Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Temat: Alfy Romeo polecane przez Alfaholicy.net

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

Grzegorz83 - nie które twoje warunki są troche zbyt rygorystyczne, by je spełniać, a i mogą dodatkowo zniechęcać użytkowników. Nie lepiej poprostu robić to na zasadzie. Ja dodaje ogłoszenie, jeśli któryś użytwkonik ma jakąś uwagę, to mnie poprostu informuje.

Tuti - litości.... :mrgreen:
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz83
    Prezentacja w "Nasze Belle" - nie ma dyskusji. Można jeszcze dołożyć warunek "zdjęcia z dwóch różnych momentów w czasie, oddalonych co najmniej o miesiąc".
    Myślę, że najważniejsza byłaby ocena innego Alfaholika (mającego aktualnie lub w historii dany model.
    bardzo sluszne.
    lub dwoch - dodalbym na koncu.

Chodzi o to, ze rekomendacja nie powinna byc wystawiona tylko na podstawie forum i zdjec. Mozna przeciez wszystko, wlacznie ze swoja osobowscia sfabrykowac, nieprawdaz?
    Auto musi byc znane w klubie, chocby tylko lokalnie - ale zawsze.

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz83
    prezentacja Alfy w dziale "Nasze Belle";
    jak najbardziej to kryterium powinno byc
    Cytat Napisał Grzegorz83
    udział w ogólnopolskim zlocie;
    - udział w 2 (albo 3) spotach lokalnych;
    jedno z tych dwóch powinno być spełnione
    Cytat Napisał Grzegorz83
    przegląd w wyznaczonym warsztacie.
    moze, przegląd w ASO, bo wyznaczac warsztaty bedzie ciezko
    Cytat Napisał bobryt
    może lepiej tak - osoby które nie spełniają warunków (aczkolwiek póki co chyba dotychczas jedna taka osoba zabrała głos w tej sprawie) będą rozpatrywane indywidualnie przez grona adminów i modów?
    tez bardzo dobry pomysł

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

z tymi zlotami i spotkami to nie wiem...
    co Wam to ze obejrzycie ze ktos ma czysto pod maska? przeciez na zlocie nikt nie bedzie sie pod nim kladl i przeswietlal a na spotach to wiadomo, kilka osob i nikt nikomu nie chcialby zajsc za skore i nawet jak auto bedzie zostawialo 4 slady to watpie zeby ktos powiedzial
    oczywiscie to jakis tam plus dla sprzedajacego, ale wg mnie wystarczy ze pochwali sie tym w ogloszeniu - jako informacja dla kupujacego

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł156
    moze, przegląd w ASO, bo wyznaczac warsztaty bedzie ciezko
    tylko tutaj dodatkowe koszty po stronie sprzedającego...
    wg. mnie to poza tym te warunki są ok.
    na dobrą sprawę aukcje można było by np. wystawić tak że dajemy notę że samochód jest polecany przez alfaholicy.org i tutaj link do samochodów polecanych przez alfaholików, jeśli się nie pokrywa to nie jest polecany może to by zlikwidowało oszustwa, a na podstronie można by napisać, że tylko te są polecane, które są w tym dziale. Albo można by było stworzyć taką podstronę jak ma np. LT (lancia team) i tam mają kilka samochodów.
    Poza tym to można by było np. stworzyć taki szablon aukcji dla alfaholików który byłby dostępny i wysyłany przez moda po przyjęciu samochodu do kategorii "polecane przez alfaholicy.org"

Poza tym to chyba najlepiej aby o przyjęciu samochodu do polecanych decydowali administratorzy i moderatorzy. Do nich wysyła się informację oni sprawdzają czy osoba nie jest anonimowa itd. Wg. mnie to najlepsze rozwiązanie. Bo przez takich ludzi anonimowych możemy się zrobić w "jajo".
    A tak jak byłby szablon aukcji oraz podstrona to była by to również swego rodzaju promocja dla naszego serwisu.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    Poza tym to można by było np. stworzyć taki szablon aukcji dla alfaholików który byłby dostępny i wysyłany przez moda po przyjęciu samochodu do kategorii "polecane przez alfaholicy.org"
    swietny pomysl!

Cytat Napisał mrutyna
    Poza tym to chyba najlepiej aby o przyjęciu samochodu do polecanych decydowali administratorzy i moderatorzy. Do nich wysyła się informację oni sprawdzają czy osoba nie jest anonimowa itd.
    na pewno znalazl sie zaraz jakis filozof, ktory by definiowal anonimowosc na swoj sposob... wiem z doswiadczenia

tomkap
    Gość

Domyślnie

Powinna też być możliwość zamiany. Wśród nas sa pewnie tacy co zmianiliby np. 146 na 156 albo 156 na 166 czy też w odwrotną stronę.

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti
    na pewno znalazl sie zaraz jakis filozof, ktory by definiowal anonimowosc na swoj sposob... wiem z doswiadczenia
    no właściwie bym się też o to bał, ale wg. mnie to alfaholicy nie powinni polecać czegoś co nie znają, ciężko polecić samochód który widziało się tylko na fotach czy ktoś napisał na forum 20 postów. To jak dla mnie zbyt ogólne i my jako grupa alfaholików moglibyśmy się wkopać i zyskać przez to opinię idio....ów (nikogo nie chcę obrażać) i to wszystko przez to że zmniejszymy wymagania, przestaniemy być np. wiarygodni..
    sam pomysł na to jest świetny tylko jakąś regułę trzeba obmyślić, kogo polecamy a kogo nie.

mar77
    Gość

Domyślnie

Kupilem Alfe od klubowicza z "innego" klubu pare lat temu. A druga Alfe innego klubowicza ogladalem. Po tym krotkim doswiadczeniu nastepna Alfe kupilem gdzies indziej.

Nie ma to jak wizyta w porzadnym warsztacie tuz przed kupnem. Radze o tym pamietac.

Pozdr.
    Marcin

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

co do spotów, byłem bodajże na trzech. kto zaglądał mi pod maske, sprawdzał czy mam rdze, sprawną elektryke, wariator, zawieszenie?

dla mnie to bezsensu opcja
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70