Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: Wypolerowanie szkieł przednich reflektorów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

No właśnie nie jest to rozwiązanie awaryjne, tylko bardzo rozsądne (49zł sztuka za oryginał TRUST-a) a efekt jest bardzo dobry (drobna różnica wypukłości której praktycznie nie widać). Od kiedy zmieniłem parę dni temu nie mogę się nacieszyć widokiem krystalicznie czystych i błyszczących halogenów. Ciekawe po co robili tą wypukłość do 159 - zaczynam twierdzić że bez wypukłości wygląda chyba nawet lepiej.
    Poniżej post ze zdjęciami który zamieściłem parę dni temu:
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post679025

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Pozostanę przy stwierdzeniu awaryjne.
    Mógłbyś zarzucić fotki zrobione z boku ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

A fotka numer 2 z posta który podliknowałem wyżej nie wystarczy? Całkiem z boku to chyba nie będzie widać szkieł, tylko ramkę, tak myślę. Ale OK, jak będę gdzies później jechał i nie zapomnę to strzelę fotkę całkiem z boku.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Nowy halogen do 159/Brery kosztuje około 250zł za sztukę i Allegro puste. Nic się awaryjnie od Fiata nie montuje. Halogen od 156 jest taki sam jak do Pandy i tyle. Nie podobny - identyczny! Pasuje też do 159/Brery bo ma identyczne mocowanie. Różni się jedynie szkłem. Nasz ma taką wypukłość, która wypełnia chromowaną ramkę. Kwestia detalu. Jeśli ktoś nie widział nigdy obu do porównania, to sam się nie domyśli, że to inny.
    Taki halogen do 156/Palio/Bravo/Brava/Panda kosztuje 50zł. Oryginał - TRUST.
    Ej - przecież DEPO produkuje dedykowane do 159 i tylko do 159 halogeny. Symbol 667-2009N. Cena taka jak pisałem.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Wrath
    Gość

Domyślnie

http://www.accordklubpolska.pl/viewt...er=asc&start=0

"potrzebne:
    1. Papier scierny zaleznie od zniszczenia lamp u mnie nie bylo tragedi- bez wiekszych odpryskow po kamieniach. Jesli lampy bardziej zmatowiale od tych na zdjeciu polecam zaczac od papieru 1000.
    ja uzylem 1500,2000,2500
    2. Zraszacz z woda- do polewania lamp podczas scierania zmatowien papierem oraz do s polerowania pasta.
    3 Pasta polerska koniecznie bez zawartosci wosku (pasty typu tempo odpadają). ja zastosowalem Farecla G3
    4. Tasma papierowa.
    5. bawelniana szmatka
    6. zimne piwko -zajmie nam to kolo godziny i wymaga nieco wysilku

oklejamy lampy wokol aby nie potraktowac papierkiem maski,blotnika i zderzaka. Zaczynajac od grubszego papierku polewamy lampy woda i zasuwamy az zbierzemy wszystkie nierownosci konczymy na najdrobniejszym az lampy beda idealnie gladkie. Przemywamy z zanieczyszczen, nakladamy paste zraszamy woda i bawelniana sciereczka kolistymi ruchami wcieramy paste az do nabrania polysku. Chyba ze dostepna mamy polerke elektryczna- pojdzie zdecydowanie szybciej."

Lub
    "papierek 1000, 1500, 2000, 2500 pasta farecla 3g, twarda gabka zalozona na wiertarke
    przykrecona do stolu i ogien, mialem tyle latwiej, ze klosze pozdejmowane mialem
    bo wklady na czarno robilem
    i efekt musze powiedziec elegancki, jak nowki tyle ze po
    kilkukrotnym przetarciu bawelniana sciereczka
    az w szoku bylem
    nie liczac demontazu itd. calosc zajela mi ze 2.5h"

Kupilem na Allegro caly set i bede polerowal (poki co) klosze w mojej Hondce.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Gdzie można kupić te Depo dedykowane ?
    Wrath co za zestaw sobie zapodałeś do polerowania ?
    Ostatnio edytowane przez coachu ; 17-10-2011 o 21:14

