Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie - życzę owocnej pracy, bo szkoda wytłumiania.
Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie - życzę owocnej pracy, bo szkoda wytłumiania.
dokładnie, i tak dzis musiałem jedna mate zerwac, ale dało rade na nowo przykleic...
Tez jakiś czas temu wymieniałem drzwi więc musiałem przezbrajać całość i jakoś nie bardzo moge skojarzyc o co biega.
Mi cały czas chodzi o taki plastik który jest w górnej części szyby który jest zabezpieczony kołeczkiem plastikowym przetkanym przez ten plastik (prowadnica) i przez otwór w szybie) i to wszystko chodzi w uszczelce drzwi od strony zamka.
Mam wrazenie ze piszecie o dolnej cześci szyby do której jest przymocowany mechanizm podnoszenia i opuszczania szyby
---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:59 ----------
Tez jakiś czas temu wymieniałem drzwi więc musiałem przezbrajać całość i jakoś nie bardzo moge skojarzyc o co biega.
Mi cały czas chodzi o taki plastik który jest w górnej części szyby który jest zabezpieczony kołeczkiem plastikowym przetkanym przez ten plastik (prowadnica) i przez otwór w szybie) i to wszystko chodzi w uszczelce drzwi od strony zamka.
Mam wrazenie ze piszecie o dolnej cześci szyby do której jest przymocowany mechanizm podnoszenia i opuszczania szyby
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Koledze szyba nurkuje, a więc może mieć ten czarny plastik, o którym piszesz uszkodzony (znajduje się w bocznej górnej części szyby od strony zamka), ale jeśli nie zapiął zawleczki kołka w siłowniku (dolna część szyby schowana w drzwiach) to niestety rozbiórka boczka. Tylko gdyby dolny kołek nie trzymał, to szyba by nie jeździła, pozostaje więc pierwsza prostsza opcja.![]()
ja tez sie juz zgubiłe, jakis kołek od strony zamka?
Uchyl trocę szybę tak z 5-10cm i postaraj sie rękoma przechylić szybę w stronę lusterka jeśli szyba wylezie z uszczelki to powinieneś zobaczyć otwór w szybie od strony zamka, oznacza to że kołeczek został wyłamany.
Tu masz taką plastikową prowadnicę przy napisach na szybie i ona jest mocowana na szybie przy pomocy kołeczka
http://moto.allegro.pl/szyba-przedni...523421211.html
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 20-04-2011 o 21:27
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
no to juz wiem, tak widac taki otworek mały, myliłem ta prowadnice z ta plastkiwa....czyli co musze zrobic zeby to działało, wystarczy włozyc nowy kołeczek czy jak?
i domniemam te dochodzi do tego taga wygieta blaszka wyjąłem tak z dołu drzwi i lezy gdzies to...czyli to jest id tego, hehe