Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: Pomoc w wyborze Alfa Romeo 156 do ok 8000zł

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Dla mnie auta za 8 tys i ogólnie auta z allegro (nie wszystkie ale większość) to padaki i tykajace bomby ,tylko czekać aż coś sie w nich zepsuje ,moim zdaniem dobre jtd przed liftem jest warte ok.10-11 tys które posłuży i w przeciagu roku czy 2 nie wyskoczy sprzeglo ,dwumasa,turbina itd

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Czudec ok. Rzeszowa
    Auto
    156 1.8 02'

Domyślnie

Ja około 3 miesiące temu kupiłem Alfę 156 1.8 TS benzyna z 2002 roku za 8300zł. Fakt auto nie miało radia i felg aluminiowych, plus wahacz prawy górny i termostat do wymiany i lekko obtarte zderzaki. Poza tym jeżdżę alfą codziennie i nie mam z nią (odpukać) żadnych problemów. Fakt - była sprowadzona z Włoch. Aczkolwiek trzeba dobrze szukać, bo można znaleźć prawdziwe perełki za dobre pieniądze. Znalazłem moją alfę właśnie na allegro i jechałem po nią ponad 200km i wróciłem na kołach, także nie ma się co sugerować tym, że "nie ma" lub "lepiej dopłacić i brać na miejscu".

Pozdrawiam
    Krzysiek.
    Ostatnio edytowane przez Kierownik ; 09-12-2012 o 12:29
    Jest: 166 FL 2.4 2003 automat
    156 1.8 02' - ciągle w rodzinie

Była: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2004 :]
    Była: Alfa Romeo 33 1.7 8v - perełka mua.
    Była: Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 1999 :]

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    Dla mnie auta za 8 tys i ogólnie auta z allegro (nie wszystkie ale większość) to padaki i tykajace bomby ,tylko czekać aż coś sie w nich zepsuje ,moim zdaniem dobre jtd przed liftem jest warte ok.10-11 tys które posłuży i w przeciagu roku czy 2 nie wyskoczy sprzeglo ,dwumasa,turbina itd
    No to nic tylko do salonu po auto ...
    Sory ale śmieszą mnie takie opinie.
    Jeździłem za 156 sporo, widziałem wiele, kupiłem najtańszą jaką znalazłem ...
    I wiele tych zajebiaszczych sztuk za cięzkie tysiące to po prostu padaki dobrze odpicowane, które sprytni handlarze czytający takie wypociny wystawiają za wiecej niż są warte - i stąd się bierze opinia, że auto za 12 tyś jest lepsze od tego za 8 - bo jest ładnie wypicowane i widać, że ktoś dbał.
    Kupiłem pełnego polifta w jeden z bogatszych wersji + dwa komplety opon, pełno gratow (osłona pod silnik, pierdoły na wymiane z wnętrza itp) Od prywatnej osoby, kijowe zdjęcia, auto wyglądało jak opłakane, brudne zakurzone, w środku widać, że to auto użytkowane, a nie stojące na sprzedaż.
    Cena ? poniżej średniej - w cenie droższych przedliftów.
    Zrobiłem około 10 tyś km - od 3 września - czyli średnio tyle co 2/3 użytkowników tego forum w ciągu roku - do auta dołożyłem słownie 2.5 zł (dwa złote pięćdziesiąt groszy) za kleme minusową.
    Po nowym roku dojdzie do tego rozrząd (profilaktycznie) i olej ( terminowo) Sprzęgło zmieniane, zawiecha tak samo.
    Da rade ? Da. Auto jeździ ekstra, nie przerywa, moc ma. Bąka zapuści - ale po "przepaleniu w trybie pozamiejskim" bączki ustają.
    Z kosztów dodatkowych dojdzie mi jeszcze akumulator w najbliższym czasie - bo niestety troszkę już nie trzyma.
    Tyle - czy warto ? Tak uważam, że warto. Jedynie czego, żałuje, że braowało mi w momencie kupna kilku złotych do crosswagona. I to jedyny minus.
    147 powodów do zadowolenia

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

To chyba buda musi być w opłakanym stanie,a co do rzeczy eksploatacyjnych nie bój sie wszystko wyjdzie w swoim czasie

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Zapraszam - zobaczysz ta bude w opłakanym stanie
    Eksploatacyjne - prosze bardzo również zapraszam Nawet dam ci pojeździć - zobaczysz jak to wyeksploatowane auto wyglada ..
    Już tacy znawcy wypowiadali sie 2 lata temu jak kupilem 147 ... też miało się posypać od razu - bo przecież kupiłem padline. Taka padlina zrobiła wiecej w ciągu roku niż w cholere aut tutaj w 3.
    Ale przecież ty masz (wnioskuje po twoich postach) wychuchana wydmuchaną 156 za która zapłaciłeś cieżkie tysiące i jesteś pewien tego auta jak ręki - bo sprzedawca zapewnił, że skoro tyle kosztuje to jest okej
    pozdro dla hejtów

