Rozwinę jeszcze tylko jeden wątek: tyłu i boków 159. Ona była projektowana własnie z takim zamysłem, aby linia boku była uniwersalna ale lekka. To auto wydaje sie o pół tony lżejsze (chociaż oczywiscie nie jest) od konkurencji, upodabnianiającej sie do czołgów.
To jest dyskretny ale ponadczasowy urok klasyki: jak Levisy 501, jak Johnnie Walker, jak Land Rover, jak klasyczny dwuguzikowy krój marynarki.
Wybrał bym Brere ponieważ nowe produkty Alfy poprostu mi się nie podobają (rzecz gustu). Mam nadzieję, że kolega wstawi zdjęcia nowego nabytku.
Ciekawe porównanie,ale troszke nie klasowe ,bo przecież giulietta to kompakt,a brera -auto pretendujące do miana sportowego ( przypadkiem nie klasa aut GT ??)
Dla mnie wybór prosty-brera.Nietuzinkowa ( Giuletta też ,ale brera bardzej),silnik bajeczny,stworzony do 159/brery i z potencjałem do podniesienia mocy.Pozatym będziesz poruszł się naprawdę egzotycznym autem i to w skali europejskiej.
Ja też wybrałbym Brere , autko naprawde cudne z nietuzinkowym wyglądem i ogromnym potencjałem.
Chcialbym miec taki dylemat,ale szybko bym sie z nim uporaL,BRERA.........CUDO
oby dwa piękne i chciałbym je mieć, ale jeżeli miały by być nowe do wyboru, to Brera oczywiście, tak w ogóle to moje największe marzenie z całej stajni AR (trochę głupie pytanie bo zastanawiasz się czy kupić alfe za 70 tys czy za 140)
No to decyzja podjęta. Brera![]()
Raczej Brera ... chociaz nie wiem po co tak duze auto do miasta![]()