ups... miało być po przejechaniu kilkuset metrów a nie km
miałem auto z podgrzewanymi siedzeniami, wiec wiem jak to grzeje, i podobne odczucie mam tu:p ciekawe jak to możliwe:p
ups... miało być po przejechaniu kilkuset metrów a nie km
miałem auto z podgrzewanymi siedzeniami, wiec wiem jak to grzeje, i podobne odczucie mam tu:p ciekawe jak to możliwe:p
A takie pytanie... Bo chce skórę założyć do mojego Skarba. Jeśli kupię fotele podgrzewane to będzie jakiś problem z montażem/funkcjonowaniem tego? Włącznik jest przy fotelu, więc wydaje mi sie że kwestia podłączenia zasilania? Czy sie mylę?![]()
miałem tak samo że tylko diody mi świeciły a nic nie grzało... po rozebraniu obydwóch siedzeń okazało sie że w jednym na siedzisku były kable naruszone ale to nie był główny powód bo okazało sie ze trzeba wywalic termnostaty bo fotele grzeją tak na 20 stopni więc przez skóre to nawet nie było czuć i sie ich pozbyłem... teraz grzeja mi po 2 minutach i tak po 10-15 trzeba wyłaczyć bo już są bardzo rozgrzane. zajeło mi to wszystko z 12 godzin ale było warto![]()
co do tych termostatów to faktycznie strasznie ograniczają grzanie, poprawiłem u siebie fotel kierowcy (przerwana spirala) maty grzeją, ale jak się usiądzie jest to słabo odczuwalnie. Musze pomyśleć nad innym termostatem z regulacją.
Może ktoś wie jaki pobór prądu mają maty?
Czy to będzie gdzieś ok 8A?
AR 156 1.8 TS '98 MOD0.66 SportPack 3 + LPG STAG-4 plus + MJ
u mnie są oryginalne termostaty i mata grzeje powiedziałbym w sam raz, też mam na fotelach skórę, ale dość szybko czuć ciepło, dziś rano przy -16*C dawały radę.
Co do poboru prądu - podziel wartość bezpiecznika na 2 - mniej więcej wyjdzie maks. wartość, a jeśli chcesz mieć dokładną wartość to musisz podpiąć szeregowo miernik. Mierzyłem na mierniku opór tych mat, wyszło 3 omy, więc teoretycznie 4A, ale dokładność tego miernika pozostawia wiele do życzenia.
chlopaki jajka na twardo chcecie sobie ugotować 70*???
po co to ma grzać jak głupie ma jedynie się rozgrzać tak jak trzeba aby tyłek nie zmarzł od skórki i tyle.
V6 są powody do mruczenia![]()
156 V6 98 2.5 Blue cosmo: było
156 V6 99 3.0 Azurro Nuvola: było
156 V6 02 3.2 Q2 Azurro Nuvola, 155 1.8 8v
za gorące jajeczka to bezpłodność![]()