Może udane auto to za duże słowo, ale na tamte czasy i biorąc pod uwagę warunki nie było złe ;], a dziś ciekawy youngtimer np. borewicz.
Może udane auto to za duże słowo, ale na tamte czasy i biorąc pod uwagę warunki nie było złe ;], a dziś ciekawy youngtimer np. borewicz.
Tak na tamte czasy nie było złe. Dlaczego piszecie że Polonez jest nasz? Nasza jest tylko syrena. Polonez to nadwozie Bertone plus technika Fiata 1300/1500 z lat 50 tych. Wiecie dlaczego silniki DOHC wchodzą bez problemu do Poloneza? Bo był projektowany właśnie pod te jednostki napędowe i wtedy to byłby dobry samochód. Ale jak wiemy do tego nie doszło i dla tego dostał napęd od dużego Fiata. Co do Clarksona to dobrze Poloneza podsumował. Dużo stali za małe pieniądze. Miałem Poloneza 2000 i bardzo go miło wspominam. Skoda 100 to było gówniane auto a mimo to Czesi ją uwielbiają.
GTV-ka była w stanie idealnym bez żadnego przerabiania. Czy 75 potraktował źle? Absolutnie nie nawet mówił że kocha ją za to że wszystkie kontrolki świecą a ona nadal jedzie, jeżeli by kupili te auta naprawili i przejechali by się było by coś ciekawego w tym? Właśnie za to mi się podoba że z autami robią przeróżne rzeczy (grają w piłkę nimi, hokeja, przerabiają na domy, łodzie itp) Nie ja u nas włączysz Automaniaka w którym jak wyglądają wszystkie testy. Oglądam auto, wsiadam do niego, jadę i opowiadam o nim, wysiadam kończę później 2 zdania w studiu zamieniamy i koniec to się monotonne i nudne robi.
Dokładnie. A Ci naszy TV-Fachowcy to jeszcze takie "przemądre" miny robia nawet wówczas, gdy głupoty gadaja....
W dodatku wszelkie testy robione przez naszych redaktorów to testy aut nowych nie ma testów aut używanych takich za 5,10,20 tyś tylko są zawsze nowe tak aby człowiek usiadł przed TV i marzył o tym że może kiedyś to kupi nie pakując się w kilkuletni kredyt. Kiedyś był jakiś program na tvn turbo aut za rozsądną cenę ale szybko upadł. Dlaczego nie mogą np przetestować 3 auta za 10 tys zł? W top gear często są jakieś zwykłe zabawy z rozsądnymi autami. Co mnie interesuje w naszych polskich programach że pokrętło w nowej s-klasie jest bardziej funkcjonalne niż w poprzednim modelu albo jak dopłacę 20 tys to będę miał hamulce ceramiczne jak ja za te 20 tys to chciałbym aby auto przetestowali. A na dodatek to nasi boją się "przeorać" te auta, nie pamiętam ale jakiś model Bentley-a Clarkson tak testował że opona pękła u nas dostał go chyba Mikiciuk to popijając herbatkę a później pędząc 20 km/h opowiadał o nim ewidentnie obchodząc się z nim jak z jajkiem
Widać BBC ma lepsze ubezpieczenie niż TVN![]()
145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
"Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.
Wydaje mi się, że miał GTV6 i bodaj 164, ale obecnie chyba żadnej nie posiada.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Ostatnio w jednym z odcinków pokazywali 250 GTO i nie mogli się przejechać bo właśnie ich nie stać na ubezpieczenie.
nietyx trochę racji ma - powinien być chociaż jeden program gdzie testowali był auta używane w rozsądnej cenie. Chętniej wolę oglądać jak w zakupie testują używane auta ale jest coraz mniej takich odcinków.
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...