Równiez jezdze na Debica Frigo 195/65/15.
To będzie ich trzecia zima w Alfie (kupiłem nówki) i daja radę jak za takie niskie pieniądze.
Równiez jezdze na Debica Frigo 195/65/15.
To będzie ich trzecia zima w Alfie (kupiłem nówki) i daja radę jak za takie niskie pieniądze.
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
Moim zdaniem to niezłe opony z półki budżetowej, lepsze niż Fulda i Dębica w moim odczuciu, trochę stary model ale kilka lat temu wygrywał w testach w swojej klasie. Co do trzymania nie mam większych zastrzeżeń, problemem jak dla mnie jest duży profil 60, po zmianie kół na zimowe przez pierwsze kilka dni czuję się dziwniew sezonie zimowym 2009/2010 miałem nowe Barumy Polaris 2 i o ile na śniegu dawały radę to na suchym/na mokrym/ na błocie pośniegowym już goorzej.. tak więc poszły do kosza..Przy dużych autostradowych prędkościach nie jest tak źle, najgorzej jest na Barumach przy ostrych zmianach kierunku albo bardzo gwałtownym hamowaniu, ale to praktycznie w każdej zimówce występuje taki dyskomfort to przesiadce z letnich gum. Na śniegu w testach z gazet barumy nie ustępowały droższym modelom, moim zdaniem warto je kupić za takie pieniążki, nowy komplet u mnie się sprawdził wyśmienicie
Warto kupić zimówki latem/jesienią, będą tańsze.
Btw na letnich mam 2 nowe opony Barum Bravuris 2 i też nie ma lipy, także Barum nie taki straszny jak go malują.
195/65/15 GoodYear UltraGrip 7+
Ostatnio edytowane przez beligistino ; 07-09-2011 o 09:05
GoodYear UltraGrip 7+ 195/65/15
Firestone Winterhawk 2EVO - jak najbardziej polecam. Na śniegu trochę gorsze od dębicy ale na mokrym czy suchym asfalcie dużo lepsze. No i nic nie szumia
Popekały Ci ?
co do opon to nie mam pytań![]()
Nic mi nie popękało. Dlaczego miałoby pękać po jednym sezonie? o_O
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars