ok dzięki za info
ok dzięki za info
To spoko. Tylko pamiętaj że tulei sam nie wymienisz. Tzn. potrzebujesz prasę i dorobione tulejki metalowe żeby wprasować nowe tuleje. Po operacji obowiązkowo kłania się zbieżność.
Daj sobie spokój z tedgumem. To moi byli sąsiedzi, więc poznałem firmę dobrze. Chętni do pomocy, zrobią każde dziwactwo, ale jakoś jest beznadziejna, a niestandardowe zamówienia piekielnie drogie.
Marku wiem kumpel na warsztacie ma prase wiec mi to zrobi no a zbierznosc to wiadomo ale dzieki że są ludzie chętni do pomocy ,premek dobrze ze ostrzegasz przed takimi firmami
![]()
A tak w ogole jest manual wymiany tulejek wachaczy w 166.
nie ma nic innego na krotkie ramie wahacza jak tylko tedgum, wiec nie ma wyboru trzeba je kupić
na pocieszenie tedgum je wzmocnił (wygladają zupelnie inaczej niz te pierwsze) i moze troche dłuzej bedą słuzyć
na zwrotnice lemforder
do wlozenia nowej tuleji mozna uzyc starego tedguma (jak ktos juz kiedys zmieniał), wystarczy wybebeszyć jej środek i juz moze słuzyc za piękną tulejke do wbicia nowej.. pisze oczywiscie o tej wiekszej pływajacej bo tą przy zwrotnicy to smiech wymienić.. ogolnie bez praski tez mozna sobie poradzić bo łatwo wchodzą tylko trzeba wbijać ostrożnie przez tulejke po zewnetrzej sciance i troche naoliwić
Ostatnio edytowane przez Alfista ; 09-08-2011 o 10:11
Panowie, ktoś wyżej pisał, że w zetkach też można wymieniać same tuleje. Wrzućcie jakiegoś linka. bo nie mogę znaleźć takich elementów.
Z tego co mi wiadomo to tylko poliuretan tam idzie. Ja nie widzialem tulei metalowo gumowych na wymiane. Ale sama zetka kosztuje smiech - 80zl. Chce Ci sie rzezbic??? Daj spokoj, kup nowy.