Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: Mam dość!!!

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał madtoc Zobacz post
    z bubu już się dogadałam,zresztą czytałam jego wprost akademicki post na temat podpięć do kompa,interfejsów itp. Kabel w drodze program już mam! Równe z was chłopaki!

A co do usterek to lepiej sie nie licytujmy: turbo świszczy, zawory klepią, wywala mi olej z simeringu na wałku rozrządu, abs obowiązkowo świeci od czasu jak moja szwagierka rozpierdzieliła mi tylny amor który chamsko rozciął mi moja niskoprofilową barum brawuris, w podłodze dziurawo (ale to norma ) ponadto mój mąż zrypał mi gwint na mocowaniu amora przedniego...co tu jeszcze... przednie zawieszenie komplet nowe (od tyg.), ale jeszcze zbieżność bo jeździ jak taczka, poduszki świecą bo mam fotele od angola (zachciało mi się papy), spreżara od klimy tarabani i zwiał mi gaz od klimy po 2 mies. po nabiciu, marcheweczka się przypomina (chociaż nie odczuwam zmiany w jeździe)... ale mimo wszystko zapierdziela jak rakieta, kozacko się prezentuje i pali od strzała (nie ma się co dziwić bo pompkę paliwową też wymieniłam), będę ratować dalej ale chyba prędzej zbankrutuje a jeszcze zderzak połamany bo szwagierka odjeżdżała z parkingu i akurat był za wysoki krawężnik (2 razy siedziała w moim aucie i je skrzywdziła - teraz już nawet nie pyta i słusznie bo zaczęłabym warczeć Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!) dzisiaj jedzie nawarsztat - spoko kasę odkładałam długi czas, ale najpierw karze zrobićjej ogólne oględziny, czy jest co ratować
    Ja od trochę ponad roku: przepływomierz, przepustnica, krokowiec, sonda lambda, alternator, rozrząd, sprężarka klimy, chłodnica klimy, czujnik wału, czujnik faz, czujnik spalania detonacyjnego golny i górny, regulacja zaworów, przewody, świece, naprawa instalacji elektrycznej ( wszystkie masy itp ), zawieszenie przód i tył, przeguby, naprawa blachy ( demontaż wnętrza tapicerki ), odwiedzenie tapicera ( nowa skóra ), sprzęgło, przekładnia kierownicza, osłony amortyzatorów, katalizator, uszczelka kolektora wydechowego, uszczelki pokrywy zaworów, demontaż instalacji gazowej, kolektor ssący, regeneracja turbo, refektory przód, zawieszenie silnika, uszczelnienie skrzyni, konserwacja okna dachowego, polerowanie lakieru, akumulator, napinacz paska wielostożkowego z rolką + pasek, górne tuleja silnika, zawór regulacji ciśnienia doładowania, nowe alusy z oponami, alu ramki na zegary, kompletny licznik, wyświetlacz klimatyzacji, wymiana centralki alarmu, czujnik temp. silnika, przyciemnienie szyb, xenony...

Narazie tyle, chyba o niczym nie zapomniałem Ktoś mnie przebije;P W każdym bądź razie to było zamierzane aby przywrócić autu blask

Ajć jednak zapomniałem: nowe listwy chrom, halogen, ramka halogenu, lakierowanie zderzaków na nowo, rozbiórka silnika i sprawdzenie serducha - tu na szczęście wszystko jak narazie ok.
    Ostatnio edytowane przez Xofer ; 05-10-2011 o 17:22

madtoc
    Gość

Domyślnie

no to fest
    moja poszła dzisiaj do stoncaru nasi lokalni alfiarze dam znać za tydzień
    hehe
    ale fure masz kozak - szacun
    Ostatnio edytowane przez madtoc ; 05-10-2011 o 17:43

Użytkownik Rowerzysta Avatar Cezi
    Mieszka w
    Augustów
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2004 FL

