Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: ar 156 1.8 mam mały problem z korkiem spustowym oleju z miski olejowej

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

na pewno nie jest on na żaden silikon ani klej wklejony ponieważ to ja wymieniam olej sam w swoim aucie,tylko ostatnim razem jak go odkręcałem to już był z nim problem,po nabiciu imbusu dokręciłem z czuciem,dziś przyszedł czas na wymianę oleju wiec mam już dawno nowy korek w rekach,tylko ten stary pożegnać ze mną się nie chce,ale tak jest ze jak się razem ze sobą jest długo to rozstać się ciężko Mnie tylko zastanawia czemu korka na nowy nie wymienił, koszta groszowe a kłopot zaoszczędzony. No bo to była sobota po południu,a ja juz po piwie,i nie miałem zamiaru czekać do środy kiedy litościwie jakiś pan w piotrkowie takowy korek sprowadzi,wiec nabiłem imbus i pomyślałem następnego razu go wymienię
    Ostatnio edytowane przez borsukmax ; 21-04-2011 o 20:54

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

borsukmax
    Ty tam źle tego nie odbieraj co napisałem, mnie tylko życie nauczyło że jak się za coś zabieram to lepiej mieć w pogotowiu takie pierdołki jak korki, nakrętki, śruby. Mam nadzieję że bez większych problemów rozwód z tym korkiem weźmiesz, czego życzę.
    Mi korek a nawet i gwint w misce aso załatwiło, wqrwa mnie bierze jak jeszcze o tym sobie przypomnę.

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

no już wgrałem wojnę,każda z waszych rad została użyta,oprócz wymiany miski,a mi pomogło użycie wykretaka,naciąłem już gumówka na klucz nabijałem cuda,poszedł mesel,i do dupy,tylko wykretak dał rade ponieważ zadziałała silą od środka,koszt nie wielki bo kumpel miał.na pewno polecam wykretak a każdemu dzięki

---------- Post added at 21:03 ---------- Previous post was at 20:53 ----------

dance1 rozwód wzięty,ja się nie obrażam moim zdaniem wasze opinie są potrzebne ponieważ każda może się sprawdzić,dla tego jestem z wami,a wy ze mną,jak na dziś to wy i forum jesteście serwisem mojej alfy,wole tutaj przeprowadzać dyskusje jak na kanale w serwie i płacić tysiaki ,i znowu dzięki wam i swojej kombinacji jestem do przodu