psonix punkt 15sty jest do wyeliminowania.
Musisz rozebrać tapicerkę drzwi, wyciągnąć blachę między tapicerką i drzwiami i tam jest uszczelka do wymiany.
Temat dokładnie opisany zarówno na tym forum jak i na forum159.com
psonix punkt 15sty jest do wyeliminowania.
Musisz rozebrać tapicerkę drzwi, wyciągnąć blachę między tapicerką i drzwiami i tam jest uszczelka do wymiany.
Temat dokładnie opisany zarówno na tym forum jak i na forum159.com
epsonix - wierzysz w przebieg swojego auta? Te usterki wskazuja,ze auto może mieć 100 lub 200 tys. km więcej...
Też nie chce mi się wierzyć w ten przebieg.
dokładnie, dziwne rzeczy się dzieją jak na ten przebieg, ale porównanie do lanosa rozwaliłol mnie, może by tak jeszcze porównać do Fiata 125P
Sprzęgło i dwumas to ja miałem do wymiany ale po 192tys. km....
epsonix - sorry mate ale chyba rzeczywiście przekręcili Cię z przebiegiem... luzy w kierownicy przy 68tys?
A co to pierwotnego pytania tommiego_alfy - moim zdaniem ten komentarz został wpisany przez kogoś kto 159 oglądał przez szybę i chyba boli go że nie może takiego mieć. No bo sorry, moja zaraz będzie mieć przebieg 2x taki co cytowany gość podał i kompletnie się to nie zgadza. 2x wymieniane zawieszenie przy 90tys? Poprzecierane skóry?? Auto buja na zakrętach??? Plastiki się łuszczą i odpadają!??? Może kolesia nielubiany sąsiad kupił taką i koleś nie może tego strawić?
A może... kurde, teraz właśnie pisząc doznałem olśnienia... może to jest mój stary kumpel z osiedla, który to dziwnym trafem ma A4 B7 (w stanie agonalnym i po sporych przejściach tak btw.) i przy każdej okazji mi powtarza "eee alfy sie jebią" a tak naprawdę to gul mu skacze![]()
"autem strasznie buja na zakretach" po tym zdaniu widac iz wpis jest od osoby ktora w zyciu nie miala 159.
Tylko to jakis zmyslony paszkwil na autocetrum.
Do tego wybrales taka jedna najgorsza i prawdopodobnie koloryzowana opinie kogks kto chcial dowaljc alfie
Zobacz na wiele innych opinii i poczytaj tu ze naprawde 159 to juz nie tamta stara jakosca nowa
I psuja sie tyle samo co audi, vw, opel itd
Mozna trafic na zly egz albo nie tak jak w innych markach
Dajcie spokój, nie ma co się nakręcać! To jakiś bullshit! Koleś faktycznie nie jeździł 159 nigdy w życiu.
Naprawdę szkoda nerwów.
Pozdrawiam Radek
Nie luzy na kierownicy, tylko na kołach. Przy 49kkm jak ją kupiłem tego nie było . W alfach są problemy z maglownicą - wiele było wątków o tym - u mnie akurat gumy popękały i dostawała się woda - wszytko pordzewiało i stąd szybciej się pewnie zużyło.
Co do przebiegu to wiele wskazywało że oryginalny - choćby wydruk z ASO FAP w Bielsku z rzetelnie prowadzonym regularnym serwisem. Poza tym stan różnych rączek, skór, gałki zmiany biegów auto było niezużyte. Auto kupione było 3 letnie (data pierwszej rejestracji połowa 2006) i wszystko się zgadzało. Opny letnie były oryginalne (RE50A 215/... z datą produkcji 2005, jeszcze się dało na nich jeździć, choć szybko wymieniłem na nowe)
Myślę że może mój egzemplarz wypada trochę gorzej bo cierpi na "choroby wieku dziecięcego", wiele rzeczy poprawiono po roku/dwóch, wypuścili wersję FL itp. Mój kumpel ma Alfe też z 2005r, też Distinctiva, również z pełną historią z serwisu FAP, tylko z większym przebiegiem 110kkm - u niego np rączki drzwi przycisk Start są wytarte, u mnie jest jeszcze całkiem OK. Też wymieniał kolektor (klapy), padła mu całkiem maglownica.
Co do sprzęgła to tak jak pisałem - cały komplet u mnie jest nowy, a mimo to podjeżdżając pod krawężniki czy manewrując na jakiejś ciasnej/stromej uliczce już czułem zapach przypalonego sprzęgła. Mechanik uspokajał mnie że to standard w wielu markach przy silnikach diesla z turbo trzeba wcisnąć gaz żeby jechało(np podjazd na krawężnik), a wtedy przy dużym obciążeniu przypala się sprzęgło.
Co do np awarii z pompą wody przy 50kkm, to ponoć się zdażało w pierwszych egzemplarzach - gdzieś na forach znalazłem informacje żeby przy 50kkm wymienić pompę wody (i cały rozrząd).