Wow. Jeździłeś już nową 169 ?
Przede wszystkim HIDY w soczewkach, a niezwykłych lampach i będzie OK.
Wow. Jeździłeś już nową 169 ?
Przede wszystkim HIDY w soczewkach, a niezwykłych lampach i będzie OK.
...hehe... och to cwaniactwo (może kiedyś to się zmieni)
Ja miałem ori xenon w 156 FL.. tej co mam w podpisie.. i swieciły bardzo porównywalnie do Well Done, które mam w 159.. a samopoziomowanie w 156 to jakaś masakra.. te ramionka plastikowe przy czujnikach wahaczy jakiś kompletny matoł wymyślił.. bo to strasznie delikatne i się łamało.. a wówczas światła miały zasięg 10m..Po dwóch uszkodzeniach ustawiłem xenony na stałe jak normalne lampy.. i postanowiłem się więcej tym nie denerwować..
![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
A jakie będą do 159 H1 H2 H3 ... czy inne?
H7...
http://allegro.pl/h7-zarowki-ring-xe...092155903.html
ktoś miał takie żarówki ??
Ja myślałem między innymi o tym modelu (i jeszcze jakiś filips), ale zrezygnowałem z dwóch powodów:
- im H7'ka jaśniejsza, tym krócej działa, więc eksploatacja takich żarówek staje się kosztowna (chyba, że masz DRL i nie świecisz H7'kami cały czas tylko faktycznie wyłącznie w nocy)
- im jaśniejsza, tym gorętsza, a więc przyspiesza degradację odbłyśnika. Jeśli w swojej 159 z 2007r nie robiłeś odbłyśników jeszcze, to polecam - różnica +100% więcej światła
Jeśli stwierdzę po jeszcze kilku nocnych przejażdżkach (niedawno robiłem odbłyśniki) że jednak światła mam jeszcze za mało, to wtedy zmienię H7 na LEDy 35W lub 45W bo szkoda wypalać nowy odbłyśnik mocniejszymi halogenami.
Np. takie LEDy 45W (odprowadzają ciepło poza klosz):
http://allegro.pl/nowosc-h7-led-phil...2.html#thumb/1
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Ja załozyłem HIdy do swojej alfy na światła mijania, mam soczewki. I światło jest nieporównywalnie lepsze mam 6000lumenów i nie są za niebieskie, ś aidealne w dszczu równiez widac superpolicja sie nie czepia zatrzymała mnie ostatnio patrzyła patrzyła i sie nie czepiali
pozdrawiam
odbłyśniki robiłem,
Co do żywotności to takie żarówki kupisz 7 razy i wyjdzie Cię tyle, niż to co w linku wysłałeś.
Niech starczają na rok jeden komplet to masz 7 lat.
wg mnie zbyt drogie rozwiązanie to z linka.
- - - Updated - - -
podrzuć jakiegoś linka z allegro....
Czy drogie - w sensie bezwzględnym tak. Ale po 1. kupujesz raz na zawsze, a po drugie i ważniejsze, nie ma drugiego źródła światła o takiej mocy, które możesz zamontować w 159.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była