Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Temat: 166 lookał już ktoś ??

seb1984
    Gość

Domyślnie

Wszędzie łatwiej się wymienia rozrząd niż w AUDI, wszystko zależy od mechaników. A tak apropo to jak oceniłeś że jest zrobione bardzo dobrze

matber1 no tak ale to jest koszt pasków plus napinacze i rolki. dolicz jeszcze ok 270zł za dobrej jakości pompe wody. mechanicy tez nieszczególnie chętnie wymieniają rozrząd w AR i troche za to sobie liczą. mi całośc zamknęła sie w 1700zł ale zrobione jest bardzo dobrze.

swr
    Gość

seb1984
    Gość

Domyślnie

Jak na nią patrze to mam wrażenie, że to nie jest orginalny kolor. A tak generalnie to z komisu nigdy auta nie kupuje bo jeśli komis ma cenę 10 tysi, to cena przez telefon jest już 9 tysi. A jak zajedziesz to się okazuje że jeszcze da się niżej, czyli komis odkupił to za mniej pytanie dlaczego.

bolerobary
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał swr Zobacz post
    bolerobary i jak doszło do rozmowy ze sprzedawca ??
    Chciałem się jutro wybrać, ale już sprzedana.
    Może nowy nabywca się na forum niedługo pochwali, jak się sprawuje

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto
    Miałem ze 40 różnych alf romeo.

Domyślnie

pewnie nie długo się pochwali i poprosi o pomoc w remoncie padaki, boże jak ja widzę 145tys z książką serwisową możliwą do kupienia u turka w niemczech za pare euro z wytartą kierownicą i już drugim podłokietnikiem to ogarnia mnie wkurzenie że ludzie sa tacy naiwni i głupi. Wystarczy policzyć koszta sprzedającego i wyjdzie wam że musiał to kupić za 500euro a więc jest to wyeksploatowana kupa złomu, teraz komuś zacznie sie sypać i zacznie zwalać wine na awaryjność alfy zamist na swoją głupotę i naiwność.

escalade22
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał seb1984 Zobacz post
    Powiem tak przekopałem wszystkie ogłoszenia w całej Polsce z gazem i w dieslu to ci powiem może znalazłem dwie które na pierwszy rzut oka mnie nie odstraszyły.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C16991367.html
    i ta ale trzeba z komputerem podjechać bo oczywiście poduszki świecą a i liche zdjęcia są:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C16924162.html.
    Jak byś miał powiedzmy około 15 tysi. to miałbym coś ładnego dla ciebie od mojego ziomala który myśli nad zmianą.
    Co do pierwszego linku to szczerze gorąco odradzam. Akurat jestem w trakcie kupna samochodu i podjechałem obejrzec to cudeńko. Obecny właściciel ma to autko od czterech miesięcy i jak nim twierdzi wcale nim nie jeździ. Zasyfione całe w środku i na zewnątrz (ale to pikuś) . Do wymiany przedni amortyzator (to według niego moim zdaniem wszystkie cztery bo jakos dziwnie nisko stało). Według niego wymienia się tylko jeden i kosztuje on w aso 350 zł mnie się wydaje, że trochę więcej, ale mnie uczyli ze amortyzatory wymienia się parami. Opony ściachane jak nie wiem co odobno kupione jakieś używki żeby zimę przejeździć ( pytałem się dlaczego je kupił skoro nim nie jeździ ?? To nic nie odpowiedział). Ogólnie właściciel to cham nic się od niego nie dowiesz. Samochód odpalił co prawda za pierwszym razem, ale kręcił pewnie jakieś 4 może 5 sekund. Aha i jeszcze jedno najważniejsze. Jak zgasiliśmy samochód to po jakiś 2 minutach na bagnecie nie wskazywało nic oleju. Jak wyjąłem bagnet był suchy. Oczywiście gadka szmatka, że musi postać. Po jakiś kolejnych 5 minutach ponownie sprawdziłem stan oleju, to coś tam delikatnie jakieś dwa milimetry się pokazało, ale do stanu pomiędzy kreskami było jeszcze bardzo daleko. I jeszcze samochód pierdzi jakby tłumik końcowy był przepalony lub mocowanie się rozszczelniło. Nie patrzyłem pod spód, bo już mnie nie interesowało. Ogólnie nie polecam

swr
    Gość

Domyślnie

1
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-bog...C16129663.html
    2
    http://moto.allegro.pl/alfa-rome0-16...443278766.html

Mysle teraz nad tymi dwiema calkiem przyzwoicie sie prezentuja. Wie ktoś coś o nich ??
    I pytanko ile instalacja lpg do tej pierwszej by mnie wiecej kosztowała ??

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał swr Zobacz post
    1
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-bog...C16129663.html
    2
    http://moto.allegro.pl/alfa-rome0-16...443278766.html

Mysle teraz nad tymi dwiema calkiem przyzwoicie sie prezentuja. Wie ktoś coś o nich ??
    I pytanko ile instalacja lpg do tej pierwszej by mnie wiecej kosztowała ??
    W zielonej bardzo chętnie zobaczę te 8 poduszek
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

O tą szarą pytalem sie 3 miesiace temu jak kosztowala 11 tys i handlarz nie za bardzo chcial opuscic, a teraz juz 8 tys kosztuje

swr
    Gość

Domyślnie

Co do zielonej to nie musi mieć aż tyle podusi wiec jak to jest walek to mi to nie szkodzi. A co do szarej to widziales ja darrager w realu ? czy tylko pytales o nia przez telefon?? Bo skoro cena jej az tak spada to mozna podejrzewac ze z nia jest cos nie tak lub gosciu potrzebuje szybko kasy . Zmiesicil bym sie w 12 tysiącach jak bym jeszcze chcial zalozyc lpg do tej szarej ??
    Ostatnio edytowane przez swr ; 11-02-2011 o 15:10