witam wszystkich uzytkujacych lpg kilka dni temu kupilem 156 1,8 ts +lpg i jestem całkowicie zielony w tym temacie.
przejde od razu do sedna kupilem to auto jak to sie mowi "sercem" mianowicie na zimnym silniku szarpie nie moze sie zebrac na obroty jak sie zagrzeje jest ok czy wina moze byc nieszczelna obudowa filtra powietrza ?? porzednia wlascicieka miala lekkiego dzwona pekl przedni zderzak odrobine cofnelo chlodnice i przy okazji peka obudowa filtra posypala sie od spodu (co zauwazylem jak zdemontowalem zderzak do malowania) az widac filtr> juz czekam na nowa obudowe myslicie ze jak uszczelnie wszystko wroci do normy czy moze jest inny powód??
instalacja stag
i jeszcze jedno mnie ciekawi jak zapale na zimnym silniku ujade kilkaset metrow i moc spada brak reakcji na pedał gazu szarpie kicha zatrzymam sie wylacze silnik włacze z powrotem i jest ok nie szarpie ma lekkiego zamula ale jedzie a jak juz złapie temperature 50+ normalnie pracuje
z góry dzieki za wszytkie porady i prosze mnie zrozumiec NIGDY NIE MIAŁM STYCZNOSCI Z LPG
a na diagnostyke gazu pojade dopiero jak zderzaki wróca od lakiernika