Użytkownik Pirat drogowy Avatar m!ke
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR159 2.4 Q4

Domyślnie

Belfer27-czyli najpierw można oczyścić z zarysowań a później dopiero naklejać czy wystarczy przetrzeć % i bez certolenia naklejać? Zastanawia mnie jeszcze trwałość tej folii. Napisz ile się trzyma i jak znosi trudne warunki.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Wrath Zobacz post
    http://www.accordklubpolska.pl/viewt...er=asc&start=0

"potrzebne:
    1. Papier scierny zaleznie od zniszczenia lamp u mnie nie bylo tragedi- bez wiekszych odpryskow po kamieniach. Jesli lampy bardziej zmatowiale od tych na zdjeciu polecam zaczac od papieru 1000.
    ja uzylem 1500,2000,2500
    2. Zraszacz z woda- do polewania lamp podczas scierania zmatowien papierem oraz do s polerowania pasta.
    3 Pasta polerska koniecznie bez zawartosci wosku (pasty typu tempo odpadają). ja zastosowalem Farecla G3
    4. Tasma papierowa.
    5. bawelniana szmatka
    6. zimne piwko -zajmie nam to kolo godziny i wymaga nieco wysilku

oklejamy lampy wokol aby nie potraktowac papierkiem maski,blotnika i zderzaka. Zaczynajac od grubszego papierku polewamy lampy woda i zasuwamy az zbierzemy wszystkie nierownosci konczymy na najdrobniejszym az lampy beda idealnie gladkie. Przemywamy z zanieczyszczen, nakladamy paste zraszamy woda i bawelniana sciereczka kolistymi ruchami wcieramy paste az do nabrania polysku. Chyba ze dostepna mamy polerke elektryczna- pojdzie zdecydowanie szybciej."

Lub
    "papierek 1000, 1500, 2000, 2500 pasta farecla 3g, twarda gabka zalozona na wiertarke
    przykrecona do stolu i ogien, mialem tyle latwiej, ze klosze pozdejmowane mialem
    bo wklady na czarno robilem
    i efekt musze powiedziec elegancki, jak nowki tyle ze po
    kilkukrotnym przetarciu bawelniana sciereczka
    az w szoku bylem
    nie liczac demontazu itd. calosc zajela mi ze 2.5h"

Kupilem na Allegro caly set i bede polerowal (poki co) klosze w mojej Hondce.
    Gratuluje wytrwalosci. Ile zaplaciles za taki zestaw? Dla mniej utalentowanych lub jesli komus sie po prostu nie chce - polecam udac sie do lepszej myjni samochodowej lub Auto Spa i zrobi a wam polerke za niewielkie pieniadze - mowie o reflektorach gornych.
    Dolne szklane sa ciezkie do spolerowania i tutaj jak ktos mam zasyfione sensownie jest je wymienic. A co do oklejania folia reflektorow odradzam, bo bedzie to wygladac fatalnie. Raz ktos podawal link do folii z allegro - zaciekawiony przed polerka zadzwonilem do goscia ktory ja sprzedaje i odradzil mi oklejanie wypuklych reflektorow szczegolnie jesli to xenon.

Wrath
    Gość

Domyślnie

To co kupilem.

Aukcje allegro:
    1840922351
    1825224502
    1825224527
    1825224542
    1856683313
    1861231665
    1840922333

12,99 + 12,99 + 3,19 + 7 + 3,3 + 3,3 + 20,99= 63,76

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Postanowilem wymienic przednie halogeny na zamienniki Depo (cena allegro za oba razem z wysylka 150). Odblysnik jest pofalowany a szklo ma wypuklosc. Zobaczymy jak beda sie prezentowlay po zamontowaniu

W zalaczeniu jak wygladaja po wyjeciu z pudelka (szczerze mowiac prezentuja sie ladnie i wygladaja solidnie):
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0544.JPG
Wyświetleń:	154
Rozmiar:	95.9 KB
ID:	37141   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0545.JPG
Wyświetleń:	152
Rozmiar:	68.3 KB
ID:	37142