Ceny trochę dziwne macie. Kolega dobrze pisal ile wy zarabiacie??!!
2 tysie za rozrząd??
Ja za remont silnika (pierscienie panewki, szlif wału, planowanie, uszczelniacze, uszczelka itd) wraz z nowym sprzegłem zapłaciłem niewiele ponad dwa tysiące.
Nie liczyłem robociżny bo wiekszośc zrobiłem sam.
Jeżeli dużo zaworów poleciAło i np oliwe brał to kup drugą głowicę. Daj do planowania i wymień uszczelniacze
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
jak mi ktoś odpowie tak jak wyżej z konkretna dorada a nie cene wrzuca mi z innego końca polski to nie krytykuje tylko dziękuje (podziękowanie leci) a pełcenia berów nie słucham
Za mój silnik tzn rozrząd w moim silniku mechanik chce 200zł za ustawienie na blokadach.
Jezeli będziesz miał głowicę na wierzchu i bedziesz wymiał uszczelniacze to wywal te mniejsze sprężyny.
Wariator dłużej pożyje i pasek mniej obciązony
Ale Rozrabia
Blue cosmo
a może lepiej wymienić cały silnik... a stary rozłożyć i sprzedać na części
Jak dla mnie to wszytsko zalezy co poszło...
jezeli tylko góra a historię dołu znam to bym naprawiał
A jezeli drugi silnik to kupić całe auto z 2.5 i przekładać
Ale Rozrabia
Blue cosmo
Uuu jak rozrząd strzelił to nie ciekawie ;/ Ja wymieniłem trochę wcześniej żeby nie było niespodzianek. Jeśli masz zamiar jeździć tym autem jeszcze jakiś czas to bez sensu było by zrobienie tego na odwal się. A ceny będą róże w różnych warsztatach/serwisach. Jeśli byś potrzebował jakiś części to mam prawie cały silnik 2.0 TS na rozbiórkę (panewka klepie ;D ) ale głowica i reszta jest w porządku![]()
Alfa Romeo 156 Arcydzieło Designu - Czasopismo "MOTOR"
Kolego, Wielki Kolego, ja myślałem że Tu wszyscy tacy zakompleksieni jak ci co mi jadą ze mam kiepskie tezy, jakby na forum niemożna było swoich opinii ujawniać tylko Oni mogli mówić i wmawiać to co im się podoba a inni nie... pisałem na GG do Ciebie, spiknijmy się na Priv. bo ratował byś Życie...
Niewem jak na to patrzec i o tym mysleć moze alfa zaleca wymiane co 120tys ale chyba tylko z tego powodu by szybciej wyremontowac silnik w waszych samochodach! moim zdaniem trzymaj sie 60 tyś km/ to i tak juz taki Max jest!
ja osobiście poprzeczkę obniżam na 50K km...