Dobra, wiele już zostało napisane, każda osoba zainteresowana tematem sobie poczyta i wyciągnie wnioski.
Slavol, ale chyba z tym stwierdzeniem, że impedancja głośnika jest niewiadomą to żartujesz
Podział jest taki sam, 5kHz Odpustowy wygląd, bo co? Głosnik wygląda jak głośnik. Że maskownica jest wielkim pajonkiem? Taki jest motyw rozpoznawczy firmy i tyle. Jednym może się podobać, innym nie, kwestia gustu. Pooglądajcie sobie trochę inne sprzęty tej firmy to zrozumiecie o czym mówię. Czy wzmacnacz http://allegro.pl/soundstream-tarant...423269810.html też będzie odpustem bo się ładnie błyska i ma pająka na obudowie?
Ta historia z całym zardzewniałym i rozlecianym głośnikiem bardzo ciekawa, nie wiem, chyba musiała na ten głośnik kapać cały czas kwaśna deszczówka. Głośniki montowałem w sierpniu, po zimie sprawdzę jak to tam wygląda z drugiej strony. Folie wyrzuciłem przy wyklejaniu drzwi matami, seryjne papierzaki były lekko przyrdzewiałe, miałem robic daszki nad głośnikami, nie zrobiłem, więc głośniki są odkryte, zobaczymy.
Szczerze mówiąc na początku miałem montowac seryjne maskownice, ale w końcu przykręciłem te pająki, bo ramki są sztywne, dobrze dociskają głośnik na całym obwodzie i pasują jak ulał. Mnie się podoba, wolę takie, niż jakieś przebajerowane kratki z imitacją śrubek imbusowych. Na zdjęciu widać jak to wygląda w moim aucie.
Starałem się nie używać nazw firmy, żeby nie zostać posądzonym o marketing
Również pozdrawiam.