Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Temat: 156 2.0 TS 98r sprzedane, Plany 156 Lift +2003 1.9 JTD-m 140km Czy dobry wybór?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Wrocław/Legnica
    Auto
    156 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Nie wiem jak teraz ale jak szukałem 156 po FL tylko, że tak 2004 to w sedanie prawie nic nie było. Tym bardziej z silnikiem JTDm 140 KM.
    Dopiero co zakupiłem 156 JTD w wersji 8 zaworowej, niby 115 KM, ale nie ma co narzekać. Przejechełem nią coś ponad 700 km trasa plus miasto. W trasie nie narzekałem na dynamikę a w mieście nie zwróciłem uwagi żebym za często machał lewarkiem. W trakcie poszukiwań testowałem również 1,9 JTD M-jet oraz 2,4 JTD M-jet i powiem szczerze, że nie czułem dużej różnicy w przyspieszeniu a zaryzykuje nawet stwierdzenie, że na przestrzeni tygodnia pomiędzy jazdami, nie dało się wyczuć tej różnicy. Różnica na pewno jest w prędkości maksymalnej, jak dla mnie to tylko tło w naszych Polskich warunkach. Jestem bardzo zadowolony z mojej Belli i już prawie zapomniałem, że musiałem tłuc się po nią 10:30 h pociągiem przez całą Polskę .
    Reasumując, przytaczając słowa kolegi Bociana, nie szufladkuj się, nie ograniczaj tylko do jednego silnika, patrz na całokształt a na pewno coś szybko znajdziesz. Najlepiej osobiście przejedz się każdą wersja jaka Cię interesuje a będziesz miał swój pogląd na sprawę.
    Pzdr!

PS. Moja Ala jest z 2004 roku w sedanie

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Cytat Napisał Miyagi Zobacz post
    Dopiero co zakupiłem 156 JTD w wersji 8 zaworowej, niby 115 KM, ale nie ma co narzekać. Przejechełem nią coś ponad 700 km trasa plus miasto. W trasie nie narzekałem na dynamikę a w mieście nie zwróciłem uwagi żebym za często machał lewarkiem. W trakcie poszukiwań testowałem również 1,9 JTD M-jet oraz 2,4 JTD M-jet i powiem szczerze, że nie czułem dużej różnicy w przyspieszeniu a zaryzykuje nawet stwierdzenie, że na przestrzeni tygodnia pomiędzy jazdami, nie dało się wyczuć tej różnicy. Różnica na pewno jest w prędkości maksymalnej, jak dla mnie to tylko tło w naszych Polskich warunkach. Jestem bardzo zadowolony z mojej Belli i już prawie zapomniałem, że musiałem tłuc się po nią 10:30 h pociągiem przez całą Polskę .
    Reasumując, przytaczając słowa kolegi Bociana, nie szufladkuj się, nie ograniczaj tylko do jednego silnika, patrz na całokształt a na pewno coś szybko znajdziesz. Najlepiej osobiście przejedz się każdą wersja jaka Cię interesuje a będziesz miał swój pogląd na sprawę.
    Pzdr!

PS. Moja Ala jest z 2004 roku w sedanie
    Multijet chyba przy wyprzedzaniu pokaże pazur np, ale 115 też daje rade. Ja gratuluje Ci zakupu. Ja jechałem ze Śląska do Kielc. I chcąc sprawdzać każdy egzemplarz musiałbym jeździć po całej Polsce. Miałeś auto pewne czy jechałeś tyle w ciemno?
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 JTD 16V M- JET Sportwagon

Domyślnie .......

