Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Amortyzatory aktywne

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał E.T. Zobacz post
    Mam u siebie na przodzie Koni regulowane ręcznie, śrubką od góry, gdyby ktoś rozważał to polecam, ale zapomnijcie o komforcie. nawet w najłagodniejszym ustawieniu są dość twarde, mocniejsze ustawienia to raczej tylko na trasę a nie po dziurawym mieście.

Jeżdże na nich prawie 3 lata i są trwałe, ostatnio na przeglądzie nie wykazały zużycia wogóle.Nie są to kompletne amortyzatory lecz wkłady. Należało wybebeszyć stare i użyć rury z dolnymi mocowaniami do wsunięcia koni.
    Robiłem to u gościa kótry zajmuje się regeneracją amorów w krakowie na mogilskiej ,gdyby ktoś potrzebował to polecam.
    Czyżby coś w tym stylu??:
    # http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ont::1304.html
    # http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ear::1309.html

Pamiętasz może ile mniej więcej za te amorki zapłaciłeś?
    Tu wychodzi coś ponad 700 zł za przód i jeszcze więcej za tył

E.T.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    Czyżby coś w tym stylu??:
    # http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ont::1304.html
    # http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ear::1309.html
    Pamiętasz może ile mniej więcej za te amorki zapłaciłeś?
    Tu wychodzi coś ponad 700 zł za przód i jeszcze więcej za tył
    Tak, dokładnie takie. Te ceny są w normie z tego co się orientuję, a w porównaniu do regulowanych elektrycznie wręcz atrakcyjne. Mnie udało się kupić komplet na przód za cenę normalnych amorów, akurat gdy coś potrzebowałem to były takie na allegro, nowe oczywiście, także fuksa miałem.
    Trochę stresu tylko było czy będą pasować, bo u mnie w aucie ktoś już wymieniał wczesniej oryginalne Boge na Monroe gazowo-olejowe i wystarczyłoby żeby obudowa miała milimetr różnicy w średnicy wewnętrznej no i wkłady by nie weszły, ale na szczęście pasowały idealnie.

EDIT
    Ważna informacja, gdyby ktoś się zamierzał pokusić. Wkłady Koni nie pasują do obudowy tych elektrycznych. Czyli aby przesiąść się na nie trzeba kupić zwykłe, mogą być zużyte z demobilu dla samej rury.
    Ostatnio edytowane przez E.T. ; 10-02-2011 o 11:20

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Tylko te regulowane ręcznie to takie rozwiązanie pośrednie, w sumie jak ktoś nie ma wcale regulowanych to z pewnością fajna sprawa ale jak już są w belli regulowane elektrycznie to lepiej robić wszystko aby takowe zostały.

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Tylko te regulowane ręcznie to takie rozwiązanie pośrednie, w sumie jak ktoś nie ma wcale regulowanych to z pewnością fajna sprawa ale jak już są w belli regulowane elektrycznie to lepiej robić wszystko aby takowe zostały.
    No tylko ja na przykład nie mam wcale A mam zajawkę żeby alfa prowadziła się jak gokart

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    BMW E38

Domyślnie

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    No tylko ja na przykład nie mam wcale A mam zajawkę żeby alfa prowadziła się jak gokart
    to kup sobie jakies małe sportowe gówienko i będziesz miał gokarta
    w limuzynie nie przystoi aby plomby wypadały
    Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38

E.T.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Może nie tyle pośrednie, co o zupełnie innym przeznaczeniu. Używając Koni i dedykowanych sprężyn jestes w stanie zbudować auto na tor, co część posiadaczy 164 za granica czyni. Z resztą nawet instrukcja Koni tak określała ich przeznaczenie. Wtedy faktycznie auto prowadzi się pewno jak gokart.
    Amortyzatory elektrycznie regulowane są praktyczniejsze i z tego co wiem w całokształcie mają lepiej dopracowany kompromis między komfortem a sportem. Faktycznie, jeśli masz takie u siebie to wg mnie warto zrobić wszystko żeby ten stan zachować, ale niestety droga to impreza. Pocieszające jest jedynie to że mają opinię bardzo trwałych.