Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Temat: [156] Pierwsze wymiany

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał provokator
    Jeśli chodzi o paski to spotkałem się ostatnio z opinią znajomego mechanika który sporo samochodów robi że Gates to śmieć rozpadający się po 20tys km
    to jest jakiś żart? Gates robi albo robił najlepsze paski, czytałem nawet gdzieś że 90%pasków to fabryka gatesa a tylko inną marką je brandują. Czy ktoś jeszcze spotkał się z opinią że GATES to taki lipny pasek? Na jakich paskach w ogóle jeździcie?

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał bubu321
    nie ma dobrych warsztatów, każdy ma swoje wpadki.
    akurat ten warsztat dał mi rolke plastikowa zamiast metalowej, przeciągnął poza max. na napinaczu oraz przestawił rozrząd na wałku ssącym o jeden ząbek.
    przypadek, zły dzień a może nowy pracownik w pracy.
    raczej nie , za duzo tych wpadek.

ja polecam warsztat na Karkonoskiej 7, tel. (071) 33-999-68, maja tylko jedną wadę nie montują poliuretanów.

- jeszcze jest warsztat na ulicy Paprotnej 8 tel. 602 -303-321
    - oraz warsztat na ulicy Gnieznienskiej tel. 0 601 775-325
    - nie miałem okazji przetestować specjalistów z tych dwóch ostatnich lokalizacji.
    Jak widać są różne opinie o różnych warsztatach. Mnie na Partynickiej pomogli 2 razy i nawet nie chcieli pieniędzy, a jak zleciłem wymianę rozrządu to zrobili to fachowo i nic nie było przestawione. Zresztą byłem cały czas obecny przy naprawie i muszę przyznać, że trafiłem na świetnego mechanika, który jeszcze dodatkowo wyjaśnił mi dokładnie na czym polega ustawianie rozrządu w alfie i jak to się powinno robić. Bywało też, że udzielano mi w tym warsztacie informacji na telefon, np. dotyczących wymiany kolektora dolotowego, a to teraz rzadkość bo na ogół można usłyszeć, żeby przyjechać i zostawić samochód, a ile będzie kosztowała naprawa to się potem okaże... :cry:
    Natomiast co do plastikowego napinacza, to nie mam aż tak złych doświadczeń jak kolega bubu 321.
    Poprzedni fabryczny bez problemu przejechał 70 tys. km i nawet śladu na nim nie było, ale przy okazji wymiany rozrządu wymieniłem go na kolejny plastikowy (ale oryginalny, nie jakaś tam podróbka) i śmiga już 30 tys. km i jest w bardzo dobrym stanie. :mrgreen: