Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: Zawieszenie w 156 SW -seria , sportpack i inne obnizajace

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Sprezyny sportpack do SW maja o jeden zwoj wiecej. Pare dni temu montowalem do siebie sprezyny sportpack bo tylek za wysoko jak dla mnie stal. Zadzwon do szwagry100(allegro) i powiedz, ze chcesz tylne sprezyny sportpack do SW, wlasnie od nich kupilem. Oni ogarniaja z czesciami do alfy

Sent from my HTC Flyer P512

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Były jeszcze widoczne na nich napisy - numery, nazwa producenta? Ułatwiło by mi to życie.
    Wrzuć foto jak teraz wygląda. Jakie masz amory z tyłu? Co tam z przodu u ciebie siedzi?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Z przodu kupiłem zestaw amortyzator + sprężyna sportpack (amortyzatory oryginalne dedykowane) a na tył tylko sprężyny sportpack do seryjnych amorów. Zrobię dziś zdjęcie i wstawię.
    Niestety nie patrzyłem na napisy itd, tak jak mowiłem - zadzwoniłem do szwagrów i powiedziałem co chcę i przysłali

- - - Updated - - -

Tak to wygląda tył teraz, wcześniej była szczelina na ponad 4 palce, teraz na 2.5. Sory za jakość, komórka
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0701.jpg
Wyświetleń:	315
Rozmiar:	59.8 KB
ID:	100290Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0709.jpg
Wyświetleń:	399
Rozmiar:	55.3 KB
ID:	100291

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Niestety "szwagry100" nie mają już tych sprężyn i w najbliższej przyszłości mieć nie będą.... No to leżymy. Jakbym chociaż znał ich numery.... Może ktoś wie jak do tego dojść, jakie mialy dokładnie numery, bo do sedana wiem jaki sią i eper je również wyświetla jako Eibah sport kit, ale o sw nigdzie nie ma takiej mowy nawet...

- - - Updated - - -

Czy ktoś może dojść do tego co to za sprężyny REJNA o numerze 60664019 ???

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Gdzie leży prawda?
    Pisałem z użytkownikiem allegro "tanifiat" w sprawie owych sprężyn i otrzymałem taką odpowiedź:
    Nie, nie występowały. Spręzyny do SW obniżające auto występują i występowały tylko w nivomatach. Jak Pan zauważył, może Pan zastosować sprężyny z sedana, ale przy dużym obciążeniu auto może obwisać.
    To teraz kto ma lepsze dane? Czyżby ASO się myliło?

SebaBytom156
    Gość

Domyślnie

Odgrzewam..
    Też mam problem u siebie z tyłem w sw chciałem kupić nowe sprężyny -20 takie jak mam obecenie.Byłem dziś w warsztacie chciałem żeby zrobili mi lewe tylne koło bo zdziera mi opone od wewnątrz to mi powiedzieli że tak musi byc i że wahacze są w dobrym stanie nic nie poradzą :/ ? macie jakieś sugestie ..Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130630_173256.jpg
Wyświetleń:	288
Rozmiar:	158.7 KB
ID:	105169Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130706_202316_resized.jpg
Wyświetleń:	236
Rozmiar:	102.6 KB
ID:	105170Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130706_202250_resized.jpg
Wyświetleń:	758
Rozmiar:	108.0 KB
ID:	105171

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

Ja mam sportpack 1 i nie znacznie jest obniżona,a jak się wam prowadzi auto względem ''bezsportpacka'' ?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał SebaBytom156 Zobacz post
    Odgrzewam..
    Też mam problem u siebie z tyłem w sw chciałem kupić nowe sprężyny -20 takie jak mam obecenie.Byłem dziś w warsztacie chciałem żeby zrobili mi lewe tylne koło bo zdziera mi opone od wewnątrz to mi powiedzieli że tak musi byc i że wahacze są w dobrym stanie nic nie poradzą :/ ? macie jakieś sugestie ..Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130630_173256.jpg
Wyświetleń:	288
Rozmiar:	158.7 KB
ID:	105169Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130706_202316_resized.jpg
Wyświetleń:	236
Rozmiar:	102.6 KB
ID:	105170Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130706_202250_resized.jpg
Wyświetleń:	758
Rozmiar:	108.0 KB
ID:	105171
    Seba ja widziałem twoje auto na kopcu . I zmień mechaników bo ja mam -40mm i nic nie zbiera . Obejrz dobrze gumy na poprzecznych i tą tuleje na zwrotnicy co ci gadałem . Jedz na scieżke i powiedz diagnoście o co biega bo niektórzy nawet nie wiedzą na co popatrzeć w Alfie z tyłu ( tyłem na trzepaki wjechać ) . Po drugie mi się wydaje ,że ty masz wyrąbane spręzyny z tyłu bo to napewno nie siedzi jak -20mm ( zobacz zdjęcia kolegów co mają SP ) . Tobie siedzi tył chyba niżej niż mi . No i ten negatyw u ciebie na tyle ( też większy niż u mnie ) . Ty masz coś nie tak z tylnym zawiasem i tyle . Mi opon nic nie zbiera ze srodka a mam lekki negatyw na -40mm . Albo weż auto podnieś na lewarek i nich ktoś ci poszarpie kołem i badnij wszystkie gumy .

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MADMAN
    Mieszka w
    GŁOGÓW
    Auto
    156 SPORTWAGON 2.4 JTD CF3

Domyślnie

Możesz mieć krzywą śrubę mocującą wahacze ze swrotnicą, albo zle zmontowany wahacz wzdłużny tzn; tam pomiedzy są chyba trzy podkładki które też zmienią pochylenie koła.

SebaBytom156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Seba ja widziałem twoje auto na kopcu . I zmień mechaników bo ja mam -40mm i nic nie zbiera . Obejrz dobrze gumy na poprzecznych i tą tuleje na zwrotnicy co ci gadałem . Jedz na scieżke i powiedz diagnoście o co biega bo niektórzy nawet nie wiedzą na co popatrzeć w Alfie z tyłu ( tyłem na trzepaki wjechać ) . Po drugie mi się wydaje ,że ty masz wyrąbane spręzyny z tyłu bo to napewno nie siedzi jak -20mm ( zobacz zdjęcia kolegów co mają SP ) . Tobie siedzi tył chyba niżej niż mi . No i ten negatyw u ciebie na tyle ( też większy niż u mnie ) . Ty masz coś nie tak z tylnym zawiasem i tyle . Mi opon nic nie zbiera ze srodka a mam lekki negatyw na -40mm . Albo weż auto podnieś na lewarek i nich ktoś ci poszarpie kołem i badnij wszystkie gumy .
    Zbadałem sprawę bardziej i okazało się ze nie mam -20 bo jakiś magik skrócił sprężyny o ile nie wiem ale zostawił standardowe amorki. Wygląda na to że muszę kupić nowe sprezyny, ale gdzie je dostać ?