Jestem posiadaczem 150 konnej Księżniczki i muszę stwierdzić,iż ma kopa po wciśnięciu pedału w podłogę.Przejechałem się 115 konną ale coś mi w tym konkretnym aucie nie pasowało,stąd wybór JTDm.Nie trzeba wajchować lewarkiem aby wyprzedzić.Teraz jestem na etapie ile to ustrojstwo pali oleju napędowego.Podzielę się wynikami po teście,sam jestem ciekaw ale z ciężkim butem to ciężko-mandat za przekroczenie prędkości trochę ostudził mój zapał do prędkości.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar questounico
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm i Megane II 1.6 16v LPG

Domyślnie

nie szufladkuje ale jezdziłem seatem leonem 1.9 115km kolegi i byłem po mojej alfie raczej rozczarowany jego osiągami pozostaje wierzyć we włoski temperament o chipach slyszałem ale czy to cos da? jak 115km ma 8 zaworów? dobrze rozumiem? ja w dislach troche jestem blady narazie ale szybko sie uczę
    wracając do chipa ile by kosztował i co by dał
    bo 115konne juz widac za te 16tys by kupił po negocjacjach cieżkich a te m-jety stoją ponad 18tyś te fajniejsze sztuki
    a jeszcze was zapytam moja bellkę sprzedałem za 11,5tyś z roku 98 przed wymianą rozrządu i piszczącym paskem osprzętu chyba nie zle mi się udało?
    [

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

ło fest.. nieźle? Chyba głupi jaki czy z policji za nią tyle dał Bez obrazy oczywiście albo miałeś blacharkę zrobioną całą włącznie z nową podłogą całą to jeszcze rozumiem wtedy

Mieszka w
    Pabianice
    Auto

Domyślnie

miala zadbane czerwone skóry i kupił ja młody łepek co całe wakacje za granicą na nią robił posłuży mu napewno a mi to pozwoliło na myślenie o 156 FL :d o której zawsze marzyłem <jupi>
    [

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Hehe No to oby mu dobrze służyła Ale pewnie jak na podłogę ze śrubokrętem popatrzy to zadowolony nie będzie.. ale to akurat nie Twoja wina - tylko makaroniarzy Ale skóry naprawdę są(były) pro ;] pozazdrościć

Mieszka w
    Pabianice
    Auto

Domyślnie

teraz by się przydały bananowe ale nie będę tak wybrzydzał bo do lata nie znajdę
    [

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Wrocław/Legnica
    Auto
    156 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Multijet chyba przy wyprzedzaniu pokaże pazur np, ale 115 też daje rade. Ja gratuluje Ci zakupu. Ja jechałem ze Śląska do Kielc. I chcąc sprawdzać każdy egzemplarz musiałbym jeździć po całej Polsce. Miałeś auto pewne czy jechałeś tyle w ciemno?
    Auto kupiłem od kolegi z forum, co prawda nie znałem go wcześniej, ale po tygodniowej konwersacji, auto wydało mi się pewne, dlatego zdecydowałem się po nie pojechać. Jak na razie nie żałuję. Oczywiście jakbym miał do wyboru, identyczne egzemplarze, w jednakowym, nienagannym stanie, a jedyna różnicą byłby silnik JTD czy JTDM, bez wahania wziąłbym 16V
    Jednak ogólnie wiadomo, że na rynku wtórnym trzeba iść na kompromisy :]

Użytkownik Maniak resoraków Avatar broneq
    Mieszka w
    WIELICZKA
    Auto
    Toyota Corolla E11 3D - prawie WRC 1998

Domyślnie

Mnie udało się kupić JTDm. Podczas poszukiwań jeździłem i 105KM i 115KM i właśnie tym moim już 140KM. 115KM od 105KM się tak wiele nie różni (zwłaszcza, że w domu mam jeszcze Corollę D-4D 116KM i mam porównanie). Natomiast jak już wracałem do domu moim 140KM to ... mega różnica jest! JTDm ciągnie już od 1750obr/min i gdy przy 55-60km/h na IV-tym biegu wcisnąłem do oporu "hałasujący" to ani się spostrzegłem i było 160km/h, a Corolla D-4D (z moim dość szybkim Tatą za kierownicą) zmieniła się w taki mały niebieski punkcik w lusterku . Co to się będzie działo jak zmienię filtry, olej i termostat!