Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: Alfista w potrzebie

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post
    No nie , ale odholują do warsztatu
    Zresztą ja nie potrafię naprawic nawet jak stoi na kanale..wiec i z przenośnym warsztatem pewnie bym stał i płakał
    No to wszystko jasne.. Czasami potrafi się zepsuć głupota (jak w tym wypadku) - i jednak warto mieć narzędzia bo można to zrobić w 5min a podjazd kogoś z assistance to min 1h

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

No nie , ale odholują do warsztatu
    Zresztą ja nie potrafię naprawic nawet jak stoi na kanale..wiec i z przenośnym warsztatem pewnie bym stał i płakał
    Mając śrubokręt dokręcisz cybancik na rurce jak się poluzuje i spadnie do tego nie trzeba asistance tylko śrubokręt

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Mając śrubokręt dokręcisz cybancik na rurce jak się poluzuje i spadnie do tego nie trzeba asistance tylko śrubokręt
    Dokładnie Mi śrubokręt jako jedyne narzędzie wystarczył też m.in. do wymiany termostatu w Mercedesie
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    No to wszystko jasne.. Czasami potrafi się zepsuć głupota (jak w tym wypadku) - i jednak warto mieć narzędzia bo można to zrobić w 5min a podjazd kogoś z assistance to min 1h
    włąśnie takich głupot boję się najbardziej, często muszę wsiąść i jechać..
    ćzęsto chcę gdzieś jechać. nagle pada hasło: jedziemy na obiad do Czech...i pakujemy się z rodzinką w Alfę i w drogę.
    Dlatego w każdy samochód który kupuję ląduje na warsztacie gdzie wszystkie kable , przewody i tp są przeglądane, poprawiane ew. wymieniane, styki czyszczone i smarowane wazeliną elektrotechniczną.
    a do awaryjnych sytuacji mam multitool w samochodzie, w kole zapasowym lezy. Komplet śrubokrętów, kombinerki, scyzoryk kilka podstawowych kluczy. Jak to działa nie wiem , ale fajnie wygląda.Mc Gaywer miał taki i sobie radził.
    Ostatnio edytowane przez RobertWroc ; 25-01-2011 o 22:38

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

a do awaryjnych sytuacji mam multitool w samochodzie, w kole zapasowym lezy. Komplet śrubokrętów, kombinerki, scyzoryk kilka podstawowych kluczy. Jak to działa nie wiem , ale fajnie wygląda.Mc Gaywer miał taki i sobie radził.
    I o to właśnie chodzi przynajmniej robi wrażenie

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Ja cały czas wożę ze sobą płaską 10, która kupiłem za 14 złotych w norauto na Ostrobramskiej jak mi się masa od aku rozłączałą...

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał tomek_murawski Zobacz post
    Ja cały czas wożę ze sobą płaską 10, która kupiłem za 14 złotych w norauto na Ostrobramskiej jak mi się masa od aku rozłączałą...
    Hehe, ja taką też zawsze wożę, bo aku mam nie najlepszy i dość mało jeżdżę, więc jak wiem, że Bella będzie stała >10 dni (w zasadzie tak chyba dwa razy tylko tej jesieni/zimy było ), to odłączam klemę

A propos McGyvera, to ostatnio do zestawu dodałem strzykawkę setkę którą tymczasowo podaję olej (miałem chwilowo za dużo pary w łapach, jak zakręcałem korek ), ale to tylko do czasu, jak sobie kupię taki patent z gumką i rączką
    Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 26-01-2011 o 08:50

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Tak jaki z Ciebie Alfaholik że jeżdzisz bez zestawu do naprawy a przynajmniej paru kluczy i śrubokretów
    Mam całą skrzynkę kluczy która była potrzebna mojemu bratu i później została w domu Jak ją woziłem to Alfa nawet nie odważyła się zająknąć A teraz do zestawu doszedł śrubokręcik no-name z Orlenu

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Hehe, ja taką też zawsze wożę, bo aku mam nie najlepszy i dość mało jeżdżę, więc jak wiem, że Bella będzie stała >10 dni (w zasadzie tak chyba dwa razy tylko tej jesieni/zimy było ), to odłączam klemę
    Tak i jeszcze masz coś czego inni nie mają-nożyk... hihi, a swoją drogą nawiązując do spotó, czy nie można by kolejnego zrobić w sobotę, a nie w niedzielę?
    Ostatnio edytowane przez tomek_murawski ; 26-01-2011 o 14:27

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

[QUOTE=tomek_murawski;483841]
    Cytat Napisał dakoolk Zobacz post

Tak i jeszcze masz coś czego inni nie mają-nożyk... hihi, a swoją drogą nawiązując do spotó, czy nie można by kolejnego zrobić w sobotę, a nie w niedzielę?
    Hehe, widzisz, zupełnie zapomniałem Jeszcze bym grzebał łapą w schowku i się poranił

A w kwestii spotu to trzeba napisać w tamtym wątku, albo najlepiej bezpośrednio na Alfaclubie, z tego co pamiętam, to Korek mówił, że jesteśmy elastyczni

A nie bywasz czasem przypadkiem w dzień w Centrum Wawy, albo popołudniami nie przejeżdżasz czasem przez Pruszków? (pewnie nie bo już byś się odezwał ) Musimy się ustawić na spocie, koniecznie, nie tylko zresztą w kwestii tej kosy między nami