![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
racja. tak, jak zauwazyl Lesio pomylilem sworznie z tulejami.
to jak sie nazywa ten ruchomy element po przeciwnej stronie, co tuleje (jeden z trzech punktow, w ktorych montuje sie wahacz)?
Okazalo sie, ze i tuleje i wlasnie te czesc mam zuzyta, wiec wymiana tulei nic by nie dala. W TRW licze, ze "przegub" wytrzyma dluzej i bede mogl tuleje wymienic
dorzuce swoje - po zimie (12 tys km) padły te szpeja na których jesienią moją 155 przytargałem z Reichu, a wydawały się jeszcze niezłe. Więc jestem świeżo po wymianie : wahacze NK (ok.180 plnx2) - po co przepłacać za TRW skoro i tak prawdopodobnie padnie po podobnym przebiegu, łączniki stabilzatora NK (nie pamiętam), końcówki drążków MOOG (ok.120 kpl) + robota i znowu jest cisza i precyzja prowadzeniajakoś skłaniam sie ku opinii 75andrew155 ze żywotność tego wszystkiego zależy od napotkanych/ominiętych dziur a mniej od marki
Heh, tak sobie poczytalem i znalazłem podobienstwo, rownież wahacze mam NK (ok.160PLN, nie pamietam), wyglądają identycznie jak TRW (porównałem), a cena znacznie niższa i końcówki drążków też MOOG-a, bardzo solidne po badaniu organoleptycznym. Przejechane 10kkm, rokuje że przejeżdżę jeszcze wakacje. Jeżeli zrobię na nich 15000 to wystarczy.
A teraz ciekawostka, tak BTW, popsuły mi się amortyzatory z przodu, oryginalne po przejechaniu 158kkm, miały prawo, w koncu auto od urodzenia jeździ po polsce. Traf chciał że wpadły mi w ręce używki z anglika, również oryginały z 200kkm na karku. Za małe pieniądze, ponoć dobre. Przekonałem się po założeniu - Niebo a ziemia!!!!!!!!!!
Teraz uzmysłowiłem sobie jak kolosalny wpływ na zużycie podwozia ma stan dróg.
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
Panowie ja za tydzień zmieniam sprzęgło a co za tym idzie i całe zawieszeni bo robota jest ta sama.Ostatnio miałem założone wah. FEBI ale 40 tyś. po WAWIE robi swoje.Do wymiany kupiłem 2 x wah. VEMA , 2 x końc. VEMA ,2 łączniki Akron, 2 gumy stabilizatora (od nowości).Zwróciłem uwage na Veme bo zauważyłem iż konstrukcja silentb. jest inna niż w innych tanich wah.Silentb. vemy szczególne ten tylny jest wzmocniony dodatkową gumą która nie pozwala mu sie ruszać na boki przy urwaniu.Jak będę wymieniał porobię foty .Pozdr Piter
piecka i jak ci sie te wahacze vemy sprawuja ??