http://www.accordklubpolska.pl/viewt...er=asc&start=0
"potrzebne:
1. Papier scierny zaleznie od zniszczenia lamp u mnie nie bylo tragedi- bez wiekszych odpryskow po kamieniach. Jesli lampy bardziej zmatowiale od tych na zdjeciu polecam zaczac od papieru 1000.
ja uzylem 1500,2000,2500
2. Zraszacz z woda- do polewania lamp podczas scierania zmatowien papierem oraz do s polerowania pasta.
3 Pasta polerska koniecznie bez zawartosci wosku (pasty typu tempo odpadają). ja zastosowalem Farecla G3
4. Tasma papierowa.
5. bawelniana szmatka
6. zimne piwko -zajmie nam to kolo godziny i wymaga nieco wysilku
oklejamy lampy wokol aby nie potraktowac papierkiem maski,blotnika i zderzaka. Zaczynajac od grubszego papierku polewamy lampy woda i zasuwamy az zbierzemy wszystkie nierownosci konczymy na najdrobniejszym az lampy beda idealnie gladkie. Przemywamy z zanieczyszczen, nakladamy paste zraszamy woda i bawelniana sciereczka kolistymi ruchami wcieramy paste az do nabrania polysku. Chyba ze dostepna mamy polerke elektryczna- pojdzie zdecydowanie szybciej."
Lub
"papierek 1000, 1500, 2000, 2500 pasta farecla 3g, twarda gabka zalozona na wiertarke
przykrecona do stolu i ogien, mialem tyle latwiej, ze klosze pozdejmowane mialem
bo wklady na czarno robilem
i efekt musze powiedziec elegancki, jak nowki tyle ze po
kilkukrotnym przetarciu bawelniana sciereczka
az w szoku bylem
nie liczac demontazu itd. calosc zajela mi ze 2.5h

"
Kupilem na Allegro caly set i bede polerowal (poki co) klosze w mojej Hondce.