Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Temat: [Pomóżcie] Proszę o poradę w sprawie kupna 147 FL Diesel

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał jugo Zobacz post
    Z tego co słyszałem to
    skomentuję tak :
    Z tego co słyszałem to Alfa to jest złom i się psuje

...

resztę dopowiedz sobie sam

vieckowski
    Gość

Domyślnie

Również szukam 147, czarnej, 3 drzwi, diesel, po lifcie. Naprawdę mało tego. Co sądzicie o tym egzemplarzu ? Czy ktoś z Was może zna ten komis ? Gość twierdzi, że miał takie 3, z czego 2 już sprzedał, może ktoś na tym forum jest akurat posiadaczem jednej z nich ?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-okazja-salon-pl-ac-jtd-120k-C19839209.html

J
    est i takie coś. Pomijając fakt, że duże wątpliwości budzą u mnie właściciele samochodów wykonujący zdjęcia do sprzedaży w takim folklorze, to moje oko przebieg przyciągnął, 76 tyś. Chłopak się zarzeka, że oryginalny, można sprawdzać, książka serwisowa, rachunki z zagranicy z datami i odpowiadającym im przebiegiem... ale jakoś nie wiem. No i chyba na tylnej, lewej lampie linia jakaś nierówna, czy mi się zdaje ?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-ful...C20841444.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar simson
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    147 FL 1.9 16V -> 159 1.9 16V

Domyślnie

Co do pierwszej to maska mi się nie schodzi, a po drugie to wszystko udało im się pomalować i wymienić, ale postać w kolejce w urzędzie po nową tablicę już się nie chciało. W efekcie wszystko pięknie i nie bite, a tablica pogniotła się od komarów . Klapa tył z prawej strony też troszkę nierówno, ale to już drobiazg. Najgorsze jest to, że to wersja "slums". Elektryczne szyby, lusterka i milion bezsensownych poduszek. W 2008 roku w taczkach montowało się więcej przydatnych rzeczy. Zamiast dwóch z sześciu poduszek mogli dać halogeny - bardziej by się przydały . Ale co zrobić, takie czasy. Jak nie masz do gościa daleko to jedź i zobacz.

Nr.2.

Na podwórku faktycznie - mega splendor . Pewnie do zdjęcia ściągnął z Alfy Łowickie firaneczki i diody z grilla. Jakbyś się postarał to wytargujesz bagażnik kartofli na zimę. A tak na poważnie, to odpuść sobie obietnice o przebiegi i książki serwisowe. Przebieg trzeba sprawdzić na oko po kierownicy i gałce, lewej stronie fotela kierowcy, pracy silnika i ble, ble ble, a później na komputer żeby się upewnić. Książki serwisowe kupuje się czyste już w Polsce i wyrabia lipną pieczątkę z jakimiś niemieckimi napisami, bo i tak nikt tego nie sprawdza.

Tylna klapa faktycznie trochę krzywo. Sprzedający napisał, że kupił pół roku temu. Pytanie: dlaczego już sprzedaje. Napisał również, że auto było serwisowane itp - Za granicą może i było, ale przez to pół roku naprawiał je sam w uwalonej musztardą podkoszulce tak jak robi to z tymi autami, które stoją dookoła porozkręcane. Tak to luz, jakbym miał bliżej to na twoim miejscu bym pojechał zobaczyć.

Jeśli pojedziesz ją obejrzeć do Turka, to podskocz i obejrzyj sobie to http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C20789445.html . Bardzo mi się podoba i do tego ten kolor, który pasuje do Alfy idealnie. Pomimo 5 drzwi chciałem po nią jechać, ale jak zobaczyłem ile mam tam kilosów to zwątpiłem.
    Ostatnio edytowane przez simson ; 28-09-2011 o 22:25

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

19000 za diesla z 2005? Nic tylko brać...
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Panieeee....a nie myślałeś o czymś takim? http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-wer...C20798139.html Serio, pomyśl, jedź parę sztuk zobaczyć i przekonasz się, że dostać nie maloany samochód to sztuka. Pozatym miernik lakieru to IMO shit, zobacz na to. Załóżmy, że koleś to zrobił przyjezdzasz badasz grubość lakieru i od razu, że nie wiadomo jaki dzwon itd, itp. Ja bym pojechał, zobaczył, wziął na diagnostyke, zobaczył na podłużnice geometrie i gdyby było wszystko ok to brałbym bez zastanowienia. Błotnik 300/350 zł Zderzak 400/500, maska do prostowania i malowania 400, plus malowanie tych dwóch elementów ok 400 zł za element.
    Suma:350+500+3x400=2050zł. Cena samochodu 16900 nie ma szans, żebys czegos nie urwał to daję Ci około 19000/20000 tyś za wersje TI, z zarąbistym wyposażeniem i WIESZ CO MASZ!! Tylko tak jak mówie posprawdzaj i przebieg i stan samochodu bo w bitych liczniki też kręcą.
    BTW. Ja kupiłem uszkodzoną- w wątku Moja Włoszka masz fotki.

