Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Temat: Alfa 156 TS Jakiej firmy wahacze górne???

Użytkownik Romeo Avatar maciekm88
    Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

Ja w czerwcu wymieniłem komplet z przodu na FAST + tuleje stabilizatora PU. zrobiłem około 18kkm. dolne jak nowe. górne na tulejach delikatne luzy. dopiero na szarpakach wyszło. podczas użytkowania nie da się tego odczuć. sworznie ok. tuleje stabilizatora strasznie skrzypiały, ale ostatnio przestały...nie mam pojęcia dlaczego, bo nie smarowałem ich ostatnio

Użytkownik Świeżak Avatar AlfaWhiz
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 164 Q4

Domyślnie

Tylko TRW. Jeździsz i śpisz spokojnie.

black1233
    Gość

Domyślnie

ja mam ten sam problem co koledzy wcześniej ( no może nie problem bo tak czy inaczej muszę wymienić).

mam 3 wahacze do wymiany , 2 gómirne i 1 dolny więc i tak do wymiany idą wszystkie. i teraz pytanie o te nieszczęsne firmy.
    FAST (włoska) - jakieś 560 zł za wszystkie cztery łącznie z drążkami stabilizatorów. QAP ( niemiec) - cena podobna i TRW chociaż w tym przypadu to jest spora różnica bo 1000 zł za same części a do wszystkich trzeba doliczyć robociznę .

szczerze mówiąc 1000 zł to troche sporo za same części, więc pytanie czy macie jakiś złoty środek na te wahacze,niby na tego FASTA i QAP dają mi 2 lata gwarancji ale z tego co czytałem powyżej to 10 tys. i kolejna wymiana wahacza to tochę za szybko. powiedzmy że 900- 1000 zł to ja mogę wydać łącznie z robocizną

---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 15:58 ----------

jeszcze jedno, jeżeli jest wśród was ktoś(najlepiej z warszawy) kto robi mechanikę tego auta lub specjalizuję się tylko w tych samochodach i podjąłby się wymiany tego zawieszenia za rozsądną cenę to chętnie nawiąże współpracę, ponieważ mechanik z którym obecenie współpracuję, zna się tym samochodzie jak pies na gwiazdach a rachunki wystawia jakby to była naprawa nie wiadomo czego

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Z praktyki sklepu mogę powiedzieć , ze o TRW wszytcy mówią ... a Fast się sprzedaje
    Cena Czyni Cuda - takie czasy.

black1233
    Gość

Domyślnie

no niestety tak jest, z jednego TRW mam dwa FASTA. tak czy simiak trzeba wymienić zanim to się rozsypie całkowicie

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

u kolegi wyżej kupowałem Fasta i jestem zadowolony bierz FASTA albo Veme

black1233
    Gość

Domyślnie

o tej vemie też coś słyszałem , ale to też różne opinie. na daną chwilę TRW raczej odrzucam, gdyby to był jeden lub dwa do wymiany to pewnie bym sie zdecydował no ale niestety mam wszystkie

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

nic lepszego niż Fast i vema nie znajdziesz za ta cenę , ja bym kupował fasta i problem z głowy dużo osób jeździ na faście i sobie chwalą

black1233
    Gość

Domyślnie

no i po problemie, tak zrobie.

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

w sumie wymiana górnych wahaczy to taka straszna filozofia nie jest ,nwm jak z dolnymi bo ich jeszcze nie wymieniałem , jeżeli lubisz auta i masz smykałkę do takich rzeczy to sam sobie wymienisz tak jak ja , przynajmniej pare zł się zaoszczędzi