Ja od siebie dodam że oryginały jak i te z tesamu i te z Hp pasują do wałków jak pięść do nosa. Przymierzałem wszystkie - mam ze 200 zdjęć. Szczeliny pomiędzy krzywkami i blokadami, szczeliny na powierzchni głowicy, któraś z blokad kołysze się na krzywce - więc bądź tu mądry i wymyśl w którą stronę ją przechylić. W każdym razie ustawiałem na fabrycznych - bo jak napisali fachowcy na tym forum po dziadowskich blokadach silnikiem szarpie, wypadają zapłony. U mnie szklanka wody stoi na silniku i nie drgnie.
Co do rolek - zaoszczędzicie 200zł a po 30tyś jak wam zacznie wyć to co? Będziesz rozrząd rozbierał żeby wymienić tę jedną? A w ramach oszczędności założysz ten sam pasek i napniesz go od nowa? Szczęścia życzę.
Z wymianą rozrządu wymieniamy pompę wody i to na taką z metalowym wirnikiem (bo plastikowe pękają i wałek się kręci a wirnik nie). Jeżeli cieknie z wałków lub z wału - wymieniamy simmeringi.
Znawcy z tego forum polecają naciągnięcie mocniejsze paska - na krawędź literki V, bo pasek się układa i po 10tyś jest naciągnięty na środek V, niezastosowanie się do tego powoduje zbyt luźne napięcie paska i przeskoczenie paska rozrządu co się ludziom już na tym forum zdarzało.
Ja zrobiłem jak mi polecono - obecnie wskaźnik na środku V.