dziękuję feuerland, że mnie wyręczyłeś. Sorry chłopaki, ale u mnie tragedia z czasem. Ja się troszkę pomęczyłem i jako tako udało się ułożyć fotel kierowcy - nawet ten "język" na podpórkę pod stopę mi pasuje - na lewo od sprzęgła
dziękuję feuerland, że mnie wyręczyłeś. Sorry chłopaki, ale u mnie tragedia z czasem. Ja się troszkę pomęczyłem i jako tako udało się ułożyć fotel kierowcy - nawet ten "język" na podpórkę pod stopę mi pasuje - na lewo od sprzęgła
heh nie ma za cochociaż powiem szczerze że też czekałem na foty, ale że wpadło mi 7 dyszek to sam postanowiłem kupić. U mnie też nędza z czasem niestety
ale mam nadzieję że na dniach ogarnę jakoś ten dywanik od kierowcy i bedzie to jakoś wyglądać bo reszta w zasadzie bez zarzutu.
Kupiłem te dywaniki. Nie jest źle, chociaż na odwrocie napisane jest, że pasują do Passata :/. Trochę śmierdzi gumą i kawałek leżący na podnóżku czasami lubi poprzeszkadzać, ale ogólnie również mogę polecić.
Nie znalazłem świeższego tematu, więc podbijam ten.
Macie jakieś rady/sugestie jakie dywaniki gumowe kupić do 166.
Na żadne oryginalne liczyć chyba nie można, więc pozostaje dobór jakichś uniwersalnych. Może ktoś z Was kupował w ostatnim czasie takie dywaniki i może doradzić w które zainwestować?
Tanio nie jest, ale skoro polecasz to chyba zamówię. Tym bardziej, że kształt mają dedykowany i nie trzeba będzie rzeźbić.
Polecam to słowo trochę na wyrost, bo ich nie macałem, ale to jedyne dedykowane dywaniki do ar 166 jakie są na rynku. Nie mam wyboru i w poniedziałek sam je zamówię, jeśli chcesz to poczekaj do wtorku-środy i opiszę Ci czy warto czy nie. Rzeźba i cięcie innych jakoś średnio mi się widzi. Widziałem świra, który pod dywaniki w 166 kładł pieluchy dla dorosłych i wciskał mi że to takie dobre rozwiązanie estetyka =.
Z rozwiązań zimowych polecam http://allegro.pl/versele-laga-silic...802199855.html (to samo co silica gel tylko za ułamek ceny). Wsypujesz sobie do skarpety, zawiązujesz i wrzucasz pod siedzenie. Szyby nie zaparują, w aucie nie ma wilgoci. Wymieniam co tydzień.
Ostatnio edytowane przez bussoholik ; 06-12-2014 o 13:13
Ok, to wstrzymam się jeszcze te kilka dni. Auto i tak stoi teraz u mechanika więc akurat koło środy powinno do mnie wrócić. To będę znał już Twoją opinię.
A patent z tym siliconem zastosuje na pewno, bo szczególnie w 145 mam duży problem z parowaniem. Więc zamówię na pewno.
Takie opakowanie za te 15pln to całe zużywasz na jeden raz, czy jaki masz system. Ile tego zamówić?
Opakowanie za 15PLN = 5 KG, wystarczy na całą zimę. Na jeden "zasyp skarpety" wrzucam ~200 gram/ml .Na początku można dwie skarpety wrzucić po 200g żeby wilgoć z auta wyciągnąć.
Bussoholik jak już będziesz miał te dywaniki to wrzuć w temat fotki w realu bo też byłbym takimi zainteresowany![]()
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G