Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Temat: Calrkson o alfie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Grigorii
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.4 TS '99

Domyślnie

Może udane auto to za duże słowo, ale na tamte czasy i biorąc pod uwagę warunki nie było złe ;], a dziś ciekawy youngtimer np. borewicz.

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Tak na tamte czasy nie było złe. Dlaczego piszecie że Polonez jest nasz? Nasza jest tylko syrena. Polonez to nadwozie Bertone plus technika Fiata 1300/1500 z lat 50 tych. Wiecie dlaczego silniki DOHC wchodzą bez problemu do Poloneza? Bo był projektowany właśnie pod te jednostki napędowe i wtedy to byłby dobry samochód. Ale jak wiemy do tego nie doszło i dla tego dostał napęd od dużego Fiata. Co do Clarksona to dobrze Poloneza podsumował. Dużo stali za małe pieniądze. Miałem Poloneza 2000 i bardzo go miło wspominam. Skoda 100 to było gówniane auto a mimo to Czesi ją uwielbiają.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał Grigorii Zobacz post
    Ten gość jest trochę dziwny, z jednej strony robi się na wielkiego fana włoskiej motoryzacji, a z drugie strony w jednym z odcinków (Alfa Romeo za 1000 funtów, czy jakoś tak) Ośmiesza, a potem dezeluje 75tkę zresztą jak jego koledzy, o ile pamiętam GTVkę i Spidera. Aha na i nie mogę mu zapomnieć jak potraktował naszego Poloneza ;/
    GTV-ka była w stanie idealnym bez żadnego przerabiania. Czy 75 potraktował źle? Absolutnie nie nawet mówił że kocha ją za to że wszystkie kontrolki świecą a ona nadal jedzie, jeżeli by kupili te auta naprawili i przejechali by się było by coś ciekawego w tym? Właśnie za to mi się podoba że z autami robią przeróżne rzeczy (grają w piłkę nimi, hokeja, przerabiają na domy, łodzie itp) Nie ja u nas włączysz Automaniaka w którym jak wyglądają wszystkie testy. Oglądam auto, wsiadam do niego, jadę i opowiadam o nim, wysiadam kończę później 2 zdania w studiu zamieniamy i koniec to się monotonne i nudne robi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar macminik
    Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie

Dokładnie. A Ci naszy TV-Fachowcy to jeszcze takie "przemądre" miny robia nawet wówczas, gdy głupoty gadaja....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

W dodatku wszelkie testy robione przez naszych redaktorów to testy aut nowych nie ma testów aut używanych takich za 5,10,20 tyś tylko są zawsze nowe tak aby człowiek usiadł przed TV i marzył o tym że może kiedyś to kupi nie pakując się w kilkuletni kredyt. Kiedyś był jakiś program na tvn turbo aut za rozsądną cenę ale szybko upadł. Dlaczego nie mogą np przetestować 3 auta za 10 tys zł? W top gear często są jakieś zwykłe zabawy z rozsądnymi autami. Co mnie interesuje w naszych polskich programach że pokrętło w nowej s-klasie jest bardziej funkcjonalne niż w poprzednim modelu albo jak dopłacę 20 tys to będę miał hamulce ceramiczne jak ja za te 20 tys to chciałbym aby auto przetestowali. A na dodatek to nasi boją się "przeorać" te auta, nie pamiętam ale jakiś model Bentley-a Clarkson tak testował że opona pękła u nas dostał go chyba Mikiciuk to popijając herbatkę a później pędząc 20 km/h opowiadał o nim ewidentnie obchodząc się z nim jak z jajkiem

Użytkownik Romeo Avatar Cool_Kid
    Auto
    AR 145 1,8 T.S 144KM - nero - 1998r. / Giulietta Veloce 2,0 JTDm 170KM - etna nero - 2012r.

Domyślnie

Widać BBC ma lepsze ubezpieczenie niż TVN

145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
    Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
    "Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.

http://i.imgur.com/m4g6E.jpg

MRDUX
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    W dodatku wszelkie testy robione przez naszych redaktorów to testy aut nowych nie ma testów aut używanych takich za 5,10,20 tyś tylko są zawsze nowe tak aby człowiek usiadł przed TV i marzył o tym że może kiedyś to kupi nie pakując się w kilkuletni kredyt. Kiedyś był jakiś program na tvn turbo aut za rozsądną cenę ale szybko upadł. Dlaczego nie mogą np przetestować 3 auta za 10 tys zł? W top gear często są jakieś zwykłe zabawy z rozsądnymi autami. Co mnie interesuje w naszych polskich programach że pokrętło w nowej s-klasie jest bardziej funkcjonalne niż w poprzednim modelu albo jak dopłacę 20 tys to będę miał hamulce ceramiczne jak ja za te 20 tys to chciałbym aby auto przetestowali. A na dodatek to nasi boją się "przeorać" te auta, nie pamiętam ale jakiś model Bentley-a Clarkson tak testował że opona pękła u nas dostał go chyba Mikiciuk to popijając herbatkę a później pędząc 20 km/h opowiadał o nim ewidentnie obchodząc się z nim jak z jajkiem
    Masz rację ale zauważ również że budżet jednego odcinka TOP GEAR ma równowartość budżetu TVN Turbo na cały miesiąc. Clarkson zawsze zachwycał się V6 alfy i twierdził że nie ma silnika który by lepiej brzmiał. Pozatym on ma alfe, czyli można powiedzieć że jest alfaholikiem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Wydaje mi się, że miał GTV6 i bodaj 164, ale obecnie chyba żadnej nie posiada.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KamilP
    Mieszka w
    LPU
    Auto
    Alfa Romeo 1.9JTD 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał Cool_Kid Zobacz post
    Widać BBC ma lepsze ubezpieczenie niż TVN
    Ostatnio w jednym z odcinków pokazywali 250 GTO i nie mogli się przejechać bo właśnie ich nie stać na ubezpieczenie.
    nietyx trochę racji ma - powinien być chociaż jeden program gdzie testowali był auta używane w rozsądnej cenie. Chętniej wolę oglądać jak w zakupie testują używane auta ale jest coraz mniej takich odcinków.
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 2002r, blu cosmo:-)
    Moje portfolio

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał KamilP Zobacz post
    Ostatnio w jednym z odcinków pokazywali 250 GTO i nie mogli się przejechać bo właśnie ich nie stać na ubezpieczenie.
    Auto jest warte 30 milionów dolarów - dziwisz się?