Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Temat: Układ wtryskowy

Bugi
    Gość

Domyślnie

własnie z ta pompa to dziwna sprawa bo zawsze ja bylo slychac, ale ostatnio ciszej wiec moze na prawde sie konczy, filter zmieniany jakies 11 tys temu razem z olejami itd, a teraz tak czujnik katowy wałak rozrządu jest ok bo go sprawdzał indywidualnie na sinusoidach i wszystko ok zadnych przerw ani nic, a wymieniłem wału korbowego i nic to nie dało wiec sami nie wiemy jak nie bedzie to pompa to chuj na allegro ja popchne dalej

---------- Post added at 10:35 ---------- Previous post was at 10:34 ----------

aha jezeli chodzi o filtr to paliwko lec na wyjsciu a tarczka na wyjsciu z pompy czysta wiec nie daje zadnych brudów

---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:35 ----------

a jeszcze apropo tego zaworu w pompie bo jak wczesniej sprawdzalem to tak na zaplonie lecialo jak pompa z baku dawala a juz przy kreceeniu nie czyli tak jakby jais czujnik walu odcinal doplyw, no ale sa ok niby bo sam juz nie wiem czy mozna tym komputerom wierzyc, no i pytanie do zaworu w pompie czy jakby on byl zaciety albo cos to nie powinien cały czas miec zamknietego wyjscia z pompy????

---------- Post added at 10:42 ---------- Previous post was at 10:41 ----------

sry za chaos w wypowiedziach ale zaczynam sie juz gubic w tym wszystkim

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał Bugi Zobacz post
    ....ale brak synchronizacji...
    ...
    Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Błąd synchronizacji to uszkodzony czujnik położenia kątowego wałka rozrządu
    Cytat Napisał Bugi Zobacz post
    ....a teraz tak czujnik katowy wałak rozrządu jest ok bo go sprawdzał indywidualnie na sinusoidach i wszystko ok zadnych przerw ani nic...
    no to czujnik jest ok czy masz ten błąd synchronizacji? odnośnie pompy to jeżeli przy rozruchu daje ciśnienie na listwie 300bar to nie ma co się nią zajmować
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Bugi
    Gość

Domyślnie

napize dokladnie. bylem na kompie u kolesi co tylko pompy robia wiec sa w temacie. Czujnik walka rozrzadu na bank ok ale blad raz byl raz nie, raz jak mi kazal krecic to wogole nie bylo sygnalu z tego co pamietam ale to byla chyba wina maszyny, no i skonczylo ise na pokasowaniu bledow i ustaleniu ze wina pompy, ale dla pewnosci zalozylem nowke czujnik bosha czujnik walu korbowego i nic to nie dalo. wiec go oddalem w chuj

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Jak pompa nie daje opowiedniego ciśnienia to nie ma co bić piany tylko jest do wymiany/regeneracji
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Bugi
    Gość

Domyślnie

no tez takie sa rokowania czekam wlasnie na nowa dzis ma byc kurierem stara juz mam na stole zobaczymy co dalej pozdrawiam

---------- Post added at 11:53 ---------- Previous post was at 10:52 ----------

pompa z baku nic nie dała wiedzialem... ide walczyc z wykreceniem tego zaworuz pompy ciśnieniowej napiszcie jak go czyścicie

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dafi1985
    Mieszka w
    Nowogard, Poland
    Auto
    Była: Alfa 156 1.9 JTD 105KM '99 r, jest Nissan Primera '03 1.9 dci

Domyślnie

Sprawdź jeszcze napięcie na regulatorze ciśnienia, może to tylko wina zanieczyszczonych przekaźników
    Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...

Bugi
    Gość

Domyślnie

a znasz parametry tego napiecia??

---------- Post added at 12:51 ---------- Previous post was at 12:17 ----------

ej a gdzie jest przekaznik od pompy cisnieniowwej bo nie idzie tam prad...

Mieszka w
    Nowogard, Poland
    Auto

Domyślnie

Przekaźnik masz, jeśli dobrze pamiętam, w tej skrzynce obok akumulatora. Duży czarny przekaźnik. Dwa są od wentylatorów i jeden od pompy
    Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...

Bugi
    Gość

Domyślnie

u mnie jest hyba cos w insalacji popieprzone bo przekazniki sie nie zgadzaja z tym o jest na klapce napisane i wszystkie czarne uruchamiaja wentylatory jeden gowny a pozostle dwa wentylator od klimyi nie wiem o co kaman. Dzwonilem do znajomego elektryka i mowi ze moze nie ma masy na kablu a jezeli chodzi o plus co dochodzi do tego zaworu to jest on podpiety pod trzy inne podzespoly, immobileiser jakis przekaznik i stacyjke. Ale ja juz nie mam nerwow na ten tydzien na to...

Mieszka w
    Nowogard, Poland
    Auto

Domyślnie

Właśnie sprawdzałem u siebie, masz 4 duże przekaźniki i ten drugi licząc od prawej strony jest od pompy (prawa-stojąc przodem do auta). Spróbuj może je poprzekładać. I nie zrażaj się tak szybko, moja 3 miesiące stała