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Ja od trochę ponad roku: przepływomierz, przepustnica, krokowiec, sonda lambda, alternator, rozrząd, sprężarka klimy, chłodnica klimy, czujnik wału, czujnik faz, czujnik spalania detonacyjnego golny i górny, regulacja zaworów, przewody, świece, naprawa instalacji elektrycznej ( wszystkie masy itp ), zawieszenie przód i tył, przeguby, naprawa blachy ( demontaż wnętrza tapicerki ), odwiedzenie tapicera ( nowa skóra ), sprzęgło, przekładnia kierownicza, osłony amortyzatorów, katalizator, uszczelka kolektora wydechowego, uszczelki pokrywy zaworów, demontaż instalacji gazowej, kolektor ssący, regeneracja turbo, refektory przód, zawieszenie silnika, uszczelnienie skrzyni, konserwacja okna dachowego, polerowanie lakieru, akumulator, napinacz paska wielostożkowego z rolką + pasek, górne tuleja silnika, zawór regulacji ciśnienia doładowania, nowe alusy z oponami, alu ramki na zegary, kompletny licznik, wyświetlacz klimatyzacji, wymiana centralki alarmu, czujnik temp. silnika, przyciemnienie szyb, xenony...

Narazie tyle, chyba o niczym nie zapomniałem Ktoś mnie przebije;P W każdym bądź razie to było zamierzane aby przywrócić autu blask

Ajć jednak zapomniałem: nowe listwy chrom, halogen, ramka halogenu, lakierowanie zderzaków na nowo, rozbiórka silnika i sprawdzenie serducha - tu na szczęście wszystko jak narazie ok.

Muszę przyznać że panowie z programu Wheeler dealers ( Fani czterech kółek ) w kwestii odnawiania auta mogą się od Ciebie jedynie uczyć Xofer szecuneczek pozdr

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

To ja już nie wiem, gdzie i jak Wy auta kupujecie...
    Usterki z kilkunastu Alficzek, które miałem, można zliczyć na palcach dwóch rąk.
    Fart, czy co?
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

Koleżanko ja czasami się pojawiam w twoich okolicach i ogarniam mechanikę oraz posiadam kompa i kabel do alf i mogę Ci zrobić klimę ale w chwili obecnej to ciężko mi się określić co do konkretnego terminu odwiedzin twoich okolic

zgredek
    Gość

Domyślnie

niestety uroki dzisiejszych aut projektowanych przez księgowych wychodzą w dłuższym użytkowaniu. Na moje obowiązkowo kabelek, programik, lapek i samemu diagnozować wrzucać logi i rozwiązywać problemy bo często byle g... u mechanika to dwie stówki a w rzeczywistości to czyszczenie wtyczki

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Prawda ze dzisiejsze auta sa robione chyba z "plastiku". Lubie miec wszystko sprawne w samochodzie dlatego wymienilem cale zawieszenie i zrobilem hamulce oraz przekladnie kierownicza,rozrzad to normalne i teraz dwumas ze sprzeglem mam zakupione i czeka na wolna chwile w ktorej zostanie wymienione. Pewnie bedziecie myslec czy warto bylo? Jazda sprawnym samochodem w ktorym nic nie stuka, puka daje wielka przyjemnosc i jest bezcenna
    Ostatnio edytowane przez ogi27 ; 05-10-2011 o 23:35

madtoc
    Gość

Domyślnie

na alfę też trzeba trafić, im rocznik starszy tym gorzej - oczywiste, ja mam 1999, szału ni ma, poza tym 250 tys. nalatane to najlepszy czas na kapitalkę chyba wszystkiego.moja poprzednia 1.6 ts miała silnik w zarąbistym stanie, wymieniłam w niej tyko komplet wahaczy na przodzie, ale za to budę miała dobitą! ja akuratnio zawsze kupuje alfy takie do podratowania, bo nie stać mnie na igłę. Ta zielona to tez jeszcze nie to co chciałam, ale ma mój wymarzony silnik i wypas, pobujam się nią trochę bo za dożo w nią zainwestowałam.
    Ostatnio edytowane przez madtoc ; 06-10-2011 o 13:07

demon7791
    Gość

Domyślnie

kolego nie pekaj ja dzis wyjechalem od mechaniora i 4,5 tys zostawilem i nie marudze ze ze jeszczed amory na tyl przed zima musze wymienic. Sprzedaj alfe kup VW golfa 2 generacji i ciesz sie zyciem.

madtoc
    Gość

Domyślnie

nie bluźnij bo cię tu zlinczują hehe