Vincent V
    Gość

Domyślnie

rzeczy eksploatacyjne - prędzej czy później wychodzą to jest naturalna kolej rzeczy - wszystko się z czasem zużywa.
    A co do tej budy w opłakanym stanie - niekoniecznie - kolega pisał, że widać, że ktoś korzystał - to oznacza, że wnętrze nei pachnie środkami czystości i nie jest nieskazitelne - czyli wypucowane na sprzedaż, żeby cieszyło oko, że jak nowe auto. Każdy kto chce to sobie doczyści,odkurzy ew przepierze...
    Bo jak jest samochód idealny zero piasku, czyściuteńki - to fajnie ale czy to w ogóle jeździło? Większość jak sprzedaje to przemyje i odkurzy auto no i może zetrze kurz - ale nie będzie prał wnętrza i plakował na maxa . Ja jeżdżę autem na co dzień i nie wyobrażam sobie, żeby było non stop idealne bo to jest niemożliwe, a 2 razy w miesiącu staram się je sprzątnąć i umyć.

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Powiem wam jak ja kupowałem bellę: marzyła mi się 166, w niedzielę miałem jechać oglądać "ładną" 147. Dzień wcześniej trafiłem na ogłoszenie 156 niedaleko mnie. Pojechałem, zobaczyłem, kupiłem. Wniosek: nie nastawiać się na konkretne auto, konkretny model, konkretny silnik, itd. Objechać w rozsądnym promieniu wszystkie dobrze rokujące samochody i wybrać z nich najlepszy nie patrząc na takie pierdoły jak kolor, wersję nadwozia, czy materiał tapicerki. W przeciwnym razie witaj szukaniu samochodu przez pół roku i straceniu kupy pieniędzy na coraz dalsze wypady na obejrzenie samochodu - stan techniczny ponad wszystko.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał Vincent V Zobacz post
    rzeczy eksploatacyjne - prędzej czy później wychodzą to jest naturalna kolej rzeczy - wszystko się z czasem zużywa.
    A co do tej budy w opłakanym stanie - niekoniecznie - kolega pisał, że widać, że ktoś korzystał - to oznacza, że wnętrze nei pachnie środkami czystości i nie jest nieskazitelne - czyli wypucowane na sprzedaż, żeby cieszyło oko, że jak nowe auto. Każdy kto chce to sobie doczyści,odkurzy ew przepierze...
    Bo jak jest samochód idealny zero piasku, czyściuteńki - to fajnie ale czy to w ogóle jeździło? Większość jak sprzedaje to przemyje i odkurzy auto no i może zetrze kurz - ale nie będzie prał wnętrza i plakował na maxa . Ja jeżdżę autem na co dzień i nie wyobrażam sobie, żeby było non stop idealne bo to jest niemożliwe, a 2 razy w miesiącu staram się je sprzątnąć i umyć.
    Dokładnie - autem jeździła 2 dzieci - Po prostu widać w niektórych miejscach poodbijane rączki i nózki tu i ówdzie - ale jeden wieczór w garażu z odkurzaczem w ręku i ściereczkami - i wnetrze mam jak nowe. DO tego szybka pielegnacja skóry, odkurzenie dywaników i już mam auto "salonowe"
    Cytat Napisał Vincent V Zobacz post
    Widzisz - dla niektórych jest taka magiczna sprawa, że w autach droższych częsci się nie zużywają

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    Zapraszam - zobaczysz ta bude w opłakanym stanie
    Eksploatacyjne - prosze bardzo również zapraszam Nawet dam ci pojeździć - zobaczysz jak to wyeksploatowane auto wyglada ..
    Już tacy znawcy wypowiadali sie 2 lata temu jak kupilem 147 ... też miało się posypać od razu - bo przecież kupiłem padline. Taka padlina zrobiła wiecej w ciągu roku niż w cholere aut tutaj w 3.
    Ale przecież ty masz (wnioskuje po twoich postach) wychuchana wydmuchaną 156 za która zapłaciłeś cieżkie tysiące i jesteś pewien tego auta jak ręki - bo sprzedawca zapewnił, że skoro tyle kosztuje to jest okej
    pozdro dla hejtów

No właśnie nie jest tak , bo w styczniu tego roku kupiłem 156 za 8500zl i żeby ja doprowadzić do super stanu wlozylem ok.8 tys zł,znacz 8 tys z alusami,radiem no i ogólnie to był całkowity wkład w nią nie liczyć tylko ropy i ubezp i przeglądu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

ja wyłożyłem niecałe 8 + opłaty, i nie włożyłem nie wiadomo ile