vieckowski
    Gość

Domyślnie

Rzeczywiście, bardzo interesujące proponowane przez Was sztuki, ale poszukiwania utrudnia mi bardzo wąsko określony profil, 3drzwi-czarny-diesel. Rozumiem, że najrozsądniej wkalkulować w każdy wyjazd diagnostykę i elektronika ? Czy z tą elektryką to nie ma sensu, bo jak dobrze przekręcony to nic się nie znajdzie ? W ogóle tak się zastanawiam ile to jest dobry przebieg dla 147 z 2007-2008 rok, ale realistycznie, poza banałem, że im mniej tym lepiej.

Dzięki Panowie za podpowiedzi.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Tylko kupując używany samochód naprawde ciężko jest się wszczelić z kolorem jeszcze A z ta diagnostyką to jedziesz na nią wtedy kiedy po wstepnych oględzinach auto wydaję sie ok

vieckowski
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał FerraEnzo Zobacz post
    Panieeee....a nie myślałeś o czymś takim? http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-wer...C20798139.html Serio, pomyśl, jedź parę sztuk zobaczyć i przekonasz się, że dostać nie maloany samochód to sztuka. Pozatym miernik lakieru to IMO shit, zobacz na to. Załóżmy, że koleś to zrobił przyjezdzasz badasz grubość lakieru i od razu, że nie wiadomo jaki dzwon itd, itp. Ja bym pojechał, zobaczył, wziął na diagnostyke, zobaczył na podłużnice geometrie i gdyby było wszystko ok to brałbym bez zastanowienia. Błotnik 300/350 zł Zderzak 400/500, maska do prostowania i malowania 400, plus malowanie tych dwóch elementów ok 400 zł za element.
    Suma:350+500+3x400=2050zł. Cena samochodu 16900 nie ma szans, żebys czegos nie urwał to daję Ci około 19000/20000 tyś za wersje TI, z zarąbistym wyposażeniem i WIESZ CO MASZ!! Tylko tak jak mówie posprawdzaj i przebieg i stan samochodu bo w bitych liczniki też kręcą.
    BTW. Ja kupiłem uszkodzoną- w wątku Moja Włoszka masz fotki.
    No ale mi urozmaiciłeś dylemat Zacząłem się przyglądać 5 drzwiom. Rozmawiałem z właścicielem wspomnianego przez Ciebie egzemplarza. Do roboty i malowania są również przednie drzwi i tylne do malowania. To jeszcze nie tragedia, ale przesunięta, nie skrzywiona, jest podłużnica. Co myślisz o tej usterce ? Skreślić auto z listy ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar simson
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    147 FL 1.9 16V -> 159 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał FerraEnzo Zobacz post
    maska do prostowania i malowania
    Prostujecie maski w takim stanie, a ja później oglądam takie parchy krzywe.

Co do samego samochodu, to faktycznie bardzo kusząca propozycja. Może pojadę obejrzeć, chyba, że ktoś z was był to piszcie co i jak.

Cytat Napisał vieckowski Zobacz post
    przesunięta, nie skrzywiona, jest podłużnica. Co myślisz o tej usterce ?
    Nie wiem jak uważają inni, ale z przesuniętymi podłużnicami bywa różnie. Jak ja miałem u siebie po wypadku krzywą to mechanicy mówili, że nie gwarantują, że auto będzie robić dwa ślady. Generalnie jak jest dobry magik to zrobi to bez problemu, ale zawsze zostaje jakiś procent wątpliwości. Ważne również żeby to zrobił jakoś "elegancko", jeśli myślisz o sprzedaży tego auta w przyszłości.

---------- Post added at 10:35 ---------- Previous post was at 10:26 ----------

Pojawiło się coś nowego w podejrzanej cenie http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C20904726.html . Zna ktoś ?
    Ostatnio edytowane przez simson ; 01-10-2011 o 09:30

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał simson Zobacz post
    Prostujecie maski w takim stanie, a ja później oglądam takie parchy krzywe.
    Jak fachman nie wie jak sie do tego zabrać to szczeliny bedą krzywe, czasami bardziej opłaca sie kupić nową.
    Co do podłużnicy, to najlepiej by było wziąć ze sobą mechaniora, co by sie wypowiedział, podłużnica podłuznicy nie równa. Najważniejsze, żeby nie było potrzeby spawania bo wtedy przy sprzedaży będzie problem ;p