Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Temat: chip w 2,4 210 KM czy warto?

DanielK
    Gość

Domyślnie

Witam kolegów, mam taki sam model belli, a z tego co czytam wszyscy sobie chwalą chipowane wersje. Czy ktoś mi powie coś więcej o tym rozwiązaniu? Ile można z tego silnika wycisnąć (bez zbędnego przeciążania silnika) oraz jakie koszta się z tym wiążą? No i oczywiście gdzie to zrobić? Najlepiej w zachodniopomorskim.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Mam wrażenie ,że duże ( R5 , V6) i mocne diesle są oszczędne ale przede wszystkim w trasie . W momencie kiedy zaczynamy nimi jeżdzić bardzo dynamicznie na naszych zatłoczonych ulicach sytuacja już nie wygląda tak różowo . Przykład z obcej stajni 3.0 TDI V6 ( 240KM) przy masie auta ok.1500kg zużywa w jeżdzie miejskiej 13 litrów ON /100km gdy na trasie spokojnie zadowala się 7 litrami .
    Potwierdzam co do zuzycia! Tylko waga jest ~1700kg i dochodzi naped quattro. Ale i tak taki diesel 240KM bedzie bardziej oszczedny od benzyny o podobnej mocy (czy to uturbionej, czy tez nie) zarowno w miescie, jak i na trasie - nawet jezdzac bardzo dynamicznie.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jarek72
    Mieszka w
    Podkarpacie
    Auto
    Alfa 159 SW 2.4 Q4 210KM+wirus

Domyślnie

Czas nadszedł....jutro zostanie wprowadzony wirus w program mojej Alfy, oby się tylko za bardzo nie rozpowszechnił na inne części i zbytnich szkód nie narobił ...bardzo jestem ciekawy różnicy przed i po zabiegu.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Hej napisz cos wiecej, jakie paramtery po, czy usuwasz tez DPf ? gdzie bedziesz robil, no i wrazenia koniecznie !

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Szewi: To jak bedziesz jechac do Gliwic na wiosne to daj znac. Ja tez chetnie dodam do mojej troche konikow ale najpierw musze ja dotrzec

Mieszka w
    Podkarpacie
    Auto

Domyślnie

Więc tak: wirus wprowadzony w system....i muszę przyznać ,że nie myślałem ,że te +30koników i +70Nm będą robiły tak dobrą robotę...a jednak robią. Dwójka i trójka bardzo dynamiczna....fajnie wciska w fotel, samochód jak by odżył, taki rześki się stał nagle, prawie tak jak kiedyś moje Volvo T5 w benzynce . Wirusa wprowadziła firma AT2000 z Rzeszowa, DPF został, EGR nie tykany.
    Ostatnio edytowane przez Jarek72 ; 02-01-2012 o 20:46

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Jarek72 Zobacz post
    Więc tak: wirus wprowadzony w system....i muszę przyznać ,że nie myślałem ,że te +30koników i +70Nm będą robiły tak dobrą robotę...a jednak robią. Dwójka i trójka bardzo dynamiczna....fajnie wciska w fotel, samochód jak by odżył, taki rześki się stał nagle, prawie tak jak kiedyś moje Volvo T5 w benzynce . Wirusa wprowadziła firma AT2000 z Rzeszowa, DPF został, EGR nie tykany.
    Ciekaw jestem jak sprawuja sie hamulce fabryczne... ?Tarcze wytrzymuja wieksze przeciazenia ?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    była:156 20V 210KM i 147 JTD 150KM by Cinek SZUKAM 156 Q4 CROSSWAGON

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post

Co do tunera: po co masz jechać taki szmat dorgi skoro u Ciebie w Wawie jest ich zatrzęsienie i naprawde godne firmy.
    W Krakowie niby też mam zatrzęsienie znanych tunerów na V i na C oraz na T a jednak moją 156 od początku do końca ogarnął dopiero Cinek, wcześniej nie byłem zadowolony bo auto nie jeździło tak jak powinno a i podejście do Klienta u "renomowanych" tunerów pozostawia w mojej opinii wiele do życzenia czego broń Boże nie można powiedzieć o Cinsofcie - pełna profeska i wszystko w miłej atmosferze.
    Ze swojej strony polecam Ci Cinka jeżeli chcesz mieć pewność, że wszystko będzie na TIP TOP po wirusie.
    Odnośnie tego czy robić czy nie robić odpowiedź jest oczywista jak dla mnie. Nie wiem jak jeździ 210km w 159 ale domyślam się, że rakietą nie jest biorąc pod uwagę masę. Ta jednostka ma spory potencjał - ja bym się nie zastanawiał.

Mieszka w
    Podkarpacie
    Auto

Domyślnie

Hamulce jak na razie bezproblemowo, jednak wszystko zależy od stylu jazdy. Zrobiłem ostatnio około 600km...na pokładzie cztery dorosłe osoby i pełny bagażnik...dużo serpentyn, też szybsze odcinki...nic nie dymiło efekt hamowania bdb. Lubię chwilowo dać w palnik, mimo to , spalanie pozostało w okolicy 7,9-8,2L. Faktem jest, że samochód ma swoją wagę, i rakietą nie jest z fabrycznymi 210km, ale jeździ całkiem przyzwoicie. Po remapie jednak, daję więcej frajdy z jazdy bez dwóch zdań.....Firma AT2000 współpracuje z Vtech z Krakowa. Miła obsługa, wiedza w temacie jest, już od lat zajmują się tuningiem....certyfikat i gwarancje dostałem, auto jeździ, fochów nie robi....nie mogę powiedzieć złego słowa.
    Ostatnio edytowane przez Jarek72 ; 04-01-2012 o 08:58

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

wrzuc wykres jak mozesz
    ..... powered by www.cinsoft.pl